29 / 04 / 2024

kktc deniz geniş isale hattı ne kadara mal oldu

kktc deniz geniş isale hattı ne kadara mal oldu

Kıbrıs'ın 50 yıllık su hasreti son buluyor. Yılda 75 milyon metreküp su, Toroslar'dan KKTC'ye ulaşacak. Kalyon İnşaat-Sigur Ros ortaklığının yaptığı deniz geçiş isale hattı 700 milyon TL'ye mal oldu.

KKTC deniz geçişi isale hattı projesi meclis gündeminde!

KKTC deniz geçişi isale hattı projesine ve onarım işi meclis gündemine taşındı. CHP'li Erdoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Deniz GYO Bodrum projesini büyütüyor!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Muğla'nın gözde ilçesi Bodrum'da Ataman Turizm ile hayta geçireceği yeni projesini genişletmek için komşu parseli almak istiyor. Firma bu kapsamda görüşmeler yapıyor.

ADB'den Şah Deniz-2 için 1 milyar dolar kredi!

Asya Kalkınma Bankası (ADB), dünyanın en büyük doğalgaz sahalarından biri olan Azerbaycan'daki Şah Deniz-2'yi genişletmek için 1 milyar dolarlık finansman desteği sağlamayı kararlaştırdı.

KKTC'ye elektrik 2017'de verilecek!

Türkiye’nin geçtiğimiz yıl Ekim ayında hayata geçirdiği ‘KKTC Su Temin Projesi’nin yankıları sürerken, KKTC’ye deniz altından kablo ile Türkiye’den elektrik götürülmesi projesi dikkatleri yeniden adaya çevirdi.

KKTC'ye Su Temini projesinde sorunlar çözüldü!

TÜRKİYE’den KKTC’ye deniz altından askılı boru sistemiyle götürülen suyun işletmesi konusunda KKTC hükümetiyle çıkan kriz aşıldı ve hükümetler arası anlaşma imza aşamasına geldi.

KKTC’ye su temin projesi bugün Ankara’da Masaya yatırılacak!

Türkiye’den KKTC’ye deniz altından borularla getirilen “Asrın Projesi” olarak nitelendirilen “KKTC’ye su temin projesi” bugün Ankara’da Masaya yatırılacak. İleri istişare önerileri, Ankara’da yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek.

Deniz Baykal KKTC'ye Su Temin Projesi'ni değerlendirdi!

CHP Antalya Milletvekili adayı Deniz Baykal, KKTC'ye su taşıyacak olan Asrın Projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi!

7 Mart 2011'de dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Alaköprü Barajı'nın temelinin atılmasıyla başlayan KKTC Su Temin Projesi hizmete girdi. Dünyada ilk kez uygulanan deniz boru hattı ile adaya su taşınacak.

KKTC'ye Su Temini Projesi dün start aldı!

'Asrın proje'si dün start aldı... 23 km Türkiye içinde karada, 80 km deniz altında, 3 km de KKTC sınırlarında olan eşsiz proje, dünyayı hayran bıraktı.

Asrın projesi için Alaköprü ve KKTC'de tören düzenlenecek!

Türkiye'den deniz altından borularla KKTC'ye ulaştırılan su Gecitköy Barajı'na akmaya devam ederken, projenin resmi açılış tarihi de kesinleşti. 17 Ekim'de hem Alaköprü hem de KKTC'de tören düzenlenecek. Erdoğan tören için KKTC'ye gelecek.

KKTC Su Temini Projesi'nde isale hattına su verilmeye başlandı!

Türkiye ile KKTC'yi denizin altından bağlayan 'Asrın Projesinde ilk su adaya ulaştı. KKTC Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandı.

KKTC Su Temini Projesi'nde son durum!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında deniz geçişi isale hattına su verilmeye başlandığını bildirdi.

Türkiye KKTC arası boru hattında ilk su adaya ulaştı!

Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi'nde Alaköprü Barajı'ndan alınan su Anamuryum Dengeleme Deposu'ndan Deniz Geçişi İsale Hattı'na verilmeye başlandı ve adaya taşındı.

kktc deniz geniş isale hattı ne kadara mal oldu Haberi

kktc deniz geniş isale hattı ne kadara mal oldu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak rüya projede sona gelindi. Dünyada ilk kez deniz altından askılı boru sistemiyle Mersin'den KKTC'ye su gönderilecek projede 66.5 kilometrelik hattın son parçası dün, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalyon İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz ve KKTC yetkililerinin katıldığı törenle eklendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı, kendisinin de İSKİ başkanı olduğu dönemde Kıbrıs'a su getirme projesinin gündeme geldiğini anlatan Eroğlu, "O dönemde Adalar'a su getirme projesini gerçekleştirdik. Daha sonra 'Kıbrıs'a da su getirin' denildi. 'Yetki bizde olsa getiririz' demiştik. Hükümete geldiğimizde 2005'te Cumhurbaşkanımız 'Veysel Hoca Kıbrıs'ı unuttunuz mu?' diye sordu. Böylece projeye başladık. Bu projenin mimarı Cumhurbaşkanımızdır" dedi. 


250 METRE...