27 / 05 / 2024

KKTC koalisyon krizi

KKTC koalisyon krizi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bir basın toplantısında istifasıyla sonuçlanan süreci ve yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

KKTC’de ipotek işlemlerine FU güvencesi!

Türkiye'de gayrimenkul ipoteği sektörünün kurucusu ve işlem sayısı bakımından lideri FU Gayrimenkul, rotasını KKTC'ye çevirdi.

Rum kesimi’nde KKTC turizmi alarmı!

2014 yılında KKTC’ye 1 milyon 50 bin turist gelirken, Rum Kesimi’ni de yaklaşık 2 milyon 400 bin turist ziyaret etti. Rum Otelciler Birliği'nin raporu endişelendirdi.

KKTC'de otel inşaatları artıyor!

TURİSTLERİN tatil için KKTC'yi tercih etmesi ve turizm alanında gelecekle ilgili hedeflerin, Rumları yoğun şekilde endişelendirmekte olduğu belirtildi. PASİKSE, turizmdeki gelişmenin, Türkiyeli turist sayısında artışa da bağlı olduğunu kaydetti.

İzmir Menderes'te imar krizi yaşanıyor!

Mendereste imar krizi İzmir Büyükşehir Belediyesi'hin yeni imar planlarında turizm alanı ilan edilen Ahmetbeyli'deki koyda, mülkiyet sahipleri yeni bir hukuk mücadelesine hazırlanıyor.

KKTC City Mall'da yabancı marka talebi artıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ilk alışveriş merkezi City Mall'daki markalar uluslararası tanınırlık ambargosunu kırmanın yolunu buldu.

KKTC ulaşım alanında güvenli bir altyapıya sahip olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, KKTC’nin ulaşım ve haberleşme alanında güçlü ve güvenli bir altyapıya sahip olmasını arzu ettiklerini söyledi.

KKTC Deniz Geçişi İsale Hattı'nın yüzde 33'ü tamamlandı!

KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp su iletecek ve 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Su Tem'in Projesi kapsamındaki 80 kilometrelik Deniz Geçişi İsale Hattı'nın yüzde 33'ü tamamlandı.

KKTC Su Temin Projesi'nin isale hattının yüzde 33'ü tamam!

KKTC'ye yılda 75 milyon metreküp su iletecek ve 50 yıllık ihtiyacını karşılayacak olan Su Temin Projesi kapsamındaki 80 kilometrelik Deniz Geçişi İsale Hattı'nın yüzde 33'ü tamamlandı.

KKTC İçmesuyu Temini Projesi ile 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak!

Türkiye'nin "Yavru" vatan KKTC'ye desteği ile 80 kilometre uzunluğundaki borularla bu ülkeye sulama ve içme suyu aktarılmasını sağlayacak 'KKTC İçmesuyu Temini Projesi'nde KKTC'nin 50 yıllık su ihtiyacının karşılanması öngörülüyor.

Konutta stok krizi var mı?

Emlak sektöründe balon krizi derinleşiyor. Son bir yılda yapılan ve oturuma hazır 230 bin konutun satılmadığı ve elde kaldığı ortaya çıktı. Ekonomik sıkıntı yüzünden sektörde stokların artmasından endişe ediliyor.

KKTC'in ilk AVM'si City Mall AVM bu yıl sonunda açılıyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ilk alışveriş merkezi bu yıl sonunda kapılarını açmaya hazırlanıyor. Magosa şehrinde inşa edilen City Mall adlı AVM’nin kiralamasını Türkiye’den KDM Yönetim ve Kiralama üstlendi.

KKTC City Mall bu yıl sonunda açılacak!

KKTC’nin ilk alışveriş merkezi City Mall, bu yıl sonunda açılacak. Magosa’da inşa edilen AVM ile Kuzey Kıbrıslılar’ın Güney Kıbrıs’ta alışveriş için harcadıkları paranın ülkede kalması hedefleniyor

Türkiye ile KKTC arasında çevre mutabakatı imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, KKTC'li mevkidaşıyla çevre alanında mutabakat zaptı imzaladı. Güllüce, "Özellikle tapu ve kadastroyla ilgili çok yoğun çalışmalarımız var ve devam ediyor. Allah hayırlı etsin" dedi.

KKTC koalisyon krizi Haberi

KKTC koalisyon krizi

Kuzey Kıbrıs Türk Cunhuriyeti eski Maliye Bakanı ve Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, partisinin binasında bir basın toplantısı düzenledi.Anadolu Ajansı'nda yer alan haberde, Denktaş, KKTC hükümetinin, koalisyon ortağının kendisine yönelik haksız suçlamaları nedeniyle çöktüğünü belirtti. Kendisinin maliye bakanı olmasından önce yapılmış bir müracaatı yasal yetkisini kullarak sonuçlandırdığını söyleyen Denktaş, istifasıyla sonuçlanan süreci değerlendirdi.

Denktaş, Maliye Bakanı olarak Rauf Denktaş Üniversitesine hazine arazilerinin kiralanmasının İhale Yasası'na aykırı olduğu gerekçesiyle kendisini suçlayan koalisyon ortağı eski Başbakan Yardımcısı ve Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay'ı suçladı. Denktaş, Rauf Denktaş Üniversitesi"nin Lefkoşa'da sur içindeki arazilerini, kira ve satın alma yoluyla büyük bir kampüs haline getirmeyi amaçladığını ancak bu girişimin, koalisyon ortaklarınca yavaşlatıldığını söyledi.

Yasal yetkisini kullandığını vurgulayan Denktaş, "Maliye Bakanı olarak, ilgili yasanın bana...