06 / 05 / 2024

İzmir Menderes'te imar krizi yaşanıyor!

İzmir Menderes'te imar krizi yaşanıyor!

Mendereste imar krizi İzmir Büyükşehir Belediyesi'hin yeni imar planlarında turizm alanı ilan edilen Ahmetbeyli'deki koyda, mülkiyet sahipleri yeni bir hukuk mücadelesine hazırlanıyor.




İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni imar planlarında turizm alanı ilan edilen Ahmetbeyli'deki koyda, mülkiyet sahipleri yeni bir hukuk mücadelesine hazırlanıyor.


Geçen yıllarda kaçak yapı yıkımları ile gündeme gelen ve çeşitli tartışmaların yaşandığı,  İzmir  Menderes'teki, Ahıııetbeyli Mahallesi Maydonoz Mevkii'nde yeni bir kriz çıktı. Eskiden belde olan Özdere Belediyesi sınırlarında yer alan ve bölgenin en önemli turizm potansiyeline sahip alanlardan olan koyda İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı yeni imar planlan mahkemelik oldu. egepostasi. 

com'a göre, geçen aylarda söz konusu bölgede 5 binlik imar planları için çalışma başlatan izmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı yeni düzenleme, bölge halkı ve resmi kurumlar tarafından veto yedi. 


18 itiraz geldi 

Askıya çıkma süresi içinde resmi kurumlar ve bölgede yaşayan hak sahipleri tarafından 18 ayrı itirazın geldiği planlar için, son gelişmelerin ardından mahkeme yolu gözüktü. Belediyenin hazırladığı planlarda hali hazırda 50'nin üstünde konutun yer aldığı ve yüzlerce vatandaşın yaşadığı koyda deniz kıyısından başlayarak yüz metrelik kısım plaj alanı ilan edilirken, kıyı gerisinde kalan yerleşim bölgelerinin tamamı da günübirlik turizm tesis alanına çevrildi. Yapıların tamamına yakınma 1985 yılındaki imar affı ile ruhsat aldıklarını belirten hak sahiplerini isyan ettiren değişiklik çerçevesinde, yazlık konutların yıkılması ve kaçak duruma düşmesi gündeme geldi. 


İTİRAZLAR reddedildi 

Tarihi SİT alanları ve orman arazileri ile çev rili Maydonoz Koyunda halktan değişikliğe rant  tepkisi geldi. Itirazların tümü, Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedildi. Hak sahipleri,mülkiyet haklarının çiğnendiği gerekçesiyle davacı oluyor. 


Milliyet Ege


Geri Dön