20 / 05 / 2024

kktc türk turist sayısı ne kadar

kktc türk turist sayısı ne kadar

TURİSTLERİN tatil için KKTC'yi tercih etmesi ve turizm alanında gelecekle ilgili hedeflerin, Rumları yoğun şekilde endişelendirmekte olduğu belirtildi. PASİKSE, turizmdeki gelişmenin, Türkiyeli turist sayısında artışa da bağlı olduğunu kaydetti.

Türk Hava Yolları'ndan KKTC için ucuz bilet kampanyası...

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve Antalya çıkışlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seferlerinde, vergiler hariç 449 liradan başlayan fiyatlar ile uçuş imkanı sağlayacak avantajlı biletleri satışa sunduğunu açıkladı. İşte haberin detayları...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Türk müteahhitlerin Maraş heyecanı!

KKTC’nin 1974’ten beri kapalı olan Maraş kenti yerleşim ve imara bugün açılıyor. Türk müteahhitler bölgenin yeniden inşasında bulunma planları yaparken, hukuki zeminin oluşturulmasını ve uygulama modelinin de belli olmasını bekliyor.

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne acil durum hastanesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada Türkiye tarafından KKTC'de inşa ettirilen acil durum hastanesinin ülkesinin sadece bugünün değil gelecekteki ihtiyaçlarını da karşılayacak bir donanım ve yeterlilikte olacağını söyledi.

Thomas Cook'un Türk turizmine borcu 350 milyon Euro'nun üzerinde!

Turizm İstişare Kurulu (TİK), Türkiye'ye yılda yaklaşık 2 milyon turist getiren tur operatörü Thomas Cook'un, Türk turizm sektörüne 350 milyon Euro'nun üzerinde borcunun bulunduğunun tahmin edildiğini, bunun yakın ve orta vadede tahsilinin ise imkansız olduğunu dile getirdi.

Evonomi'den Türk yatırımcılara KKTC’de konut fırsatı!

Bayyurt Şirketler Topluluğu iştiraklerinden olan Evnomi, KKTC’de Türk gayrimenkul yatırımcıları için özel fırsatlar yaratıyor. Evonomi, Türk yatırımcılar için getirisi yüksek bir yol haritası hazırladı.

1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi gerçekleşti!

"1. Uluslararası Türk-Arap İş Dünyası Zirvesi"nde konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu'ya yılda 200 bin yerli ve yabancı turist geliyorken son dönemde bu sayı 400 bini geçerek 500 bine yaklaştı. Turizm Ordu'da gelecek vaat ediyor" dedi.

Türk yatırımcının ilgisi ERA'ya Kıbrıs'ta ofis açtırdı!

Türk yatırımcıların düşük konut fiyatları ve yüksek kira getirisi nedeniyle yurtdışında konut yatırımlarında KKTC’ye öncelik vermesi ERA’yı Kıbrıs’da ofis açmaya yöneltti.

Kıbrıslı Türk ve Rum müteahhitler ortak iş yapacak!

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer ve Kıbrıs İnşaat Birlikleri Federasyonu (OSEOK) Başkanı Kostas Rouhas ve beraberindekileri kabul etti.

Türk turizmcileri rotayı Almanya'ya çevirdi!

Rusya'da yaşanan Ruble krizi turizmciyi Alman pazarına yöneltti. Geçtiğimiz sezon Antalya'ya gelen turist sıralamasında tahta oturan Ruslar ruble krizinden etkilendi. Türk turizmci de ikinci büyük pazar olan rotayı Almanya'ya çevirdi.

Moskova Turizm Fuarı'nda Türk standları ilgi gördü!

Moskova Turizm Fuarı, turizmcilere moral aşıladı. Ekonomik kriz nedeniyle Türkiye’ye gelen Rus turist sayında düşüş beklenmesine karşın Ruslar fuardaki Türk standlarına akın etti.

Bulgaristan'dan Türk turistlere vize kolaylığı!

Bulgaristan kayak merkezlerine daha fazla Türk turist çekebilmek için kış sezonu boyunca çoklu vize kolaylığı getirdi. Çoklu vizenin etkisiyle 2014-2015 kayak sezonunda, Bulgaristan Türk turist sayısında yüzde 10 artış hedefliyor.

Bulgaristan kayak merkezleri Türk turist çekebilmek için vize kolaylığı sağlıyor!

Bulgaristan kayak merkezlerine daha fazla Türk turist çekebilmek için kış sezonu boyunca çoklu vize kolaylığı getirdi. Çoklu vizenin etkisiyle 2014-2015 kayak sezonunda, Bulgaristan Türk turist sayısında yüzde 10 artış hedefliyor

kktc türk turist sayısı ne kadar Haberi

kktc türk turist sayısı ne kadar

Rum Alithia gazetesine göre, Rum Otelciler Birliği (PASİKSE) 2014 yılı faaliyet raporunda, KKTC'deki otellerinin sayıları, yapılması planlanan oteller, otellerin kapasiteleri ve KKTC'ye gelen turist rakamları gibi verileri aktardı. Habere göre, KKTC'ye turist akışında büyük artış kaydedilmesinin, kumarhanelerden kaynaklandığını belirten PASİKSE, turizmdeki gelişmenin, Türkiyeli turist sayısında artışa da bağlı olduğunu...