20 / 07 / 2024

KKTCde ipotekli tapu işlemleri

KKTCde ipotekli tapu işlemleri

Türkiye'de gayrimenkul ipoteği sektörünün kurucusu ve işlem sayısı bakımından lideri FU Gayrimenkul, rotasını KKTC'ye çevirdi.

Ev alacaklara güzel haber: Kritik tapu kararı geldi!

Yargıtay, ipotekli tapusuna ilişkin, inşaat şirketi ve bankaya karşı açtığı kişiyi davada tüketiciyi haklı gördü. Ödemenin hepsinin yapılmasına karşın tapu devri gerçekleştirilmedi. Yargıtay tarafından onanan karar benzer durumda olan birçok vatandaşı ilgilendiriyor.

İpotekli tapu satılır mı?

Bir gayrimenkul satın almak istediğinizi ancak üzerinde ipotek olduğunu varsayalım. Peki, üzerinde ipotek bulunan bir taşınmazın satışı mümkün müdür? İpotekli tapu satılır mı?

İpotekli tapu davasında emsal niteliğinde karar!

Ödemesini yaptığı halde tapusunu alamayan vatandaşları sevindiren gelişme yaşandı. Tüketici mahkemesini ödemesini yaptığı halde tapusunu almayan kişinin açtığı dava sonrasında banka ipoteğini kaldırdı. 

Borç yokken verilen ipotekli tapu için ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir projeden 2014’te iki daire aldım. Hiçbir borcum yok ama bana ipotekli tapu verdiler. Şimdi bana bankaya dava açmam gerektiğini söylüyorlar Siz ne dersiniz? ' sorusunu yanıtladı

İpotekli tapu satışında borç da devredilmiş oluyor mu?

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun "İpotekli tapu satışında borç da devredilmiş oluyor mu?" sorusunu yanıtladı...

İpotekli ev nasıl anlaşılır?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat yani ipotek gösterilmesi olarak tanımlanıyor. Bir evin ipotekli olup olmadığı tapu senedinde belirtilmiyor. Bunun için yapmanız gereken başka bir husus var.

Tapu ipotekten nasıl kurtulur?

Hâlen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınabiliyor. Peki, ipotekli tapu ipotekten nasıl kurtulur? İşte yanıtı..

İzmir Bayraklı'da ipotekli tapu sorunu kaldırıldı!

BAYRAKLI Belediyesi Tepekule Mahallesi'nde,1986'dan bu yana kayıtlara işlenmeden el değiştiren, ancak ilk sahipleri tarafından üzerine ipotek konulan tapulardaki bu ipotekleri mahkeme kararıyla kaldırttı.

Bayraklı'da ipotekli tapu sorunu çözüldü!

Bayraklı Belediyesi Tepekule Mahallesi'nde,1986'dan bu yana kayıtlara işlenmeden el değiştiren, ancak ilk sahipleri tarafından üzerine ipotek konulan tapulardaki bu ipotekleri mahkeme kararıyla kaldırttı.

İpotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler!

Yeterli nakiti bulunmayan ancak, ev sahibi olmak isteyenlerin başvurduğu yol konut kredisi kullanmak oluyor. Peki, ipotekli tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

İpotekli evin tapu satışı!

Konut kredisi kullanabilmenin ilk şartı konut üzerinde ipotek tesis edilmesi oluyor. Peki, ipotekli konutun satışı nasıl olur? İşte, ipotekli evin tapu satışı!

Kredili evin tapu devri!

Konut kredisi kullanılarak satın alınmış konut üzerinde kredi banka ipotek tesis ediyor. Peki, ipotekli devin devri mümkün mü? İşte, kredili evin tapu devri!

İpotekli konut kredisi nedir?

Tapu siciline mesken olarak kaydedilen bir veya birden fazla konut üzerine ipotek tesis etmek suretiyle teminat altına alınmış alacak ve kredilere denen ipotekli konut kredisi nedir, nasıl kullanılır?

KKTCde ipotekli tapu işlemleri Haberi

KKTCde ipotekli tapu işlemleri

Türkiye'de gayrimenkul ipoteği sektörünün kurucusu ve işlem sayısı bakımından lideri FU Gayrimenkul, rotasını KKTC'ye çevirdi. FU Gayrimenkul Genel Müdürü Ertuğrul Bul, “KKTC'de mevzuatı ve tapu uygulamaları Türkiye’den farklı. Bu sebeple gayrimenkul ipoteği işlemleri banka ve finans kurumları açısından riski arttırıyor. Türkiye’de edindiğimiz tecrübeyle Kıbrıs’ta da kolay, risklerin minimize edildiği gayrimenkul ipoteği sürecini yönetiyoruz. Hedefimiz, KKTC ipoteklerinde de lider olmak” dedi.


10 yılık tecrübesi ile Türkiye’de gayrimenkul ipoteği sektörünün öncü kuruluşu FU Gayrimenkul, KKTC'de de gayrimenkul ipoteği hizmeti veriyor. KKTC’de ipotek yapan anlaşmalı bankalarla çalışan ve onlarla ipotek işlemlerine devam eden FU Gayrimenkul, KKTC’de de Türkiye’de olduğu gibi sektör liderliğini hedefliyor.


KKTC’de ipotek işlemlerinin Türkiye’den farklı olduğunun altını çizen FU Gayrimenkul Genel Müdürü Ertuğrul Bul, "Türkiye ve KKTC’de mevzuat ve uygulama farklılıkları,...