03 / 05 / 2024

KM sergisi

KM sergisi

Kalebodur sponsorluğunda Ankara'da düzenlenecek AKM konulu panellere konuşmacı olarak katılacak ünlü mimarlar Aydan Balamir ve Murat Tabanlıoğlu, sembol yapının mimarlık tarihindeki yerini değerlendirecek

Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi 28 Mayıs'ta!

Bu yıl 28 Mayıs-27 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda Darzanà başlıklı proje yer alacak.

Öncüoğlu Mimarlık sergisi yarın ODTÜ'de açılıyor!

Orta Doğu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi işbirliğiyle Türk Serbest Mimarlar Derneği ve Koleksiyon Mobilya’nın ortak çalışması Öncüoğlu Mimarlık Mimari proje sergisi 28 Mart 2016 tarihinde ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nde açılıyor.

Konya Meram Tantavi Ambarı Mimari Projesi'nin Sergisi açıldı!

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından şehre kazandırılacak olan tarihi Tantavi Ambarı’nın yeniden işlevlendirilmesiyle ilgili KTO Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından mimari proje sergisi açıldı

Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi toplantısı 7 Mart'ta!

Bu yıl 28 Mayıs-27 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda Darzanà başlıklı proje yer alacak.

Geçmişten Günümüze Piyalepaşa Sergisi 19 Şubat'ta açılıyor!

Polat ve Piyalepaşa İstanbul sponsorluğunda, Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile hayata geçirilen “Geçmişten Günümüze Piyalepaşa” Sergisi kapılarını açıyor.Rahmi M. Koç Müzesi’nde gerçekleştirilecek sergi 19 Şubat Perşembe günü açılacak.

ACE Mimarlık'ın Patika 30+ sergisi açıldı!

SMD üyesi A.Can Ersan ve Orçun Ersan'ın mimarlık ofisleri ACE Mimarlık'ın 30. Yıl Sergisi "Patika 30+" 22 Ocak 2015 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi'nde açıldı.

İzmir Tatbikat Mimarlık sergisi açıldı!

Koleksiyon ve İzmir Serbest Mimarlar Derneği'nin ortak çalışması KOLEKSİYON / İZMİR SMD MİMARLARI AĞIRLIYOR serisinin 18. sergisi açıldı.

VitrA Ankara'da 'Dikkat! Kaygan Zemin' sergisi açtı!

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) iş birliğiyle gerçekleştirilen VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi'nin 4. sergisi "Dikkat! Kaygan Zemin" İstanbul'un ardından Ankara'daki ziyaretçileriyle buluştu.

Fikirtepe Belgesel Fotoğraf Sergisi değişimi kayıt altına aldı!

Fikirtepe Belgesel Fotoğraf Sergisi; kentsel dönüşüm projesinin İstanbul'da ilk uygulandığı semt olan Fikirtepe'nin 2012'den 2015 yaz aylarına kadar devam eden değişimini fotoğraf ve ses kaydı aracılığıyla kayıt altına almayı deniyor.

KM Pol Turizm Otelcilik Gıda İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

KM Pol Turizm Otelcilik Gıda İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi, Murat Polat tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Ekim'de Fatih, Emin Sinan Mahallesi, Cephane Sokak'ta kuruldu.

TSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi 9 Ekim'de!

Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından ikincisi düzenlenen TSMD Mimarlık Öğrencileri Proje Sergisi ”Basamaklar 2015” Metapan’ın desteği ile ve Serbest MİMAR Dergisi'nin iletişim sponsorluğunda 9 Ekim’de TSMD Mimarlık Merkezi’nde açılıyor.

Venedik Bienali 15. Mimarlık Sergisi 28 Mayıs-27 Kasım 2016'da!

Dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi, 28 Mayıs-27 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

2003 yılında Naime Sultan Yalısı'nın kundaklandığı ortaya çıkmış!

13 Temmuz 2002 günü yanan ve yangından sonra elektrik kontağından yandığı yönünde bilirkişi raporu hazırlanan Ortaköy'deki Naime Sultan Yalısı'nın 2003 yılında Kriminal Polis'in incelemeleri sonucu kundaklandığı ortaya çıkmış.

KM sergisi Haberi

KM sergisi

Modernin İcrası: ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ, 1946-1977 sergisi kapsamında Kalebodur sponsorluğunda Ankara'da düzenlenecek AKM konulu panellere konuşmacı olarak katılacak ünlü mimarlar Aydan Balamir ve Murat Tabanlıoğlu, sembol yapının mimarlık tarihindeki yerini değerlendirecek. 


Türkiye'deki modernleşme sürecinin mimarlık ve üretimdeki yansımalarını inceleyen AKM sergisi, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD) Mimarlık Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlıyor. SALT tarafından, Kalebodur desteği, TSMD ve Tabanlıoğlu Mimarlık katkılarıyla Ankara'da gerçekleştirilen sergi, binanın zorlu yapım süreçlerini ortaya çıkarıyor. Sergi kapsamında 19 Mart Salı günü gerçekleşecek "Türkiye'de Modern Mimarlık ve AKM" başlıklı ilk panelde Aydan Balamir, "AKM: 20. Yüzyıl Yapısını 21. Yüzyıla Taşımak" başlıklı ikinci panelde ise Murat Tabanlıoğlu, AKM ile ilgili değerlendirmelerini paylaşacak. 


Türkiye'nin modern kültüründeki mihenk taşlarından biri olan ve sanatın kamuya açılması çabasının güçlü bir temsili haline gelen AKM...