10 / 05 / 2024

knetsel dönüşümde öncelik nedir

knetsel dönüşümde öncelik nedir

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, “Kentsel dönüşüm projeleri yaşam düzeyinin yükseltilmesini amaçlamalıdır. Bu projeler, ayrıcalıklı imar hakkı sağlama aracı olarak kullanılmamalıdır” diye konuştu.

Konak'ta kentsel dönüşümde sürdürülebilir enerji ve çevre ön planda!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, dünyanın en büyük çevreci girişimlerinden olan “Başkanlar Sözleşmesi”ni imzaladı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, kentsel dönüşümde sürdürülebilir çözümlere öncelik verdiklerine de vurgu yaptı.

Adana'daki dönüşümde öncelik lüks konut sayısını artırmak!

ADANA Büyükşehir Belediyesi Hüseyin Sözlü, kentsel dönüşümde önceliğin nitelikli ve lüks olarak tanımlanan konut sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

Mehmet Ergün Turan: Dönüşümde öncelik deprem kuşaklarında!

TOKİ Başkanı Turan: "Kentsel dönüşümde önceliğimizi deprem kuşakları olarak tespit ettik. Bu bölgelerde 170 bin 947 konutluk kentsel dönüşüm çalışmaları devam etmekte" dedi.

Kentsel dönüşümde öncelik deprem kuşakları olacak!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, yeni hazırlanan “Kentsel Dönüşüm Programı”nın tamamlanmak üzere olduğunu açıklayarak, “Yeni programa göre, kentsel dönüşümde önceliğimizi deprem kuşakları olarak tespit ettik” dedi.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde tarihi yapının korunması lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması gerektiğini söyledi. Güllüce. Bursa ' da kentsel dönüşümün zor olduğuna işaret etti.

İdris Güllüce: Kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması lazım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümde tarihi ve kültürel yapının korunması gerektiğini söyledi. Güllüce. Bursa ' da kentsel dönüşümün zor olduğuna işaret etti...

Kentsel Dönüşümde Belediyelerin mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilmeyecek!

Mecliste kabul edilerek yürürlüğe giren son torba yasadaki iki düzenleme, belediyeden alacaklı olan kişi ve şirketleri zor durumda bırakacak. Kentsel Dönüşümde Belediyelerin mülkiyetine geçen gayrimenkuller hiçbir şekilde haciz edilemeyecek...

Kentsel dönüşümde belediye mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilemeyecek!

Mecliste kabul edilerek yürürlüğe giren son torba yasadaki iki düzenleme, belediyeden alacaklı olan kişi ve şirketleri zor durumda bırakacak. Kentsel dönüşümde belediye mülkiyetine geçen gayrimenkuller haciz edilemeyecek.

Kentsel dönüşümde rant kaldırılacak!

Son olarak kentsel dönüşüm hakkında da vatandaşlara bilgi veren Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kentsel dönüşümde rantı kaldıracağız, sizleri müteahhitlere muhtaç etmemek bizim temel anlayışımız, dedi.''

Kentsel dönüşümde KDV!

Konutta KDV oranları ile ilgili düzenlemelere göre kentsel dönüşümde KDV oranı yüzde kaçtır? 5216 sayılı yasa kapsamında olmayan yerlerde yüzde 1 KDV uygulanıyor. Kentsel dönüşüm buna dahil mi?

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti!

Kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyeti, 6306 Sayılı Kanun Kapsamında Alınmaması Gereken Harçlar ve Ücretler kapsamında açıklanıyor. Peki, kentsel dönüşümde vergi ve harç muafiyetleri nelerdir?

Kentsel dönüşümde toplu yapıların durumu!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli yapılar tespit edilerek yıkılıp, yeniden inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde toplu yapıların durumu nedir? Site bloklarından biri yıkılırsa ne olur?

Kentsel dönüşümde taşınma yardımı var mı?

Kentsel dönüşümden yararlanan kimselere yapılan finansal yardımlar yapılıyor. Peki, kentsel dönüşümde taşınma yardımı var mı? Kentsel dönüşümde taşınma yardımı nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm taşınma yardımları...

knetsel dönüşümde öncelik nedir Haberi

knetsel dönüşümde öncelik nedir

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, “Kentsel dönüşüm projeleri, temelde rant artışı değil, can güvenliğinin sağlanması ve yaşam düzeyinin yükseltilmesini amaçlamalıdır. Bu projeler, ayrıcalıklı imar hakkı sağlama aracı olarak kullanılmamalıdır” diye konuştu.


“TARIM ALANLARI İÇİN ENDİŞELİYİZ”

Kentsel dönüşümünün bir plan dahilinde olması gerektiğini ifade eden Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt, “Şehrimiz, nüfus artışı, turizmin gelişimi, ekonomik  hizmetlerde çeşitlilik ile birlikte sosyal, ekonomik, fiziksel anlamda değişim ve dönüşüm geçirmektedir. Tarım alanları hızla kentsel alanlara dönüşmekte, kıyılarımız yoğun yapılaşma baskısı altında kalmakta, kent fiziksel olarak yayılmakta, bu yayılma açık ve yeşil alanlara önemli bir baskı oluşturmaktadır. Bu süreç, özellikle bir tarım kenti olan Antalya için gelecekte kaygı verici olarak görülmektedir” dedi. 


“ÖNCELİK DAYANIKSIZ YAPI STOKLARI”

Değişim ve dönüşüm yapılırken kademe kademe ilerlenmesi gerektiğini vurgulayan...