06 / 05 / 2024

Koalisyonun kurulması inşaat sektörünü nasıl etliker

Koalisyonun kurulması inşaat sektörünü nasıl etliker

Piyasaların dış gündemi Yunanistan. İçeride ise AKP-MHP veya AKP-CHP koalisyonu fiyatlanıyor. Hükümet kurulursa endişeler azalır, bu da düz cam, inşaat, otomotiv, enerji, beyaz eşya hisselerini olumlu etkiler.

1942 yılında devlet inşaat ofisi kurulmuş!

1942 yılında inşaat malzeme bulma sıkıntısı her geçen gün artmaya devam etmiş. Bu soruna hükümet el atarak devlet inşaat ofisi kurulmasına karar verilmiş.

Müteahhitlik şirketleri ve inşaat çalışanları için skorlama sistemi geliyor!

Müteahhitlik şirketleri, taşeron firmalar ve inşaat sektörü çalışanlarına yönelik skorlama yapacak bir sistem kurulması için çalışmalar yapıyor.

Sosyal tesis için beton dökülen Nemrut Krater Gölü çevresindeki inşaat durduruldu!

Bitlis Valiliği yaptığı açıklamada Nemrut Krater Gölü çevresinde kurulması planlanan tesisle ilgili inşaat çalışmalarının durdurulduğunu duyurdu.

İnşaat sektöründe kalıcı iyileştirmeler bekleniyor!

‘Türkiye İMSAD Aralık 2018 Sektör Raporu’na göre, inşaat malzemeleri ihracatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27,3 arttı. İnşaat ve konut sektörlerinde talep ve finansman tarafında süreli ve geçici destekler yerine, kalıcı bir dengenin kurulması için yeni politikalara ihtiyaç duyuluyor.

İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Eylem Planı açıklandı!

İTO, İnşaat ve Gayrimenkul Sektörü 2023 Vizyonu Stratejik Eylem Planı'nı açıkladı. Planda, inşaat sektörüne yönelik kamu destekli bir ihtisas bankası kurulması öneriliyor.

Erzincan'da 85.3 milyon TL'ye AVM inşaatı yaptırılacak!

Erzincan Belediye Başkanlığı, 30 yıl süre ile Sınırlı Ayni Hak Tesisi kurulması için alışveriş merkezi inşaatı yaptırılacak. İhalesi 19 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşecek inşaatın toplam bedeli 85 milyon 369 bin 172 olarak belirlendi.

Bursa buhar ve elektrik üretim santrali inşaatı durduruldu!

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne kurulması planlanan buhar ve elektrik üretim santrali inşaatı, olumlu ÇED raporuna rağmen Bursa 2. İdare Mahkemesi’nce durduruldu.

Rusya'daki Türk inşaatçılar, Mustafa Elitaş'ı ziyaret etti!

Rusya'daki projelerine zorluk çıkarılan Türk inşaatçılar, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ı ziyaret etti. Bakan Elitaş, ülkede milyarlarca dolarlık projelere imza atan işadamlarına çözüm için komisyon kurulması sözü verdi

Koalisyonun kurulması inşaat sektörünü nasıl etkiler?

Piyasaların dış gündemi Yunanistan. İçeride ise AKP-MHP veya AKP-CHP koalisyonu fiyatlanıyor. Hükümet kurulursa endişeler azalır, bu da düz cam, inşaat, otomotiv, enerji, beyaz eşya hisselerini olumlu etkiler.

İnşaatın patronlarından koalisyon açıklaması!

7 Haziran seçimlerini değerlendiren inşaat dünyasının önde gelen isimleri ‘ durmak yok, üretime devam’ mesajı verdi. Patronlar, siyasi takvimin uzlaşma yönü ağır basan bir hükümet kurulmasıyla sonuçlanması temennisinde bulundu.

İnşaat sektöründeki kriz ekonomiyi derinden etkiler!

MHP Tokat 1. Sıra Milletvekili Adayı Abdurrahman Başkan, "Ekonominin sadece inşaat sektörü üzerine kurulması büyük yanlıştır. İnşaat sektöründeki bir kriz ekonomiyi derinden etkiler." dedi.

Balkanlarda 2 bin baraj inşaatı başlıyor!

Arnavutlukta 435, Makedonya’da 400, Bulgaristan’da 400, Sırbıstan’da 700, Bosna’da 100, Macaristan’da 100; Karadağ’da 70 ve Slovenya’da 50 baraj inşaatı planlanıyor. 646 büyük hidroelektrik santralinin dörtte birinin milli parklara kurulması planlanıyor.

İnşaat sektörü büyümeye devam ediyor!

Hem Türkiye hem de ilimizde son yıllarda yükseliş gösteren ve yeni firmaların kurulmasıyla sürekli bir canlılığın olduğu inşaat sektörü büyümeye devam ediyor. Gelişen mimari teknoloji ve lüksün birleşmesiyle inşaat firmaları gelişiyor.

Koalisyonun kurulması inşaat sektörünü nasıl etliker Haberi

Koalisyonun kurulması inşaat sektörünü nasıl etliker

Piyasalarda hareketliliği bol bir yaz geçiriyoruz. Yurtdışında Yunanistan, yurt içerisinde koalisyon senaryoları piyasaların nabzını yüksek tutuyor. bugün Yunanistan’da gerçekleşecek referandumun sonucuna bağlı olarak hafta başında sert fiyat hareketleri görebiliriz. 

Son gelişmelere baktığımızda Yunanistan Başbakanı Çipras’ın referandumda Yunan halkını “Hayır” oyu vermeye çağırdığını görmekteyiz. Çipras, “Pazar günü Yunanistan’ın Euro’ya üyeliği oylanmayacak. Yunanistan’ın yeri Avrupa Birliği’dir. Ülkemizin Avrupa’daki yeri tehlikede değil. Sizi şantaj ve ültimatomlara karşı hayır demeye çağırıyorum. Hayır oyu kreditörlerle daha iyi şartlarda müzakerelerin devam etmesi anlamına geliyor” dedi. 


Referandumdan çıkacak “hayır” oyu, Avrupa’da işlerin daha da karışmasına ve risklerin artmasına neden olacak. Bu da gelişmekte olan ülkelerde satışları beraberinde getirecek. Elbette bundan Türkiye’de etkilenecektir. Böylesi bir durumda hisse senetlerinde satış baskısı artarken kurda ve faizde yukarı hareket gündeme gelecek. “Evet”...