17 / 05 / 2024

Kobani protestoları

Kobani protestoları

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği TUROB Orta Doğu’daki karışıklıkların otel doluluklarını da olumsuz etkilediğini belirterek Kobani için protesto eylemlerinin otellere verdiği zararın 13 milyon euro olduğunu açıkladı...

Petrol fiyatları Çin etkisiyle dibi gördü

Petrol fiyatlarının düşmesinde Çin'deki protestoların etkili olduğu belirtilirken, OPEC'in alacağı karar ve AB'nin Rus petrolüne getireceği tavan fiyat da fiyatların şekillenmesinde etkili olacak.

Berlin’de 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılacak!

Almanya'da kira fiyatlarına yönelik yapılan protestolar sonuç verdi. Kentte 240 bin konutun kamulaştırılması için referandum yapılmasına karar verildi. 

Lübnan art arda ekonomik krizlerin etkisine girdi!

Lübnan hükümetinin 17 Ekim 2019'da aldığı vergi paketi kararları, ülkede geniş çaplı protestoları başlattı.

Protestolar ve koronavirüsle sarsılan ekonomiye Hong Kong usulü çare!

Hong Kong, uzun süredir devam eden protestolar ve son olarak koronavirüs nedeni ile durma noktasına gelen ekonomisini canlandırmak için bir ‘teşvik’ paketini hayata geçiriyor. Paket kapsamında her bir yetişkin vatandaşa 10 bin Hong Kong Doları (yaklaşık 7 bin 900 TL) dağıtacak.

Hong Kong’da konut fiyatlarının yüzde 10 düşmesi bekleniyor!

Birkaç aydır devam eden protestolar nedeniyle dünyanın en pahalı konutlarının bulunduğu Hong Kong’da konut fiyatlarının yüzde 10 düşmesi beklenirken

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı Meclis'te!

Gezi Parkı protestoları sırasında geri çekilen ve doğal alanlarda,tesis yapımına ve mevcut tesislerin de kiralanmasını sağlayan Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı’, yeniden Meclis’e taşındı.

ABD'de vergi günü protesto edildi!

ABD'nin 150 kentinde, "Ulusal Vergi Günü" nedeniyle protesto gösterileri ve yürüyüşler gerçekleşti. Daley Meydanı'nda başlayan protestoların en büyüğü Chicago'da yapıldı.

Van'da terörün zarar verdiği binalar yenilendi!

6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle yapılan izinsiz gösteriler sırasında terör örgütü yandaşlarınca Van'da zarar verilen aralarında Kur'an kurslarının da bulunduğu binalar, devlet ve vatandaşların katkısıyla eskisinden daha iyi duruma getirildi.

Kobani’de 310’un üzerinde binanın temeli atıldı!

Suriye Kobani Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre, 2016 yılı içerisinde 310’un üzerinde binanın temeli atıldı. Suriye'de yaşayan Fedîle Mistefa, “Savaşta yıkılan evimizi onarıyoruz. Evimizin yıkılması bizim ülkemizi terk etmemize neden olmaz, olmayacaktır” dedi.

Ziya Gökalp Müzesi restore edilecek!

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan ve terör örgütü DAEŞ'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırıları bahane edilerek, 6-7 Ekim 2014'te düzenlenen izinsiz gösterilerde molotofkokteyli atılarak yakılan Ziya Gökalp Müzesi restore edilecek.

Suruç'taki çadır kentin inşaatı tamamlandı!

Kobani’den gelen sığınmacılar için hazırlanan Suruç’taki çadır kent tamamlandı. 35 bin kişinin kalacağı çadır kentin 1 ayda inşa edildiğine dikkat çeken Şanlıurfa Valisi Küçük, kampın 15 Ocak’ta resmen açılacağını söyledi.

Cizre'de 70 yatırım projesi askıya alındı!

Ekimde Kobani direnişiyle başlayan, Cizre’deki çatışmalarla devam eden gerginlik, bölgedeki yatırım sürecini sekteye uğrattı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 70 yatırım projesi askıya alınırken, ilgili oda başkanları olağanüstü toplantı yaptı..

Güneydoğu Anadolu'da turizm yüzde 12 arttı!

Şanlıurfa’da, sınır ilçesi Suruç’un komşusu Kobani (Aynel-Arap) kentinde yaşananlara rağmen, bölgedeki turistik konaklarda yer kalmadı, turistik ürünlerde de satış patlaması yaşandı.Güneydoğu Anadolu'da turizm yüzde 12 arttı.

Kobani protestoları Haberi

Kobani protestoları


Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) açıklamasına göre, Orta Doğu’daki karışıklıklar, Türkiye genelinde yaşanan toplumsal olaylar gibi gelişmeler, Türkiye genelinde otel doluluklarını da olumsuz etkiledi. Bu durum dünyanın önde gelen veri ve analiz şirketlerinden STR Global’in Ekim 2014 Ülke Performans Raporu’na da somut olarak yansıdı. TUROB açıklamasına göre, Orta Doğu’daki karışıklıklar, Türkiye genelinde yaşanan toplumsal olaylar gibi gelişmeler Türk turizmine fatura çıkarmaya devam ediyor. Özellikle geçen ay Kobani’deki olayları protesto eylemlerinin otellere zararı 13 milyon euroyu aşarken, Türkiye genelinde otel dolulukları da olumsuz etkilendi. Bu durum dünyanın önde gelen veri ve analiz şirketlerinden STR Global’in Ekim 2014 Ülke Performans Raporu’na da somut olarak yansıdı.


İsrail ve Türkiye

STR’nin raporunda İsrail de Avrupa pazarına dahil olarak gösterilirken, ekim 2014 döneminde, tüm...