18 / 05 / 2024

kobiler tren yapıyor

kobiler tren yapıyor

Türkiye'de bini aşkın KOBİ trenlerin yerli versiyonu için üretime başladı. Kablosundan, tasarım ve motoruna kadar 784 ana parça, başta Ankara OSTİM olmak üzere 23 farklı şehirde ekonomiye kazandırılıyor...

Bankacılık sektörü konut kredisi faizlerinde üzerine düşeni yapıyor!

HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, "Bankacılık sektörü bence üzerine düşeni yapıyor. En son geçtiğimiz bir iki hafta içerisinde özellikle konut kredilerinde yapılan faiz indirimleri bence bunun güzel bir örneği." dedi.

Pendik Sahil Konakları geleceğe yatırım yapıyor!

Pendik Sahil Konakları'nın yüzde 29'u inşaat, yüzde 71 'i ise peyzaj alanından oluşuyor. İstanbul'un çarpık kentleşmesini doğaya önem vererek ortadan kaldırmayı hedefleyen Pendik Sahil Konakları geleceğe de yatırım yapıyor.

Artaş İnşaat, Dubai Cityscape Fuarı'na 6 projeyle çıkarma yapıyor!

Türk inşaat sektörünün önde gelen firmalarından Artaş İnşaat, Dubai Cityscape fuarına 6 projeyle çıkarma yapıyor.

Suriyeliler ihtiyaç sahibi vatandaşların tamirat işlerini yapıyor!

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye yerleşen ve burada yaşamını sürdüren bir grup Suriyeli, Türkiye'nin kendilerine hoşgörüyle yaklaşmasına ve kapılarını açmasına teşekkür etmek için ihtiyaç sahibi Türk vatandaşlarına ulaşıp evlerinin tamirat işlerini yapıyor.

Arap turistler Doğu Karadeniz'de konut yatırımı yapıyor!

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, "Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e ilgisi sürüyor. Arap turistler yaklaşık 100 bin dolar ödeyip konut yatırımı yapıyor." dedi.

ERA Gayrimenkul, İzmir’e çıkarma yapıyor!

ERA Gayrimenkul Türkiye, franchise seminerleri ve eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. 14 Temmuz Perşembe günü 3 ayrı etkinlik ile ERA Gayrimenkul Türkiye, İzmir’e çıkarma yapıyor.

Şanlıurfa'da 3 ilçeye semt pazarları yapıyor!

Şanlıurfa'da vizyonel projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir, Akçakale ve Ceylanpınar'da semt pazarları yapıyor.

Metal Yapı Konut İstanbul'da arsa stoğu yapıyor!

Türkiye'de ve özellikle de İstanbul'da gayrimenkul projesi geliştirmenin en önemli zorluğu arsa bulma sorunu. 1 milyar doların üzerinde inşaat yatırımı yapan Metal Yapı Konut İstanbul'da arsa stoğu yapıyor.

Ankara'daki parklara tarihi Ankara evleri yapıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kendi atölyelerinde üretilen malzemelerle, özgün mimariye bağlı kalarak, parklara tarihi Ankara evleri yapıyor. Peki tarihi Ankara evleri hangi parklara yapılacak?

Afyon Mahallem Spor Yapıyor Projesi'nin ilk etabı hayata geçiriliyor!

Afyonkarahisar Belediyesi, Mahallem Spor Yapıyor projesinin ilk etabını Akarçay kenarında hayata geçiriyor. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, inşaat çalışmaları devam eden tesiste incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Silopi'de yeni imar çalışması yapıyor!

Kalkınma Bakanı Yılmaz: "Hükümet terör olaylarının yaşandığı bölgelere büyük yatırımlar yapıyor. Daha iyi daha yaşanılabilir bir Silopi ve Şırnak'ı el birliği ile oluşturacağız" dedi.

Katarlılar Türkiye'de gayrimenkul, inşaat ve turizm yatırımları yapıyor!

2005-2015 yılları arasında yaklaşık 450 milyar dolarlık yurt dışı yatırımı gerçekleştiren Katar'ın geçen yılki dış yatırımları ise 19 milyar doları buldu. Katar, Türkiye'de medyadan tekstile, bankacılık ve gayrimenkulden enerjiye kadar yatırım yapıyor.

UNICERA ‘Hayata Dair’ seramik sergisine ev sahipliği yapıyor!

TİMDER ve TSF’nin işbirliği ile düzenlenen UNICERA 28. Uluslararası Seramik Banyo ve Mutfak Fuarı sanatçı F. Figen Şekerci Sabuncuoğlu’nun ‘Hayata Dair’ adlı seramik sergisine ev sahipliği yapıyor.

kobiler tren yapıyor Haberi

kobiler tren yapıyor

2023'te 10 bin kilometre hızlı tren hattına sahip olacak olan Türkiye'de bini aşkın KOBİ trenlerin yerli versiyonu için üretime başladı. Kablosundan, tasarım ve motoruna kadar 784 ana parça, başta Ankara OSTİM olmak üzere 23 farklı şehirde ekonomiye kazandırılıyor.


Türkiye'de döşenmiş ray uzunluğu 880 kilometreyi bulan yüksek hızlı trenler, yeni bir endüstriyi de beraberinde getirdi. Bugün itibarıyla koltuğundan elektrik aksamına, motorundan aydınlatmasına kadar bine yakın KOBİ Türkiye'nin yerli hızlı trenleri için üretim gerçekleştiriyor. Son 3 yılda bu alanda gerçekleştirilen üretimin ticaret hacmi 3.1 milyar doları aştı. Yerli trenler birkaç yıl içinde raylarda olacak. 


ANKARA ÖN PLANDA 

Üretimde en fazla öne çıkan bölgelerden biri ise Ankara OSTİM oldu. TCDD'nin tedarik zincirine kayıtlı bin KOBİ'den 380'i OSTİM'de yer alıyor. Savunma sanayisi ve kümelenme projeleri ile...