07 / 05 / 2024

Kocadağ Yaylası turizm

Kocadağ Yaylası turizm

Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Atakum ilçe sınırları içerisinde bulunan Kocadağ Yaylası'nın korunarak turizme kazandırılması gerektiğini bildirdi.

Ayder Yaylası’nda büyük dönüşüm başlıyor!

Ayder Yaylası’nı kurtaracak dönüşüm!Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ayder Yaylası'nı kirlettik, rezil ettik" çıkışı ile gündeme gelen Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası için harekete geçiliyor...

Ayder Yaylası’nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda uygulanacak kentsel dönüşüm projesi için harekete geçiliyor. TOKİ öncülüğünde 3 aşamalı gerçekleşecek projede en fazla 2 katlı yatay yapılar inşa edilecek.

Ayder yaylasında kentsel dönüşüm heyecanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayder'i kirlettik, rezil ettik çıkışıyla gündeme gelen Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası için kentsel dönüşüm projesi başlatılacak. 

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası için harekete geçildi ve kentsel dönüşüm başlıyor...

Trabzon Erikbeli Yaylası'na 12 milyon TL'lik turizm yatırımı!

Trabzonlu işadamı Atilla Ataman tarafından, Tonya Kalınçam-Erikbeli Yaylası'nda inşa edilen turizm tesisinin 2018 yılının Eylül ayında açılması planlanıyor.

Ordu Perşembe Yaylası imara mı açılıyor?

Ordu'nun Aybastı ilçesindeki Perşembe Yaylası'nın turizm açısından canlanması planlanıyor. Aybastı Belediye Başkanı Gündoğar, yaylada imar çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

TOKİ Ayder Yaylası kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Türkiye'nin cennet köşesi Ayder Yaylası, Kentsel Dönüşüm Projesi için ihale edildi. TOKİ turizm lojistik merkezi oluşturmak amacıyla projenin ihalesini gerçekleştirdi.

Rize Ayder Yaylası dönüşüme hazırlanıyor!

2006 yılında ise Bakanlar Kurulu Kararı ile "Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi" ilan edilen Rize'deki Ayder Yaylası geleceğin cazibe merkezi olması ve kaçak yapıların önüne geçilebilmesi için kentsel dönüşüme hazırlanıyor.

Ayder Yaylası doğaya uygun dönüşümle yeniden yapılandırılacak!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Ayder Yaylası doğaya uygun dönüşüm ile yeniden yapılandırılacak.

Ordu Perşembe Yaylası cazibe merkezi haline geliyor!

Karadeniz'in en önemli turizm noktalarından biri olmaya aday, menderesleri ve muhteşem manzarasıyla ünlü Perşembe Yaylası'nı cazibe merkezi hâline getirmek amacıyla çalışmalar devam ediyor.

Ayder Yaylası'ndaki 158 yapı için yıkım kararı!

DOĞU Karadeniz Bölgesi’nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan ancak yapılaşma nedeniyle doğal yapısı iyice bozulan Ayder Yaylası’nda, son yıllarda inşa edilen yapılardan 158’i için yıkım kararı alındı.

Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor!

Ordu’nun turizm merkezi Çambaşı Yaylası’na tatil köyü kuruluyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek tatil köyü, yılın 12 ayı yayla turizmi yapılmasına fırsat sağlayacak.

Ordu Perşembe Yaylası'nda düzenleme çalışmaları başladı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından ilimizin gözde turizm mekânlarından olan, menderesleriyle ünlü Perşembe Yaylası’nda yapılacak çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Kocadağ Yaylası turizm Haberi

Kocadağ Yaylası turizm

Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı,  yaptığı yazılı açıklamada, Kocadağ Yaylası'nın bölge için önemli olduğunu belirtti. Kocadağ Yaylası'nın en eski mesire alanlarından biri olduğunu anımsatan Kubalı, halkın yaylacılık amacıyla kullandığı yaylanın aynı zamanda çevre illerden gelen ziyaretçilerin de ilgisini çektiğini anımsattı.



Manzarası, yabani bitkileri ve barındırdığı diğer canlı türleriyle öne çıkan yaylanın yetişmiş karaçam, kayın ve daha pek çok türde ağaca ev sahipliği yaptığını belirten Kubalı, Kocadağ Yaylası'nın dağ çileği başta olmak üzere pek çok doğal meyveyi ziyaretçilerine sunduğunu vurguladı. 



Kubalı, doğa yürüyüşleri ve yayla eğlencelerinin yanı sıra bisikletçiler, yamaç paraşütçüleri ve diğer doğa sporları meraklılarının ilgisini çeken yaylanın turizme kazandırılması gerektiğini kaydederek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:



"Kocadağ Yaylası korunarak turizme kazandırılmalıdır. Yayla yolu boyunca pek çok mesire alanı bulunan yörede verimli...