01 / 06 / 2024

Kocaeli Akçaray Hattı

Kocaeli Akçaray Hattı

Kocaeli’de raylı sistemi başlatacak tramvay hattı Akçaray’a ait bin 146 adet oluklu rayın Kocaeli’ne gelmesi bekleniyor. Ekibin incelemesinin ardından yola çıkan rayların önümüzdeki günlerde Kocaeli’ne ulaşması bekleniyor.

Kocaeli Kuzey Metro Hattı 2024 programına alındı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve toplu taşımada yeni bir döneme imza atacak olan Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı’nın 95 milyar Türk Lirası yatırım hacmine sahip 1. aşaması, Cumhurbaşkanlığı tarafından 2024 yatırım programına alındığı açıklandı.

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun yüzde 85'i tamamlandı!

İstanbul, Kocaeli ve Sakarya hattında inşa edilen ve bugüne kadar yüzde 85 fiziki ilerleme sağlanan 398 kilometre uzunluğundaki Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kocaeli Akçaray Tramvay hattının uzunluğu 20 kilometreye çıktı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tramvay hattının uzunluğunu 20 kilometreye çıkardı.

Kocaeli'de Akçaray tramvay hattı 620 metre uzatılacak!

Kocaeli'de hizmet veren Akçaray tramvay hattının eğitim kampüsü ile plaj yolu arasındaki yeni hattın test sürüşü yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu Akçaray tramvay hattı, 620 metre uzatılarak plaj yoluna kadar gidecek...

Kocaeli Akçakoca'da tehlike saçan binalar yıkılıyor!

Kocaeli Akçakoca Mahallesi'nde yıkılma riski bulunan eski yapı için çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Kocaeli Akçaray tramvayı Kuruçeşme'ye uzatılıyor!

Vatandaşların memnuniyetini kazanan Akçaray tramvay hattı Kuruçeşme bölgesine uzatılacak. Proje kapsamında inşaat çalışmalarına başlandı.

Kocaeli Akçaray Tramvay Hattı uzatıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018 yılının Ağustos ayında hizmete açılan Akçaray Tramvay Hattı'nın 2,2 kilometrelik kısmı tamamlandı.

Akçaray'ın Sekapark-Plajyolu Hattı yakında açılacak!

İlk etabı 3 istasyondan oluşan Akçaray'ın Sekapark- Plajyolu hattı, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak...

Kocaeli Akçaray Tramvay Hattı uzuyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen ağustos ayında hizmetine açılan Akçaray Tramvay Hattı'nın 2,2 kilometrelik 2. etabının tamamlanması için çalışmalar hızla sürüyor.

Kocaeli Sekapark-Plajyolu tramvay hattında sona gelindi!

Kentteki çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor

Kocaeli Akçaray tramvay hattının 2. etabı tamamlanıyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Akçaray tramvay hattının 2. etabını tamamlıyor.

Kocaeli tramvay hattı okullar bölgesine kadar uzadı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Otogar-Sekapark Bilim Merkezi arasında hizmet veren Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor.

Kocaeli Akçaray Hattı Haberi

Kocaeli Akçaray Hattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara en ekonomik, hızlı, güvenli ve konforlu bir biçimde seyahat etme imkanı taşımak amacı ile hayata geçireceği tramvay hattı Akçaray’ın Polonya’da yapımı tamamlanan raylarının Kocaeli’ne gelmesi bekleniyor. Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü’ne bağlı uzman personelden oluşan ekip, rayların üretildiği fabrikayı ziyaret etti. Ekibin incelemesinin ardından yola çıkan rayların önümüzdeki günlerde Kocaeli’ne ulaşması bekleniyor.


İLK ETAPTA BİN 146 ADET OLUKLU RAY

28 bin 800 metre uzunluğunda ve bin 977 ton oluklu ray imalatının yapılacağı dev projenin temeli de ekim ayı içinde Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin yanındaki alanda atılmıştı. Tramvay araçlarının parklanıp, bakım ve onarımın yapılacağı alanın yanı sıra 12 adet araç alımı sözleşmesi de imzalanan Akçaray, çalışmaların tamamlanmasının ardından Otogar-Sekapark arasında yol alacak. Raylardan bin 146...