06 / 05 / 2024

Kocaeli Büyükşehirden MİA kararına itiraz geldi

Kocaeli Büyükşehirden MİA kararına itiraz geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Danıştay'ın MİA Projesi'yle ilgili kararına itiraz etti. Şimdi, dosya bir kez daha incelenecek. 1/5000 ve 25 binlik planlarla ilgili bozma kararı yok.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıkladı! Bayramda ulaşım ücretsiz olacak...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da Ramazan Bayramı boyunca kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşımın ücretsiz olacağını açıkladı.

14 yıllık borsacı 2024'te 14 büyük hissede hedeflerini açıkladı!

Yatırımcıların gündeminden düşmeyen Borsa İstanbul günün ilk yarısında yüzde 0,38 değer kaybederek 7.789,41 puana indi. Borsa'nın nasıl bir seyir izleyeceği merak edilirken, 14 yıllık borsacı 2024'te büyük hisselerde hedeflerini açıkladı....

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'den Sekbanlı ve Sepetçi TOKİ’leri hakkında açıklama

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Sepetçi ve Sekbanlı mahallerinde hak sahibi vatandaşların evlerine kavuşamamasının nedeni ile ilgili olarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini belirterek açıklama yaptı.

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu için yapım ihalesine çıkıldı! Ankara Büyükşehir detayları açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için yapım ihalesine çıkıldığı açıklandı. İşte detaylar ve önyeterlilik şartlarını sağlayıp ihaleye davet edilen o firmalar...

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Halkbank'tan emeklilere büyük para müjdesi!

Kamu bankaları arasında yer alan Halkbank'tan emekli vatandaşlara yönelik büyük bir müjde geldi. İşte Halkbank tarafından açıklanan müjdenin detayları...

Aile Bakanlığı'ndan ailelere çok büyük bir müjde!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı küresel çapta benzinin değerlenmesinin ardından artan benzin fiyatlarıyla birlikte öğrencilerinin yol parasında ciddi bir külfet yaşayan ailelere yönelik büyük bir müjde verdi.

Kandilli'den büyük İstanbul depremi açıklaması! Peş peşe tarihler açıklandı! İstanbul depremi 7'nin üzerinde...

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 9 saat arayla meydana gelen depremlerin ardından Türkiye'nin depremselliği yeniden gündem oldu. Kandilli'den büyük İstanbul depremi açıklaması! Peş peşe tarihler açıklandı! İstanbul depremi 7'nin üzerinde...

İnşaat devi 2 milyar lira borçla battı! Dünyada en büyük 250 müteahhitlik şirketi arasındaydı

Bir zamanlar yurtdışında gerçekleştirdiği projelerle dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasına giren Kayı İnşaat ve grup şirketi Bilyap için iflas kararı verildi.

İslam Memiş gümüş yatırımcısı için büyük fırsatı açıkladı! Kıyıda köşede gümüşü olanlar hemen koşun

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, gümüş yatırımcısı için büyük fırsatı açıklayarak yatırımcılara tavsiyelerde bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi en az ilkokul mezunu 36 personel alacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 36 personel alacağını açıkladı. Peki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personel alımı için hangi şartların taşınması gerekiyor? İşte detaylar...

Fahiş kiralar zorunlu göçe sebep oldu! Memurlar tek tek büyükşehirden tayin istiyor!

Artan konut kiraları memurların büyükşehirden tayin istemesine sebep oluyor. Son zamanlarda büyükşehirde görev alan memurların tayin talebi sayısı önceki yıllara göre 3 kat arttı.

İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı!

Mega kent İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı...

Kocaeli Büyükşehirden MİA kararına itiraz geldi Haberi

Kocaeli Büyükşehirden MİA kararına itiraz geldi

Eski Gölcük Yolu ile Yeni Gölcük Yolu arasında bulunan Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi'nde her gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Bilindiği gibi tam anlamıyla kördüğüm olan MİA ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli İdare Mahkemesi'nin MİA Projesi ile ilgili 'Yürütmeyi Durdurma' kararını Danıştay'ın kaldırdığını açıklamıştı. 


NE OLMUŞTU? 


Kocaeli 2. İdare Mahkemesi, 1/1000, 5000 ve 25000 ölçekli nazım imar planlarına ilişkin belediye meclisinin kararını (MİA olarak adlandırılan planını) iptal etmişti. 

Danıştay 6. Dairesi verdiği kararla 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ilişkin kararı onamış, 1 /5000 ve 25000'lik planları bilirkişi heyetince incelenmesi sonucunda düzenlenecek rapora göre yeniden karar verilmesi şeklinde bozmuştu. 


YENİDEN İNCELENECEK


Yani 1/5000 ve 25 binlik planlarla ilgili lehte ya da aleyhte bozma söz konusu değildi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi, Danıştay'ın...