01 / 05 / 2024

Kocaeli deprem imar planı

Kocaeli deprem imar planı

1999 Marmara Depreminde büyük yaralar alan Kocaeli'nde depremle ilgili yapılan çalışmalar ülkemiz genelinde ilk olma özelliği taşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin depremle ilgili hayata geçirdiği hizmetler Türkiye'ye örnek olacak niteliği taşıyor.

Gemlik depremi hatırlattı! Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler tek tek açıklandı! İşte en riskli ilçeler...

Gemlik'te meydana gelen deprem Kocaeli'de de hissedilirken, akıllara beklenen büyük Marmara depremi geldi. Peki Kocaeli'de deprem riski en yüksek ilçeler hangileri? 

İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası geliyor! Bakan açıkladı: Özel yasalarla depreme hazırlık yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul çevresinde deprem meydana gelme ihtimaline karşı yapılan çalışmaları açıkladı. İstanbul ve Kocaeli için deprem yasası yolda. İşte ayrıntılar...

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Japonya'da deprem ve tsunami sonrası imar faaliyetleri yetersiz mi?

Japonya'da, Mart 2011'de "Tohoku" bölgesini vuran deprem ve tsunami sonrasındaki imar faaliyetlerinin sorgulandığı ankete katılım gösterenlerin yarısı, bu konudaki çalışmaları yetersiz gördüğünü bildirdi.

Kocaeli'nin deprem risk haritası çıkarıldı! 

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Tahir Büyükakın, İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Başkanı Kahraman Bulut ve yönetimini makamında konuk etti. Görüşmede, Kocaeli'nin deprem risk durumu konuşuldu. 

21 yılda Kocaeli'de toplanan deprem vergilerinin tutarı TBMM'de!

1999 yılından beri Kocaeli ilinde toplanan deprem vergilerinin tutarı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli'de ‘İmar Mevzuatı’ eğitimi verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye personelleri tarafından “İmar Kanunu – Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” eğitimi düzenlendi.

Bursa'da deprem ve yeni imar alanları!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Mustafa Bozbey, bugünkü yazısında 'Deprem ve yeni imar alanları' konulu yazısını kaleme aldı...

Meclis’in gündemi deprem ve imar!

TBMM, Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem sonrasında bugün başlayacağı mesai haftasında, imar planlarında kat serbest düzenlemesini de kaldıran imar değişikliklerini görüşecek...

Kocaeli'de 171 metrekarelik alan için imar barışı talebi!

Kocaeli'de yaşayan Ali Tarakçı isimli vatandaş 406 metrekarelik alanın 171 metrekarelik alanının kendisine ait olduğunu söyleyerek imar barışı talebinde bulundu.

Kocaeli’de belediyelerin önceliği kentsel dönüşüm!

Kocaeli’nde meydana gelen 1999 deprem sonrasından deprem öncesi yapılan binaların kentsel dönüşümle yenileneceğini söyledi.

Bakanlıktan Pendik için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pendik Batı Mahallesi’nde 11 bin 300 kişinin yaşadığı bölgenin deprem riskine karşı güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan yeni imar planlarına onay verildi.

Kocaeli Halkı: 99 depreminden sonra değişen hiçbir şey olmamış!

İstanbul’da 26 Eylül’de yaşanan deprem İstanbulluların yanı sıra çevre illerdeki vatandaşları da tedirgin etti. Kocaeli’li Mehmet Yaman, “Bana göre ’99’dan sonra değişen hiçbir şey olmamış” dedi…

Kocaeli deprem imar planı Haberi

Kocaeli deprem imar planı

Depremle ilgili eğitim çalışmalar mın yapıldığı Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi, Kocaeli'nin ilçe belediyelerinin çeşitli zeminlerine yerleştirilen 27 Deprem Kayıt istasyonu, mevcut imar planları ve kent haritası üzerine birleştirilerek vatandaşların arazi ve evlerinin üzerinde bulundukları zemin yapısını internet üzerinden görebileceği sistem, deprem afet ve acil müdahale sisteminin alt yapısının oluşturulmasının planlaması bu önemli hizmetlerden sadece bir kaçı. 


DEPREM EĞİTİMLERİ SÜRDÜRÜLÜYOR

1999 Marmara Depreminde büyük yaralar alan Kocaeli 16 yılda deprem bilinci oluşması ve depremle ilgili önlemlerin ahnması noktasında büyük yol kat etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi depremlerde oluşan koşulları vatandaşlara yaşatıp deprem anında nasıl davranılması gerektiğini öğretmek amacı ile hayata geçirdiği Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi iki bölümden oluşuyor. Sismolojik İzleme Merkeziyle deprem riskleri takip edilirken, bilgilendirme merkezinde depremin zararlarından...