03 / 05 / 2024

kocaeli emek mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları

kocaeli emek mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları

Çayırova'da bulunan Emek ve İnönü Mahallelerinde 2009 yılında kentsel dönüşüm projesi başlatılmak istenmişti.Çayırova Emek ve İnönü Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki sorunları tespit ederek çözüm için belediyeden talepte bulunacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

Sancaktepe Emek Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sancaktepe ilçesi, Emek Mahallesi, 188 parselin bir kısmı ve 1897 parsel ile bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Sancaktepe Emek Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Sancaktepe ilçesi, Emek Mahallesi, 224 ada, 6 parsel ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli 30.11.2022 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Milli Emlak'tan 74 bin liraya imarlı arsa fırsatı! Sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Karabük ili, Safranbolu ilçesi Emek Mahallesi'ndeki imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen arsa satış ihalesi 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:05'te yapılacak.

Milli Emlak o ilde konut alanı imarlı arsa satıyor! Fiyatını duyan inanamıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Karabük ili, Safranbolu ilçesi Emek Mahallesi'nde yer alan imarlı arsayı satışa çıkardı. Yatırımcıların merakla beklediği arsa satış ihalesi 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 12:00'de gerçekleştirilecek.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Kocaeli Cedit Mahallesi'nin yapı stoku yenileniyor!

Kocaeli Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilen "yerinde" kentsel dönüşüm planlamasıyla 1105 hak sahibinin konutları yeniden inşa ediliyor. 494 konutun tahliyesi tamamlandıktan sonra konutlar için yıkım çalışmaları başladı.

Kocaeli Cedit Mahallesi tahliye ediliyor!

Kocaeli'nde kentsel dönüşüme giren Cedit Mahallesi' nde yıkım çalışmaları 3 Ocak'tan sonra başlatılacak.

Kocaeli Cedit sakinleri yeni evlerine kavuşmak için gün sayıyor!

Kocaeli Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm dahilinde yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kocaeli Deniz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

Kocaeli'nin Derince ilçesine bağlı, Deniz Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı.

Kocaeli Darıca'da kentsel dönüşüm başladı!

Kocaeli Darıca Belediyesi, Emek Mahallesi'nde 256 Evler Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlattı. Proje dahilinde 329 daire hızla dönüşüyor.

Kocaeli Tepeköy Camisi'nin temeli atıldı!

Kocaeli Ambarlı Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan Tepeköy Camisi'nin temeli atıldı.

Sancaktepe Emek Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Sancaktepe İlçesi, Emek Mahallesi, 349 ada, 5, 6 parseller ile 1890 parsel ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda...

kocaeli emek mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

kocaeli emek mahallesi kentsel dönüşüm çalışmaları

Çayırova'da bulunan Emek ve İnönü Mahallelerinde 2009 yılında kentsel dönüşüm projesi başlatılmak istemişti.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Çayırova Belediye Meclisi'ndeki kararlar doğrultusunda bu 2 mahalle proje kapsamına alındı. Polis ve zabıtalarla sürekli karşı karşıya gelen, Çayırova'dan İzmit'e yürüyüşler düzenleyerek projenin geri çekilmesini isteyen mahalleli, direnerek projenin başlamasına engel oldu. Kocaeli İdare Mahkemesi'nde başlatılan hukuk zaferini ise yine mahalleli kazandı. Mahkeme aldığı kararla projenin hukuksuz olduğuna hükmetti.

HİZMET İSTİYORUZ 

Mahalleliler alınan mahkeme kararından sonra mahallelerindeki sorunları tespit etmek için kolları sıvadı. Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, Emek Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çapkın, dernek üyeleri, birlikte şehir plancısı ve mimar olan Güldem Demir, Tuğçe Tezar ve Mihmander Ucube geçtiğimiz gün her iki mahallede sorunların tespiti için çalışma başlattı....