17 / 05 / 2024

Kocaeli Hacıhazır imar planı

Kocaeli Hacıhazır imar planı

Kocaeli Belediyesi, riskli alan ilan edilen Hacıhazır Mahallesi'nde kentsel dönüşümü vatandaşa soruyor. Mahallelinin dilekçeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilecek.

Ne Brezilya ne Bangladeş! Burası Bursa! Öyle bir ev yaptı ki her an uçuşa hazır vaziyette! Görenler şokta!

Ülke genelinde imar kanunu ihlallerine her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Vatandaşlar öyle evler yapıyor ki, görenler hayrete düşüyor. Bunlardan biri de Bursa'da yapılan bir ev... Evi görenler; 'uçuş için hazır' yorumunu yapıyor. İşte o ev...

Zehra Zümrüt Selçuk: Afrika'da nitelikli imar projelerini üstlenmeye hazırız!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada, "Botsvanalı dostlarımızın ihtiyaç duyacakları nitelikli imar projelerini üstlenmeye hazır olduğumuzu vurgulamak istiyorum." dedi.

Dünya Bankası, Beyrut'un yeniden imarı için yardıma hazır olduğunu açıkladı!

Dünya Bankası yaptığı açıklamada Beyrut patlamasındaki zararın tespiti ve destek için hazır olduğunu duyurdu...

Bornova Hacılarkırı'ndaki imar değişikliğine mahkeme engeli!

İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından Bornova Hacılarkırı’nda bulunan eski askeri alanın ‘Toplu İşyerleri, Ticaret, Akaryakıt + LPG Servis İstasyonu gibi kullanımlarının dönüştürülmesiyle ilgili plan değişikliği iptal edildi.

Kocaeli Hacıhazır'da kentsel dönüşüm için oylama!

Kocaeli Belediyesi, riskli alan ilan edilen Hacıhazır Mahallesi'nde kentsel dönüşümü vatandaşa soruyor. Mahallelinin dilekçeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na iletilecek.

Ataşehir’in imar plan ve projeleri hazır!

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem, Örnek Mahallesi imar plan ve projelerinin hazır olduğunu ifade ederek, "Büyükşehir Belediyesi izinlerine kadar her şey yapıldı. Sadece Büyükşehir’de askıya çıkmayı bekliyoruz" diye açıklama yaptı. 

Türk gayrimenkul firmaları 10 bin hazır konutla İran pazarında!

İstanbul, Trabzon, Bursa, Kocaeli ve Antalya'dan 6. Tahran Uluslararası Emlak Fuarı'na 10 bin hazır konut ile katılan Türk firmaları, İranlılara konut satışının artmasını bekliyor.

Kahramanmaraş Afşin'in yeni imar planı hazır!

Kahramanmaraş Afşin Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında hazırlanan imar planı çalışmaları tamamlandı.

Karabağlar Belediyesi imar barışında göreve hazır!

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, riskli alan ilan edilen mahallelerin muhtarlarıyla buluştu. Selvitopu, imar barışında göreve hazır olduklarını açıkladı.

Kocaeli Tuana Evleri 1. Etap’taki teraslı daireler satışa hazır!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kent Konut A.Ş., Tuana Evleri 1. Etap’taki teraslı daireler satışa hazır. 

TOKİ İzmir Hacılarkırı’nda konut mu yapacak?

Mililyet Gazetesi Ege köşe yazarı Mustafa Yılmaz TOKİ'nin İzmir Hacılarkırı’nda yaptığı imar değişikliği ile ilgili önemli bir gelişmeye değindi. İşte o yazı...

Yeni imar kanunu 2017 yılı başında hazır olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yeni imar kanunun 2016 sonunda, 2017 yılı başında hazır olacağını belirterek, "Yeni düzenlemeyle beraber bediyeler arasında yaşanan haksız rekabet de sona erecek" dedi.

Beldibi'nin yeni imar planı hazır!

KEMER Belediyesi tarafından Beldibi Mahallesi için hazırlanan imar planı yöre halkına anlatıldı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, imar çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Kocaeli Hacıhazır imar planı Haberi

Kocaeli Hacıhazır imar planı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla, belli kısımları ‘riskli alan’ olarak açıklanan ve kentsel dönüşüm kararı alınan İzmit Veliahmet ve Hacıhızır mahallelerinde proje Veral İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Veliahmet sakinlerinin büyük bölümü kentsel dönüşümü desteklerken, Hacıhızır sakinleri sıcak bakmıyor. Bu nedenle de süreç Hacıhızırlılar tarafından mahkemeye taşınmış durumda. Büyükşehir Belediyesi de hak sahibi vatandaşlardan, projeyi isteyip istemediklerine dair form doldurmalarını talep etti. Vatandaşlar bu formları Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden ya da muhtarlıktan alınabiliyor.

FİRMA BIRAKTI MI?

Hacıhızır’da bu gelişme yaşanırken, Veliahmet’te kentsel dönüşüm projesi yapacak Veral İnşaat’ın işi bıraktığı iddia edildi. Ancak Muhtar Kadir Kızıl bu iddiayı yalanladı. Kızıl, “Çalışmalar devam ediyor. Bu dedikodular çok konuşuluyor. Kimse tapusunu teslim etmedi. İsteyen tapusunu teslim eder istemeyen etmez. Davalar açıldı, kimilerinin kafası karıştı....