07 / 05 / 2024

kocaeli imar komisyonu

kocaeli imar komisyonu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve İmar Komisyonu Başkanı Zekeriya Özak tarafından Mimarlar Odası Taş Binası’nda Mimar Sinan Haftası dolayısıyla ‘’Kentleşme ve Kentsel Yenileme Üzerine Fikirler’’ adlı sunum yapıldı.

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Ankara Beytepe'de inşaat alan artırımı İmar Komisyonu'nda onaylandı!

Başkent Ankara'da bulunan Beytepe Lodumlu’daki arsanın inşaat hakkının yükseltilmesine yönelik teklif Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu’nda oy çoğunluğu ile kabul edildi.

Denizli'de İmar Komisyonu Başkanı, Belediye'nin projesini kendi şirketine aktardı iddiası!

Denizli’de CHP’li imar komisyonu başkanı, iddiaya göre 4 arkadaşıyla birlikte mimarlık ofisi kurup yasaya aykırı olmasına rağmen belediye projesini kendi grubuna aldı. 3 CHP’li Belediye Meclis üyesi “kamu yararı gözetilmiyor” diye partisinden istifa etti.

Türker Proje'nin imar komisyonu raporları onaylandı!

Türker Proje'nin Kartal arazisinin de yer aldığı alt bölgelere ilişkin söz konusu imar komisyonu raporları Meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Kocaeli Başiskele Belediye Meclisi'nde imar planı oylandı!

Kocaeli Başiskele Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Toplantısı’nda Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oylandı ve kabul edildi.

Kocaeli'de 171 metrekarelik alan için imar barışı talebi!

Kocaeli'de yaşayan Ali Tarakçı isimli vatandaş 406 metrekarelik alanın 171 metrekarelik alanının kendisine ait olduğunu söyleyerek imar barışı talebinde bulundu.

Çeşme'de kaçak inşaat yapan Aybars Yıldırım istifa etti!

CHP’li Çeşme Belediye Meclisi Üyesi Aybars Yıldırım otel ruhsatı aldığı binayı 6 katlı, 29 daireli apartmana döüştürerek satışa çıkardı. Kaçağı ortaya çıkarınca Yıldırım imar komisyonu üyeliğinden istifa etti.

Kocaeli Kartepe Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Kocaeli Kartepe Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Eşme Mahallesi uygulama imar planı değişikliği İmar Komisyonu’na havale edildi.

Kocaeli'de imar barışı karmaşası!

İmar barışı uygulamasına başvurular 31 Ekim'de sonra sona eriyor. Kocaeli'de imar barışında sorunlar ise devam ediyor.

Kocaeli Kartepe'de ''imar haksızlığı'' iddiası!

Kocaeli Kartepe ilçesi Acısu Yavuz Sultan Mahallesi Huzur Sokak’ta yaşayan bir vatandaş, Belediye'nin imar haksızlığı yaptığını iddia ederek, yasal yollara başvuracağını ifade etti.

Kocaeli'de 12 kişinin 111 bin TL'lik imar borcu silindi!

Kocaeli'nin Alikahya bölgesinde yaşayan ve imarışı uygulamasından yararlanan 12 vatandaşın toplam 111 bin 715 TL’lik imar borcu silindi.

Kocaeli Kandıra'da 2 bin 150 kişi imar barışı başvurusu yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe konulan İmar Barışı düzenlemesinde başvurular yıl sonunda sona eriyor. Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde imar barışına 2 bin 150 kişinin başvuru yaptığı açıklandı.

Elbistan’ın imar planları için İtiraz Değerlendirme Komisyonu kuruldu!

Kahramanmaraş Elbistantan'ın askı sürecindeki imar planları ile ilgili olarak itirazların değerlendirilmesi için İtiraz Değerlendirme Komisyonu oluşturuldu.

kocaeli imar komisyonu Haberi

kocaeli imar komisyonu

Mimarlar Odası Taş Bina’sında gerçekleştirilen sunuma eski Saraybahçe Belediye Başkanı Metin Alan, Mimarlar Odası Eski Başkanları İsmail Sağıroğlu, Mimarlar Odası Genel Merkez Yöneticilerinden Arsal Arısal ve mimarlar odasına üye mimarlar katılım gösterdi. Sunum öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak,’’ Toplantımızın kentimize yararlı bir toplantı olmasını diliyoruz. Mimar Sinan yaşadığı dönemden ziyade kendisinden yüzlerce yıl sonra hem Türk hem de Dünya Mimarlar tarihinde seçkin bir yeri olan üstadımızdır. Özellikle tarihe dokuya olan saygı geliştirilmeli. Mimarlar Odasının kurucu başkanıyım. İmar komisyon başkanlığını yürütüyorum. Kocaeli’nin kentsel gelişiminde çok kararın içinde imzam var. Bir şehri yaşanmaya değer kılan şey; İnsanların bağlı bulunduğu değerler ile şehrin üzerine bina edildiği değerler arasındaki uyumdur. Bunun siyasetle hiçbir ilgisi yoktur. Çünkü her şeyin özü insandır’’...