02 / 05 / 2024

Kocaeli imar revizyonları

Kocaeli imar revizyonları

Gebze İnşaat Mühendisleri Odası tarafından gerçekleştirilen Gebze, Darıca, Çayırova, ve Dilovası 1/1000 Uygulama İmar plan notları ve Tip İmar Yönetmeliği konulu semineri, gerçekleştirildi.

Tuzla Aydınlı ve Kocaeli Şekerpınar 2 mahallelerindeki 828 bin 300 metrekarelik alanın imar uygulaması askıda!

İstanbul ili, Tuzla ilçesi, Aydınlı Mah. ve Kocaeli ili, Çayırova ilçesi, Şekerpınar 2 Mahallesi'nde yer alan muhtelif parselleri kapsayan alanda 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Muğla'da imar skandalı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanmış olan imar planlarının tümünün ve daha sonrasındaki revizyonların hukuka aykırı olduğu ortaya çıktı.

Tuzla Aydınlı ve Kocaeli Şekerpınar'daki 828 bin metrekarelik alanın imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Tuzla İlçesi Aydınlı Mahallesi ve Kocaeli İli Çayırova İlçesi Şekerpınar 2 Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayımlandı.

Tuzla Aydınlı ve Kocaeli Çayırova 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi ve Kocaeli İli, Çayırova İlçesi Şekerpınarı 2 Mahallesinde Bulunan Muhtelif Parsellere İlişkin 82,83 Ha Alanda 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği askıda...

Tuzla Aydınlı ve Kocaeli Çayırova imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi ve Kocaeli İli, Çayırova İlçesi Şekerpınarı 2 Mah. Bulunan Muhtelif Parsellere İlişkin 82,83 Ha Alanda 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği,1/5000 Ölçekli NİP Değ.ve 1/1000 Ölçekli UİP askıya çıkarıldı.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

Diyarbakır Kayapınar'da tapu sorunu büyüyor!

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde gecekondu ve kaçak yapılaşmayı engellemek için yapılan imar revizyonları, Şehir Plancıları Odası’nın itirazları sonrasında durduruldu. Bölge sakinleri ise tapuları olmadığı için doğalgaz ve internetten faydalanamadıklarını söyledi.

Kocaeli Darıca'da imar sorunu! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında Gebze Belediyesi'nin Darıca'daki imar sorununu kaleme aldı. İşte Bayer'in o yazısı...

Askıya çıkan imar planları için yeni düzenleme!

TBMM'ye sunulan Büyükşehir Belediyesi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile imar planı ve plan revizyonlarının incelenmesi için belirlenen sürenin 3 ay daha uzatılması amaçlanıyor...

Kocaeli Kartepe Uzuntarla imar uygulaması askıda!

Kartepe Belediyesi’nin uygulama imar planları tamamlanan bölgelerde ki imar çalışmaları sürüyor. Kartepe Uzuntarla Mahallesi’nde muhtelif parselleri kapsayan şuyulandırma çalışmaları 30 gün süreyle askıya çıktı.

Kocaeli'de ‘İmar Mevzuatı’ eğitimi verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye personelleri tarafından “İmar Kanunu – Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” eğitimi düzenlendi.

Kocaeli Başiskele Belediye Meclisi'nde imar planı oylandı!

Kocaeli Başiskele Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Toplantısı’nda Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu oylandı ve kabul edildi.

Kocaeli tramvay projesi belediye meclisinde!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 114 madde görüşüldü. "Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" projesinin planlara aktarılmasına yönelik olarak imar planları da belediye meclisinde konuşuldu.

Kocaeli imar revizyonları Haberi

Kocaeli imar revizyonları


Gebze İnşaat Mühendisleri Odası tarafından gerçekleştirilen Gebze, Darıca, Çayırova, ve Dilovası 1/1000 Uygulama İmar plan notları ve Tip İmar Yönetmeliği konulu semineri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Mimar Osman Günler’in sunumuyla gerçekleştirildi.


TMMOB Gebze İnşaat Mühendisleri Odası Temsilcilik Başkanı Ziya Özhan, Yönetim Kurulu Üyeleri, Vehap Limonci, Ahmet Kadı, Nuran Zor, Adem Çiftçi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda mühendis, programa katıldı.


Üyeleriin mesleki gelişmelerini desteklemek ve bilgi güncelleme kapsamında, düzenlenen eğitime yaklaşık 75 kişi katıldı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Mimar Osman Günler, Kocaeli Belediyesi sınırlarında yer alan 12 ilçede geçerli olan 1/1000’lik planda yapılan revizyonlar hakkında oda üyelerini bilgilendirdi. Günler, eğitim sonunda katılımcıların çeitli sorularını da yanıtladı.


İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcilik Başkanı Ziya Özhan, seminer sonunda...