07 / 05 / 2024

Kocaeli kamulaştırma alanları

Kocaeli kamulaştırma alanları

Kocaeli'de bazı bölgelerde yapılan kamulaştırma bedelleri ve bu bedellerin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Hatay'da acele kamulaştırma yapılacak yatırımlar TBMM'de!

3103 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre Hatay ilinde acele kamulaştırma yapılacak yatırım ve ilgili alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli ve Bursa için acele kamulaştırma kararı!

Kocaeli ve Bursa illeri sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kocaeli'de kamulaştırma TBMM gündeminde!

Kocaeli'de bazı bölgelerde yapılan kamulaştırma bedelleri ve bu bedellerin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu için 3 ilde kamulaştırma kararı!

3. Boğaz Köprüsü Dahil Kuzey Marmara Otoyolu Projesi için İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da bazı mahallelerde kamulaştırma kararı alındı..

10 ilde acele kamulaştırma kararı!

Tunceli ve Kocaeli, Bandırma Edincik, Elazığ Keban, İzmir Bornova-Karşıyaka, Aksaray, Sivas, Antalya Alanya-Manavgat, Adana Kozan ve Düzce'de bulunan bazı projeler için acele kamulaştırma kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Özel mülklerde yenilebilir enerji için acele kamulaştırma yapılabilecek!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. buna göre; özel mülkiyet taşınmazların yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak belirlenmesi halinde, bu alanlar üzerinde acele kamulaştırma yapılabilecek.

Kocaeli Gölcük'te acele kamulaştırma kararı!

Kocaeli İli Gölcük İlçesi'nde ilan edilen riski alan ve rezerv yapı alanları sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma yapılacak.

Gaziosmanpaşa'daki riskli alanlar için acele kamulaştırma!

Gaziosmanpaşa'nın Bağlarbaşı, Karlıtepe, Küçükköy, Merkez, Sarıgöl, Silahtarağa, Yenimahalle, Yenidoğan ve Yıldıztabya'daki riskli alanlar için acele kamulaştırma kararı verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kocaeli Belediyesi kamulaştırdığı alanları TOKİ'ye satacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sepetçi ve Sekbanlı bölgesinde kamulaştırdığı alanları daha yüksek bir bedelle TOKİ'ye satmaya hazırlanıyor.

Arkeolojik sit alanı kamulaştırma!

Sit alanları koruma altına alınmış yapılaşmaya izin verilmeyen, izinlerin ise belirli şartlar altında verildiği alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arkeolojik sit alanı kamulaştırma nasıl yapılır?

Sit alanı kamulaştırma!

Sit alanları, koruma altına alınmış, yerleşim yapılmasına izin verilmeyen, izinlerin ise belli kurallar dahilinde verildiği alanlar olarak biliniyor. Peki, bu alanlarda kamulaştırma yapılabilir mi? İşte, sit alanı kamulaştırma!

İzmit'te kamulaştırma işlemleri devam ediyor!

Encümende Büyükşehir'e ait bir işyeri kiralanırken kamulaştırma kararı alınmış yerlerdeki uzlaşılan vatandaşlara ödenecek para miktarlarına karar verildi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısı Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş başkanlığ

Kocaeli kamulaştırma alanları Haberi

Kocaeli kamulaştırma alanları

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli'de bazı bölgelerde yapılan kamulaştırma bedellerine ve bu bedellerin ne zaman ödeneceğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Akar, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Akar, şu açıklamalarda bulundu: ''Kuzey Marmara Otoyolu çalışmalarının yüzde 85’i tamamlanırken yapılan Kamulaştırmalar da sorunlar yaşanmakta ve vatandaşlar kamulaştırmalar sonrası haklarını alamayarak konuyu yargıya intikal ettirmektedir. Davaların açıldığı mahkemelerin kesin süreler vermesine rağmen Karayolları Genel Müdürlüğünün bu bedelleri ödemediği görülmektedir.

Kocaeli’de kamulaştırılan bölgeler şöyledir;

- Gebze (Kadıllı, Cumaköy, Denizli, Tavşanlı, Muallim, Köseler, Demirciler, Yağcılar Mahalleleri),

- Dilovası (Tepecik Mahallesi), Körfez (Sevindlikli, Şemsettin, Karayakuplu, Sipahiler, Himmetli Mahalleleri),

- Derince (Toylar, Kaşıkçı Mahalleleri),

- İzmit (Çayırköy, Deretepe, Durhasan Mahalelleri), İzmit (Eşeler, Bayraktar, Gedikli Karaabdulbaki, Sarakpınar, Süleymaniye, Akmeşe Mahalleleri)

- Kartepe (Uzunbey, Şuyu Uzunbey Mahalleleri)''

CHP...