07 / 05 / 2024

Kocaeli kamulaştırma bedelleri

Kocaeli kamulaştırma bedelleri

Kocaeli'de bazı bölgelerde yapılan kamulaştırma bedelleri ve bu bedellerin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Kocaeli ve Bursa için acele kamulaştırma kararı!

Kocaeli ve Bursa illeri sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kocaeli'de kamulaştırma TBMM gündeminde!

Kocaeli'de bazı bölgelerde yapılan kamulaştırma bedelleri ve bu bedellerin ne zaman ödeneceği meclis gündemine taşındı. CHP'li Akar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamulaştırma bedelinde ÜFE hesabı!

Kamulaştırmalarda yeni dönem başlıyor. Artık vatandaşların kamulaştırma bedelleri amacıyla açtığı davalarda arazinin sonradan kazandığı değere bakılmayacak, ÜFE'ye göre değer artışı yapılıp ödenecek.

Yusufeli Barajı için kamulaştırma bedelleri mecliste!

Artvin'in Yusufeli ilçesine inşa edilecek baraj için belirlenen kamulaştırma bedellerinin iyileştirilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kuzey Marmara Otoyolu için 3 ilde kamulaştırma kararı!

3. Boğaz Köprüsü Dahil Kuzey Marmara Otoyolu Projesi için İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da bazı mahallelerde kamulaştırma kararı alındı..

Rize'deki düşük kamulaştırma bedelleri TBMM'de konu oldu!

Kamulaştırma bedellerinin belirlenmesine, bilirkişilerin seçimine ve Rize'de yapılan kamulaştırmalara ilişkin olarak CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye 6 soru sordu..

10 ilde acele kamulaştırma kararı!

Tunceli ve Kocaeli, Bandırma Edincik, Elazığ Keban, İzmir Bornova-Karşıyaka, Aksaray, Sivas, Antalya Alanya-Manavgat, Adana Kozan ve Düzce'de bulunan bazı projeler için acele kamulaştırma kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Denizli Gerali Mahallesi'nin kamulaştırma bedelleri TBMM'de!

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Denizli İli Sarayköy ilçesi Gerali Mahallesi'nde yapılması öngörülen su kanal inşaatının kamulaştırma bedellerinin ödenmemesine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Kamulaştırma bedelleri SPK'ya göre belirlenecek!

Bilirkişi Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Artık kamulaştırma davalarında taşınmaz malın bedel tespiti yapılırken, Sermaye Piyasası Kurulu değerleme standartları dikkate alınacak.

Belediyelere kamulaştırma bedelleri için 10 yıl süre!

Torba yasa tasarısında çok sayıda düzenleme yer alıyor. Düzenlemede başta belediyeler olmak üzere kamu kurumları tarafından kamulaştırma bedeli ödenmeden el konulan taşınmazlar için kapsamlı bir değişiklik öngörülüyor.

Kocaeli Gölcük'te acele kamulaştırma kararı!

Kocaeli İli Gölcük İlçesi'nde ilan edilen riski alan ve rezerv yapı alanları sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için acele kamulaştırma yapılacak.

Artvin Yusufeli kamulaştırma bedelleri meclise taşındı!

Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapılacak baraj için alınan kamulaştırma kararında bedellerin düşük olduğu iddiasına ve çiftçilerin mağduriyetine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli kamulaştırma bedelleri Haberi

Kocaeli kamulaştırma bedelleri

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli'de bazı bölgelerde yapılan kamulaştırma bedellerine ve bu bedellerin ne zaman ödeneceğine ilişkin soru önergesi hazırladı. Akar, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Akar, şu açıklamalarda bulundu: ''Kuzey Marmara Otoyolu çalışmalarının yüzde 85’i tamamlanırken yapılan Kamulaştırmalar da sorunlar yaşanmakta ve vatandaşlar kamulaştırmalar sonrası haklarını alamayarak konuyu yargıya intikal ettirmektedir. Davaların açıldığı mahkemelerin kesin süreler vermesine rağmen Karayolları Genel Müdürlüğünün bu bedelleri ödemediği görülmektedir.

Kocaeli’de kamulaştırılan bölgeler şöyledir;

- Gebze (Kadıllı, Cumaköy, Denizli, Tavşanlı, Muallim, Köseler, Demirciler, Yağcılar Mahalleleri),

- Dilovası (Tepecik Mahallesi), Körfez (Sevindlikli, Şemsettin, Karayakuplu, Sipahiler, Himmetli Mahalleleri),

- Derince (Toylar, Kaşıkçı Mahalleleri),

- İzmit (Çayırköy, Deretepe, Durhasan Mahalelleri), İzmit (Eşeler, Bayraktar, Gedikli Karaabdulbaki, Sarakpınar, Süleymaniye, Akmeşe Mahalleleri)

- Kartepe (Uzunbey, Şuyu Uzunbey Mahalleleri)''

CHP...