30 / 04 / 2024

Kocaeli Mia projesi

Kocaeli Mia projesi

23 Eylül Cuma günü akşamına kadar MİA Projesi'yle ilgili imar planına 117 itiraz geldiği açıklandı. Vatandaşların yaptıkları itirazların tamamı, İzmit Belediyesi tarafından incelenecek.

Kocaeli MİA Projesi onaylandı!

Kocaeli Belediyesi'ne devrettiği 465 hektarlık alanı kapsayan bin 623 parselde gerçekleştirilecek Merkezi İş Alanı (MİA) projesi, belediyenin meclis toplantısında oy çokluğuyla kabul edildi.

Kocaeli MİA projesi ile yenilenecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “MİA kimsenin elinden evini yurdunu almayacaktır. Yamalı bohça imar planından kurtuluyoruz. MİA kentimizi uçuracaktır” dedi

Mia projesine Danıştay'dan devam kararı!

Danıştay, MİA’ya vize verdi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak yaptığı açıklamada “Danıştay tarafından MİA projesine devam kararı verilmiştir. Şimdi kente destek vermek için çok önemli bir zamandır” dedi

Kocaeli Mia projesine Danıştay'dan devam kararı!

MİA Projesinin iptali hakkında yerel mahkemeye başvurulması sonrasında yürütmeyi durdurma kararı verilmişti. Bu karar sonrasında KBB tarafından Danıştay’a itiraz edildi.İşte Danıştay'ın kararı;

Kocaeli Mia projesine Danıştay’dan karar çıktı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Perşembe Pazarı ile Naila Cafe arasında 465 hektar alanda planlanan MİA projesi ile ilgili Danıştay karar verdi.

Kocaeli MİA projesinde son durum!

MİA Projesi’ni kimi mükemmel bir proje olarak anlattı, kimi yerin dibine soktu. Davalar, haberler havalarda uçuştu sonunda Kocaeli 2. İdare Mahkemesi imar planlarını ve plan notlarını iptal etti.

Kocaeli Mia projesinin planları iptal edildi!

MİA projesinde kamu yararı gözetilmediği gerekçesiyle dava açan CHP’li Ali Haymanalı davayı kazandı, proje planları iptal edildi.

Kocaeli Mia projesi ikinci kez iptal edildi!

Büyükşehir Belediyesinin önemli projelerinden MIA, Körfez Sanayi Sitesi yönetimi tarafından açılan dava sonucu iptal edilmişti.Bu iptalin ardından Büyükşehir Belediyesi, projeyi revize etti ve ikinci bir proje hazırladı.

Kocaeli Mia projesine durdurma kararı!

Kocaeli 2. İdare Mahkemesi, MİA projesine onay vermedi. Proje için yapılmak istenen imar plan değişikliklerinin de 'telafisi güç zararlar' doğuracağı belirtilerek yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde geri sayım! Deneme sürüşleri aralıkta...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde 3 yıldır devam eden inşaat çalışmalarında sona gelindi. Aralık ayında test sürüşleri yapılacak.

TOKİ Kocaeli projesi için beklenen tarih geldi! Körfez'e tam 520 yeni konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Körfez projesi yarın ihaleye çıkacak. TOKİ'nin Kocaeli Körfez projesinde 520 konut yer alacak.

TOKİ Kocaeli projesi için resmen son dakika müjdesi geldi! Tam 564 konutluk yeni proje geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Kocaeli 2023 projesi için resmen son dakika müjdesi geldi. Verilen detaylara göre, Körfez ilçesine tam 564 konutluk yeni proje geliyor.

TOKİ Kocaeli Körfez 2023 projesinde son dakika! 520 konutluk bu yeni projeyi kaçırmayın!

TOKİ Kocaeli Körfez 2023 projesinde son dakika... Tek bir ilçede inşa edilecek olan 520 konutluk bu yeni projeyi kaçırmayın... İşte Kocaeli TOKİ projesi ile ilgili detaylar...

TOKİ Kocaeli Körfez 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! 446 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın!

TOKİ Kocaeli Körfez 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi... 446 yeni konut için bu tarihi kaçırmayın... İşte TOKİ Kocaeli Körfez 2023 projesi detayları...

TOKİ Kocaeli Körfez projesi için yeni tarih açıklandı! Tam 496 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Kocaeli Körfez projesi 2023 için yeni tarih açıklandı. Tam 496 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın... İşte TOKİ Körfez 2023 projesi detayları...

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı! 711 yeni konut için büyük gün yarın!

TOKİ Kocaeli İzmit projesi için düğmeye basıldı... 711 yeni konut için büyük gün yarın... İşte TOKİ Kocaeli 2023 projesi ile ilgili son dakika detayları...

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi! 446 konutluk bu yeni projeyi aman kaçırmayın! 

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için beklenen tarih resmen geldi... 446 konutluk bu yeni projeyi aman kaçırmayın...

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için beklenen tarih geldi! 564 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Hayata geçirdiği konut projeleriyle dar gelirlilerin yüzünü güldüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kocaeli Körfez projesini yarın ihaleye çıkarıyor.

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için tarih resmen belli oldu! Tam 989 konutluk bu yeni projeyi sakın kaçırmayın!

TOKİ Kocaeli 2023 projesi için tarih resmen belli oldu... Tam 989 konutluk bu yeni projeyi sakın kaçırmayın...

TOKİ Kocaeli projesi tarih belli oldu! Tam 1.010 yeni konut geliyor! Sakın kaçırmayın!

TOKİ Kocaeli projesi tarih belli oldu... Tam 1.010 yeni konut geliyor... Sakın kaçırmayın...

TOKİ Kocaeli projesi için tarih belli oldu! Tam 496 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kocaeli Körfez projesi için düğmeye bastı. Körfez TOKİ projesinin ihalesi 20 Aralık 2022 tarihinde yapılacak.

TOKİ Kocaeli Körfez 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vade!

TOKİ Körfez projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Kocaeli Körfez 2022 sosyal konut projesi...

Kocaeli Mia projesi Haberi

Kocaeli Mia projesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin İzmit için hazırladığı Merkezi İş Alanı (MİA) Projesi'yle ilgili olarak 1/1000 ölçekli uygulama imar planı için 30 günlük askı ve itiraz süresi doldu. 23 Eylül Cuma günü akşamına kadar MİA Projesi'yle ilgili imar planına 117 itiraz geldiği açıklandı. Vatandaşların yaptıkları itirazların tamamı, İzmit Belediyesi tarafından incelenecek. 


465 HEKTAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin MİA Projesi, İzmit'in büyük bölümü mevcut İzmit Sanayi Sitesi ve bataklıktan oluşan bölgesinde Körfez ve Sanayi Mahalleleri içinde 465 hektarlık alanın yeniden yapılaştırılmasını hedefliyor. MİA alanı kuzeyde Şehit Rafet Karacan Caddesi, güneyde ve doğuda D-130 Karayolu, batıda Ömer Tükçakal Bulvarı ile çevrili. MİA alanı için hazırlanan 1/1000 ölçekli ilk plan mahkeme kararıyla bozulmuş, bu nedenle ikinci kez plan hazırlanmış ve 30 gün süreyle itiraz için askıya çıkartılmıştı.


Özgür...