03 / 05 / 2024

kocaeli Sapanca Gölü

kocaeli Sapanca Gölü

Kocaeli, Sapanca Gölü'nden su alımını durdurdu.Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi kentin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndaki su miktarının yükselmesi dolayısıyla Sapanca Gölü'nden su çekimine son verildiği bildirdi.

Kocaeli'nin Sapanca Gölü'nden aldığı su miktarı azaldı!

Kocaeli'nin Sapanca Gölü'nden aldığı su miktarı azaldı. Kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan gölden çekilen su miktarı, açılan kuyular sayesinde günlük 163 bin metreküpten 120 bin metreküpe düşürüldü.

Kocaeli'nin yarım asırlık hayali teleferik projesinin yüzde 95'i tamamlandı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunacak olan ve Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayacak teleferik hattının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

Sapanca Lake Villas geliyor! Sapanca Gölü'nün kıyısına 19 villa!

Nexonya imzasıyla hayata geçen Sapanca Lake Villas, kullanıcılarına akıllı villa konsepti sunuyor. Toplam 19 lüks villadan oluşan projenin detayları yatırımcılar tarafından merakla sorgulanıyor. İşte Sapanca Lake Villas projesine dair merak edilenler...

Kocaeli'de Eylül’de 3 bin 519 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ülke genelinde Eylül'de gerçekleşen konut satış rakamını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre; Kocaeli'de Eylül ayı içerisinde 3 bin 519 adet konut satıldı.

Sapanca Gölü’ndeki kaçak pansiyonlara ceza!

Sapanca Gölü kaçak yapılaşmayla gündeme geldi. Bölgede bulunan kaçak pansiyonlara toplamda 50 bin 700 TL para cezası kesildi.

Sıla 1,5 milyon TL'ye Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı!

Sıla, Kırkpına Tepebaşı mevkiinde, Sapanca Gölü manzaralı lüks villa aldı. Ünlü popçu yeni evine 1,5 milyon TL ödedi.

Emlak Konut Kocaeli Derince yıl sonu değerleme raporu yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kocaeli Derince yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Kocaeli'de kaçak yapıya geçit yok!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe ve Karamürsel ilçelerindeki kaçak ve ruhsatsız binaların yıkımını tamamladı. Yıkım Sapanca Gölü mutlak alanı sınırlarında olan ve yıllardır çirkin görüntüler oluşturan metruk binalarda gerçekleştirildi.

Sapanca Gölü havzası için 100 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Sapanca Gölü havzasının korunması amacıyla kurum olarak bugüne kadar 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık ve halen de yapmaya devam ediyoruz." dedi

Kocaeli'nin 50 yıllık teleferik hayali gerçek oluyor!

Sanayi kenti Kocaeli'de "50 yıllık hayal" olarak nitelendirilen ve yüzlerce ağaç türüne sahip ormanların üzerinden İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleyerek Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşılmasını sağlayacak teleferik projesinde ihale sürecine girildi.

Kocaeli Eski Gölcük Köprüsü'nde sona gelindi!

Kocaeli Eski Gölcük Yolu üzerine yapılacak köprülü kavşağın Kurban Bayramı öncesinde trafiğe açılması planlanıyor.

İşte Kocaeli'de açılışı yapılan 151 dev proje!

Kocaeli’de hayata geçirildiği iddia edilen 151 proje ve çalışmanın açılışı önceki gün gerçekleştirildi. Projelerin açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli'ye geldi. İşte Kocaeli'de açılışı yapılan 151 dev proje...

Sapanca Gölü Koruma Eylem Planı'nda sona gelindi!

Kocaeli İSU ve Sakarya SASKİ genel müdürlükleri tarafından yapılan Sapanca Gölü Eylem Planı son aşamaya geldi. Göl havza koruma eylem planı ve özel hüküm belirleme projesi kapanış toplantısı yapıldı.

Sapanca Gölü havzası kontrol altında!

Sapanca Gölü Havzası Özel Hükümleri Belirleme Toplantısı, Sakarya Sapanca’da yapıldı.Toplantıya katılan Su Yönetimi Genel Müdürü Prof. Dr. Cumali Kınacı, “Sapanca Gölü, bölgenin en önemli içmesuyu kaynağıdır'' dedi.

kocaeli Sapanca Gölü Haberi

kocaeli Sapanca Gölü


Kocaeli, Sapanca Gölü'nden su alımını durdurdu. Kentin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndaki su miktarının yükselmesi dolayısıyla Sapanca Gölü'nden su çekimine son verildiği bildirildi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU), kentin içme suyu kaynağı Yuvacık Barajı'ndaki su miktarının yükselmesi dolayısıyla Sapanca Gölü'nden su alımının durdurulduğunu bildirdi. 


İSU Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, iki yıldır yaşanan kuraklık nedeniyle Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'nda yeterli su olmadığı için Sapanca Gölü'nden belirli miktarda su çekildiği anımsatıldı. 


Su ihtiyacını gidermek için alınan tedbirler kapsamında, Kartepe, Başiskele, Körfez ve Gebze ilçelerinde İSU tarafından 86 derin kuyunun devreye alındığı kaydedilen açıklamada, ayrıca, sanayi kuruluşlarının kullanımı ve yeşil alanların sulanması için "geri kazanım suyu" verilmeye başlandığı vurgulandı. 


Bölgede son günlerde etkili olan yağışlar ve yeni yatırımların devreye...