03 / 05 / 2024

Kocaeli SEKA Park-Otogar tramvay hattı

Kocaeli SEKA Park-Otogar tramvay hattı

Otogar ile SEKA Park arasında yapılacak olan tramvay hattı için ihaleyi kazanan Gülermak firması ile sözleşme imzalandı. İmza töreninde 550 günde bitecek olan hat için geri sayım başlatıldı.

Kocaeli'deki eski askeri binanın yerine restoran inşa ediliyor!

Yatırımlarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her şeyin düşünüldüğü sahil parkındaki eski binayı yıkarak yeni restoran inşa ediyor.

İzmit Seka Park sahilindeki iskele yıkılıyor!

17 Ağustos 1999 tarihinde depreminde kara bağlantısı yıkılan ve o günden beri atıl vaziyette bulunan iskelenin yıkımına başlandı.

Kocaeli Ormanya’ya ikinci otopark inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Doğal Yaşam Parkı Ormanya ikinci otoparkı inşa ediyor.

Kocaeli Kongre Merkezi tamamlanıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Kartepe Köseköy Kavşağı ve SEKA Park alanında hayata geçirilen Kocaeli Kongre Merkezi’ni inceledi.

Kocaeli tramvay hattı okullar bölgesine kadar uzadı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Otogar-Sekapark Bilim Merkezi arasında hizmet veren Akçaray Tramvay Hattı’nı Sekapark’tan Plaj Yolu’na kadar uzatıyor.

İstanbul-Kocaeli Yolu sit alanından geçecek!

İstanbul’un trafiğini rahatlatmak içim hazırlanan yeni İstanbul-Kocaeli Karayolu projesi, 3 ayrı ihaleyle 3 ayrı firmaya 22 ayda tamamlatılacak. Yol, Ballıkayalar Vadisi’ni de içine alan, 1. derece doğal sit alanı olan tabiat parkından geçecek...

Çayırova’ya 10 bin metrekarelik dev şehir parkı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Çayırova'ya 10 bin metrekarelik park inşa ediyor.

Kocaeli Sekapark - Plajyolu tramvay hattı ihalesi yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2017 Ağustos ayında hizmete açılan Akçaray tramvay hattını uzatıyor. Seka Devlet Hastanesi’nden başlayıp Plajyolu’na kadar uzanacak olan 2.2 kilometrelik Akçaray Tramvay hattının İzmit Okullar Bölgesinin çarşıyla ulaşımının kolaylaştırılması bekleniyor. 

Kocaeli 50. Yıl Spor Salonu yenileniyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Seka 50.Yıl Spor Salonu’nu baştan aşağı yenilemek için çalışmalara başlıyor.

Kocaeli Akçaray bugün hizmete açılıyor!

Kocaeli'nin beklediği Akçaray bugün gerçekleşecek tören ile yolcu taşımaya başlayacak. Tramvay, Otogar-Seka Park arasında 20 dakika ara ile yolcu taşıyacak..

Kocaeli Büyükşehir’den Nusaybin’e üç park!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nusaybin'de hayata geçirdiği Kardeşlik Parkı, Barış Mahallesi Parkı ve Bulun Sokak Parkı'nı hizmete açtı.

Kocaeli'de imar çalıştayı düzenlendi!

Kocaeli Kartepe Green Park Otel’de gerçekleşen imar çalıştayında köy mimari tipolojisi analizi, Otopark İlke ve Esasları konuları ele alındı

Kartepe Kanal Park Kocaeli'ye değer katacak!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 19.700 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Kartepe Kanal Park projesini yerinde denetledi.

Kocaeli SEKA Park-Otogar tramvay hattı Haberi

Kocaeli SEKA Park-Otogar tramvay hattı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından SEKA Park ile Otogar arasında yapılacak olan 10 kilometre uzunluğundaki Tramvay Hattı için yapılan yapım ihalesinin ardından ihaleyi alan Ankara firması Gülermak Ağır Sanayi ve Taahhüt A.Ş arasında sözleşme imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Şirket Yönetim Kurulu Başkan Vekili Necdet Demir arasında sözleşme Büyükşehir VİP salonunda imzalandı. İmza törenine büyükşehir Belediyesi üst düzey yetkilileri ve şirketten yöneticileri katıydı. Hattın Şubat 2017 yılında bitmesi planlanıyor.


113 MİLYON 990 BİN LİRA


Tramvay hattı için 2 yıl süren planlama çalışmasının ardından güzergah belirlendi ve yapım ihalesi yapıldı. Yapım ihalesinin ardından hatta çalışacak olan12 tramvay vagonun ihalesi de geçtiğimiz günlerde yapıldı. Gidiş, geliş toplam 14 kilometre uzunluğunda ve 11 istasyondan oluşan hat 113...