18 / 07 / 2024

kocaeli Tarihi Tavşancıl evi

kocaeli Tarihi Tavşancıl evi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin geçmişine damga vurmuş tarihi yapılarını restore ederek geleceğe kazandırıyor. Zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapılar elden geçirilerek yeniden yapılıyor.

Tarihi Altıeylül Ortaokulu’nu yıkma planı Danıştay’a takıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Edip Uğur’un döneminde imar planı değişikliğiyle tarihi Altıeylül Ortaokulu’nun yıkılmasına ve buranın ticari alan gösterilmesine karşı 6 sene önce açılan davada, Danıştay'dan iyi haber geldi. Yüksek Mahkeme, söz konusu okulun yıkılamayacağına hükmetti.

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL'ye kiraya verilecek!

Kocaeli'nin ilçesi Gölcük'te bulunan ve restorasyonu tamamlanan Yukarı Ulaşlı tarihi hamam, Gölçük Belediye'si tarafından aylık 300 TL'ye kiraya verilecek.

Vakıflar'dan Kocaeli'de bina yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 21 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kira ve işletme ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Kocaeli Dilovası'nda arsa ve 4 katlı bina satılıyor! Ev ve arsa arayanlar dikkat! 

Dilovası Belediye Başkanlığı, Kocaeli ili, Dilovası ilçesi, Tavşancıl Mahallesi'nde yer alan 29 metrekare arsa ile 4 katlı binayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Tuzla Aydınlı ve Kocaeli Çayırova 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Aydınlı Mahallesi ve Kocaeli İli, Çayırova İlçesi Şekerpınarı 2 Mahallesinde Bulunan Muhtelif Parsellere İlişkin 82,83 Ha Alanda 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği askıda...

TOKİ'den Kocaeli'ye 766 konut!  

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası ve Çayırova ilçelerinde 766 yeni konut inşa edecek. Dilovası kentsel dönüşüm projesi için Tavşancıl'da 1500, Çayırova'da ise 115 konut yapılacak. Her iki ilçedeki projeler için ihale gerçekleştirilecek.

Kocaeli'de 26.3 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Çayırova ve Başiskele'de yer alan 5 adet arsayı 26 milyon 257 bin 80 TL bedelle satışa çıkardı.

Kocaeli Milli Emlak'tan satılık 26 gayrimenkul!

Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kocaeli'nde yer alan 26 gayrimenkulü satıyor. 

Kocaeli'de 22.1 milyon TL'ye satılık 7 arsa!

Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü,  Kocaeli'de yer alan 7 adet arsayı 22 milyon 83 bin TL'ye satıyor...

Kocaeli'de 9.1 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Kocaeli Gebze ve Kartepe'de yer alan 2 adet gayrimenkulü 9 milyon 145 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Kocaeli'de son satılık konut fiyatları yüzde 23.12 arttı!

Osman Gazi Köprüsü sonrası İstanbul’a ulaşımı kolaylaşan Kocaeli'de son satılık konut fiyatları yüzde 23.12 arttı...

Kocaeli'de 1500 konut için kamulaştırma kararı alındı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Tavşancıl’da inşa edilecek 1500 konut için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı. 

Kocaeli'de 32.6 milyon TL'ye satılık 78 gayrimenkul!

Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Kocaeli ili, İzmit, Karamürsel, Gölcük, Kandıra, Başiskele, Kartepe, Dilovası, Çayırova ve Darıca ilçelerinde yer alan 78 gayrimenkulü 32 milyon 574 bin 450 TL'ye satıyor...

kocaeli Tarihi Tavşancıl evi Haberi

kocaeli Tarihi Tavşancıl evi



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentin geçmişine damga vurmuş tarihi yapılarını restore ederek geleceğe kazandırıyor. Zamanla yapı özelliği bozulmaya yüz tutmuş tarihi yapılar elden geçirilerek yeniden yapılıyor. Dilovası Tavşancıl’da bulunan yöreye özgü mimari özelliği taşıyan yapı da restore ediliyor. Tavşancıl Evi olarak adlandırılan yapı şekillenmeye başladı.



AHŞAPTAN OLUŞUYOR


Büyükşehir Belediyesi tarihi miraslarına sahip çıkmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tavşancıl evi olarak adlandırılan yapı gün yüzüne çıkartılıyor. 7,5 metre yüksekliğe sahip ve yöreye özgü bir mimarisi bulunan yapının iç ve dış ahşap iskeleti yapıldı. Yapının zemininde bulunan taş duvar taşıyıcı kısmın sıva işleri de tamamlandı.


YAPI KALINTILARI SÖKÜLÜP TEKRAR KULLANILDI


Zemin katı 76 metrekare olan yapının birinci katı ise 84 metrekare ölçülerinde. Aslına uygun olarak inşa edilen yapı kalıntısının sökümü yapıldıktan sonra taş malzeme yeniden kullanım...