29 / 04 / 2024

Kocaeli Üniversitesi tasarım yarışması

Kocaeli Üniversitesi tasarım yarışması

KOÜ'nün ev sahipliğinde düzenlenecek yarışmaya katılacak tasarımcılar, eserlerini 15 Mayıs'a kadar teslim edecek. Gönderilecek eserlerde deprem riskine karşı özel tasarlanmış olması şartı aranıyor.

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi projesine 2 ödül!

ARK-itecture ve BG Mimarlık’ın “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi” Projesine Amerika ve Avrupa’dan iki ödül geldi.

Kentsel tasarım rehberinin hazırlanması gerekli!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby, yapılan yasal düzenlemelerin kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğurduğunu açıkladı. 

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması sonuçlandı!

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın büyük heyecana sahne olan finalinin ardından ödüller 8 Mayıs’ta yapılan törenle sahiplerini buldu. Dokuz Eylül Üniversitesi, birinci oldu. 

13. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın finalistleri belli oldu!

MOSDER tarafından bu yıl 13. kez düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda 249 projeden 17’si finale kalmaya hak kazanırken, 52 projeyle en çok başvurunun geldiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, 10 bin TL’lik üniversite ödülünün sahibi oldu.

Avi Friedman geleceğin konut tasarımını anlattı!

McGill Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Avi Friedman,Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Manyezit Yapı Paneli üreticisi Modelpan’ın düzenlediği konferans için İstanbul’a geldi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi için tasarım yarışması düzenleniyor!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi tarafından Üniversite Merkez Yerleşkesi için kentsel tasarım yarışması düzenleniyor. Türkiye’de 21 yıl aradan sonra gerçekleşen yarışmada birinci olana 100 bin TL'lik para ödülü var.

Bandırma Üniversitesi Kampüsü için tasarım yarışması başladı!

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşke Projesi için Kentsel Tasarım Yarışması başlatıldı.

Bartın Üniversitesi'nde kentsel tasarım konuşuldu!

Bartın Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından “Kent Mekânında Kamusal Alanlar ve Kent Tasarım” konulu panel düzenlendi.

Gökçeada İmroz Tasarım Çalıştayları başladı!

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İstanbul Tasarım Enstitüsü’nün bu yıl üçüncü kez düzenlendiği Gökçeada İmroz Tasarım Çalıştayları 12 Haziran Pazar günü başladı.

Mobilya Tasarımı kapsamında 26 proje sergilendi!

İzmir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri stres ve teknolojiden uzaklaşmak için kitaplarına ve evcil hayvanlarına sığınanlara yönelik mobilya tasarımları hazırladı.

Bozcaada Kentsel Tasarım Rehberi halkın onayına sunuldu!

Bozcaada Belediyesi, İzmir 9 Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından hazırlanan “Kentsel Tasarım Rehberi”ni ada halkının onayına sundu. Büyük önem taşıyan çalışma, Bozcaadalıların görüş ve önerilerini bekliyor…

Can Pirinçal ve Miraç Eyüboğlu'na Mobilya Tasarım Yarışması'ndan ödül!

İZMİR Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 4. sınıf öğrencileri Can Pirinçal ve Miraç Eyüboğlu, 9. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda, Ofis Mobilyaları Lisans Öğrencisi Kategorisinde Kastamonu Entegre Altın Ödülü'ne layık görüldü.

Kocaeli Üniversitesi tasarım yarışması Haberi

Kocaeli Üniversitesi tasarım yarışması

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), "Depremde Hayat Kurtaran Mobilyalar Tasarım Yarışması" düzenleyecek.


KOÜ, Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilecek yarışmada mobilya tasarımına farklı bakış açısı getirilmesi amaçlanıyor.


Yarışmaya 15 Mayıs Cuma gününe kadar gönderilecek eserlerin deprem riskine karşı özel tasarlanmış olması şartı aranıyor. Uluslararası yarışmaya yurt içi ve dışından yetkin tasarım diline sahip tasarımcılar katılması bekleniyor.


Yarışma sonunda dereceye girenlere ödül ve plaket...