02 / 05 / 2024

Kocaeli Yalı Mahallesi Tarihi Evleri nerede

Kocaeli Yalı Mahallesi Tarihi Evleri nerede

Kocaeli Gölcük Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesindeki Yalı Mahallesi Tarihi Evleri'nin aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkarılmasının ardından, 12 tescilli binanın ve caminin restarasyon çalışması başladı.

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi kentsel dönüşüme giriyor!

Kocaeli Gölcük Dumlupınar Mahallesi'nde riskli bölge olarak bilinen alan için beklenen haber geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın maliyet sebebiyle uygun bulmadığı kentsel dönüşüm projesi için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Kocaeli Cedit Mahallesi'nin yapı stoku yenileniyor!

Kocaeli Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilen "yerinde" kentsel dönüşüm planlamasıyla 1105 hak sahibinin konutları yeniden inşa ediliyor. 494 konutun tahliyesi tamamlandıktan sonra konutlar için yıkım çalışmaları başladı.

Kocaeli Cedit Mahallesi tahliye ediliyor!

Kocaeli'nde kentsel dönüşüme giren Cedit Mahallesi' nde yıkım çalışmaları 3 Ocak'tan sonra başlatılacak.

Kocaeli Cedit sakinleri yeni evlerine kavuşmak için gün sayıyor!

Kocaeli Cedit Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm dahilinde yıkım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kocaeli Deniz Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanıyor!

Kocaeli'nin Derince ilçesine bağlı, Deniz Mahallesi'nde hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinin kaba inşaatı büyük oranda tamamlandı.

Kartal'da kültür merkezi ve aşevi için ilk kazma vuruldu!

Kartal Belediyesi tarafından Yalı Mahallesi'ne inşa edilecek Yalı, Yunus ve Topselvi Kültür Merkezi Projesi" ile Esentepe Mahallesi'nde kurulacak "Aşevi ve Gıda Bankası Projesi" için ilk kazma vuruldu.

Kocaeli Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Kadın ve Çocuk Spor Merkezi açıldı!

Kocaeli Darıca'da PKK tarafından şehit edilen, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın adını taşıdığı kadın ve çocuk spor merkezi açıldı. 

Kocaeli Tepeköy Camisi'nin temeli atıldı!

Kocaeli Ambarlı Mahallesi'nde hayata geçirilecek olan Tepeköy Camisi'nin temeli atıldı.

Fatih Yalı Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Fatih İlçesi, Yalı Mahallesi, 827, 828, 829, 830, 831, 832, 833, 834, 835, 836, 837, 838, 839 adalara ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 18.12.2019 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kocaeli Cedit Mahallesi'nde kentsel dönüşüm 3 yılda tamamlanacak!

CHP Milletvekili Haydar Akar Cedit ile ilgili olarak, " Biz bu projeyi yapacağız. TOKİ’ye de 3 senede yaptırtacağız. İlk çivi çakılmaya başlandığı zaman 3 senede bitirteceğiz, rant devşirtmeyeceğiz” diye konuştu...

Kartal Yalı Mahallesi'ndeki metruk bina yıkıldı!

Kartal Yalı Mahallesi'ndeki metruk bina, Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı

İzmir'de yüksekten düşen inşaat işçisi hayatını kaybetti!

İzmir Karşıyaka Yalı Mahallesi'nde inşaatı devam eden bir AVM inşaatında çalışırken henüz belirlenemeyen bir nedenle düşen Şuayb Akkoç hayatını kaybetti...

Kocaeli Bağçeşme itfaiye binasının ısı yalıtım işleri başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Bağçeşme itfaiye binasında ısı yalıtım işlerine başladı.

Kocaeli Yalı Mahallesi Tarihi Evleri nerede Haberi

Kocaeli Yalı Mahallesi Tarihi Evleri nerede

Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulunca onaylanan Kocaeli Gölcük Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesindeki Yalı Mahallesi Tarihi Evleri'nin ihalesinin yapılmasının ardından yapımına başlandı. 


Mevcut olan yalı camisinin hemen yanına yeni cami için inşaat çalışması başladı. Caminin temeli atıldıktan sonra diğer evlerinde yapımı başlayacak. Proje bir yıl içerisinde tamamlanarak Gölcük belediyesine teslim edilecek. 


İlçemizin tarihi koridor başlangıcı konumundaki" Yalı Evleri Restorasyonu" projesiyle bölgenin tarihsel dokusunu yeniden yaşatmayı hedefleyen ve hızla yürüyen çalışmalarını Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş de yakın bir hassasiyetle takip ediyor. 


BÖLGEYE HAYAT VERECEK 


Bakan Ellibeş "Yalı evlerimizin ikisi tamamlandı. Diğer evler ve cami için ihalemizi yaptık. Proje bir yıl içerisinde tamamlanacak . Yalı Camii'nin yapımı için çalışma başladı. Evlerinde çalışması başlayacak. Bir butik otelimiz olacak. Ahşap heykel, seramik müzelerimiz...