29 / 04 / 2024

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği

Bizim Kocaeli Gazetesi'nin yazarlarından Murat Hamzaoğlu bugünkü yazısında Kocaeli'ndeki inşaat sorunlarını kaleme aldı. İşte Murat Hamzaoğlu'nun o yazısı...

Kocaeli Müteahhitler Birliği yeni yapılaşmayı konuştu!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği'nin paydaşlarıyla birlikte yaptığı toplantı KOTO'da gerçekleşti. KOTO'da gerçekleştirilen toplantıda Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Zekai İren, yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini belirtti.

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği dönüşümü konuştu!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği, paydaş katılımcılarla birlikte kentsel dönüşüm ve imarda yeni yapılaşma konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Zekai İren'in başkanlığını yaptığı dernek yönetimi önderliğinde, üçüncü kez bir araya gelindi.

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği'nden Mehmet Ellibeş’e ziyaret!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği (KYMD) Başkanı Zekai İren ve Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

Kocaeli'de inşat sektörünün birçok sorunu var!

Bizim Kocaeli Gazetesi köşe yazarı olan Murat Hamzaoğlu bugünkü yazısında Kocaeli'deki konut sektörünü ve Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği'ni sorunları anlattı. İşte o yazı....

Kocaeli Yapı Müteahhitleri'ne kentsel dönüşüm anlatıldı!

İzmit Belediyesi’nden Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği’ne kentsel dönüşüm ile ilgili bilgi verildi. Karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan toplantının oldukça yararlı geçtiği kaydedildi.

Kocaeli Müteahhitler Birliği kuruldu!

KOTO'nun yeni dönem projeleri arasında yer alan ve resmi olarak geçtiğimiz hafta kurulan Müteahhitler Birliği üyeleri tanışma toplantısında bir araya geldi Müteahhitler Birliği'nin kurucu üyeleri günün anısına beraber poz verdi.

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği kuruldu!

KOTO’nun öncülüğü ile kurulan Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği’nin 18 kişilik kurucu yönetimi belirlendi.Derneğin başkanlığını eski belediye başkanlarından Metin Alan üstlendi. Dernek projesine Gebze Ticaret Odası’da destek veriyor.

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği'nden kentsel dönüşüm toplantısı!

Adana Yapı Müteahhitleri Derneği (AYAMDER), üyeleri Sheraton Grand Adana Hotel’de bir toplantı gerçekleştirdi. Söz konusu toplantıda kentsel dönüşüm ele alındı.

Vakıflar'dan Kocaeli'de bina yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 21 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kira ve işletme ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Girdi maliyetlerindeki artış müteahhitleri ayaklandırdı! Fiyat farkı ödemesi yapılsın!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), girdi maliyetlerindeki artışa değinerek İnşaat sektörünü zor durumda bırakan maliyetlerin müteahhitleri zor durumda bıraktığını açıkladı.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi TBMM'de!

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi mecliste!

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi mecliste!

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüme ilişkin yapılan düzenlemelerle ilgili olarak, "Kentsel dönüşüme ilişkin çalışmalarda müteahhitleri sınıflandırdık. Kentsel dönüşüm projelerinde vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına tamamlama sigortası zorunluluğu getirdik" dedi.

Kocaeli Orhangazi Spor Salonu’nun tribün yapım işi başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Spor Salonu’nun tribün yapım işine başladı.

Yapı müteahhitlerine yeni bir yeterlik sistemi getirildi!

Türkiye'deki yapı stokunun yaklaşık yüzde 95'ini inşa eden özel sektöre inşaat yapan yapı müteahhitleri için düzenleme getirildi...

Türk müteahhitleri Erbil'den çıkıyor!

Kuzey Irak'ta bir ay sonra yapılması planlanan referandum Türk şirketlerinin bölgedeki yatırımlarını etkiledi. Arap Baharı öncesine kadar bin 500 Türk şirketinin yatırım yaptığı Erbil'de Türk müteahhitleri 30 milyar doları aşkın yatırımı hayata geçirdi.

Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Yapı Müteahhitleri Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Yapılan düzenlemelere göre yapı müteahhitleri yapı ruhsatı imzalama yükümlülüğü kaldırıldı..

Emlak Konut 4 proje için Yapım İşleri Kontrollük İhalesi yapacak!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Niğde, Nevşehir, Kocaeli ve Ankara'da anahtar teslimi götürü bedel projelerindeki "Yapım İşleri Kontrollük Hizmet Alım İşi" 30 Eylül'de ihale edilecek.

Kocaeli’de yapımına başlanan hastane inşaatına tepki!

Kocaeli Tavşantepe Mahallesi yakınlarında yapımına başlanan hastane inşaatına mahalleli tepki gösterdi. Bölge vatandaşları inşaat çalışmaları sırasında patlatılan dinamitler nedeniyle sürekli evlerinin sallandığını, inşaattan çıkan tozlar nedeniyle de kendilerinin hastalandığını belirtti.

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği Haberi

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği

Kocaeli Ticarete Odası öncülüğünde 2014 yıllında kurulan, kısa adı KYMD olan Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği ilk kurulduğunda çok sevinmiştim. Sonunda inşaat sektörü bir araya gelip sorunları çözecek diye. Sorunlar yerinde duruyor ama KYMD yerinde durmuyor. Hep ziyaret, hep ziyaret…

Belki ben kaçırmışım diye resmi web sayfalarına girdim, sayfalarındaki haberlerin hepsi yine ziyaret…

Ne oldu bizim kentsel dönüşüm?

Ne oldu bizim kat sorunumuz?

Ne oldu bizim kaliteli müteahhit sorunumuz?

Ne oldu belediyelerin, inşaat firmalarına çıkardıkları sorunlar?

Ve daha birçok sorun…

Her zaman söylüyorum birliğin bir önceki başkanı Metin Alan çok akıllı adam. Gördü bu sorunları çözemeyeceğini, bıraktı…

Sadece Metin Alan değil, hiçbir inşaat firması sahibi bu sorunları çözemez. Çözmek istese de çözemez. Neden mi?

Diyelim ki Kocaeli Müteahhitleri Derneği başkanı, yönetim kurulu üyesi veya normal bir üye, ortaya çıkıp,...