29 / 04 / 2024

Kocaeli Müteahhitler Birliği kuruldu!

Kocaeli Müteahhitler Birliği kuruldu!

KOTO'nun yeni dönem projeleri arasında yer alan ve resmi olarak geçtiğimiz hafta kurulan Müteahhitler Birliği üyeleri tanışma toplantısında bir araya geldi Müteahhitler Birliği'nin kurucu üyeleri günün anısına beraber poz verdi.



KOTO'nun yeni dönem projeleri arasında yer alan ve resmi olarak geçtiğimiz hafta kurulan Müteahhitler Birliği üyeleri tanışma toplantısında bir araya geldi Müteahhitler Birliği'nin kurucu üyeleri günün anısına beraber poz verdi. Müteahhitler, sorunlarının çözümü içi güç birliği oluşturdu. 

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) öncülüğünde kurulan Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği kısa adıyla Müteahhitler Birliği üyeleri, tanışma amaçlı olarak ilk toplantılarını önceki akşam Beyt'ül Kebap Restaurant'ta gerçekleştirdi. 54 kurucu üyesi bulunan ve başkan olarak Metin Alan'ın seçildiği Müteahhitler Birliği'nin tanışma toplantısına derneğin kurucu yönetim kurulu üyeleri katıldı. İlimizin tanınmış müteahhitlerinin katıldığı toplantıda ilk olarak yönetim kurulu üyeleri kendilerini tanıttı. 

birikimi olan insan, 43 yıldır bir araya gelmedi. Bir araya gelirsek sorunlarımız konusunda yerel yönetimlerden yardım alabiliriz. Birbirimizin sorunlarını bilirsek yapamayacağımız şey yok. Sizlerin babalarıyla daha önce siyaset yaptım. Şimdi onların çocuklarıyla bir arada iş yapmaktan gurur duyuyorum" şeklinde konuştu. 


BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ

 Kocaeli'nin tanınan müteahhitlerin başında gelen ve birliğin başkanı olan Metin Alan, inşaatın yoğun emek isteyen bir iş olduğuna dikkat çekerek, "İnşaat işi yoğun emek isteyen bir iş. En çok kazaların yaşandığı sektördür. Allahtan bazı yasalar çıktı. Kazalardan sonra işler daha özel hale getiriliyor. Bu kadar Müteahhitler Birliği Başkanı Metin Alan, "Bir araya gelirsek sorunlarımız konusunda yerel yönetimlerden yardım alabiliriz" dedi.


BÖYLE BİR YAPI YOK 

Daha sonra söz alan KOTO Başkanı Murat Özdağ ise Müteahhitler Birliği'nin kuruluş aşamasından bahsederek, "En ufak bir şüphe kalmayacak şekilde sizlere danışarak fikir alışverişinde bulunarak 51 kişiyle birliği kurduk. Birliğin güçlü olması için tek tek irdeledik, Kocaeli'de sözü dinlenen bir organizasyon olsun istedik. Bu yapıya benzer bir yapı sadece  Ankara  var. Onun dışındakiler de sektörün 3-5 temsilcisi bir araya gelmiş, o kadar. Şeffaf bir yönetim kurulu oluşturduk. 

Aytaç Gürel, Mert Pekdemir, Recep Öztürk, Bekir Bekiroğlu, Koksal Söğüt ve Halil Olgun sektörün sorunlarını konuşma fırsatı buldu. Metin ağabeyimizi başımıza seçtik" dedi. İnşaat işinin kaldıraç görevi gördüğünü de ifade eden Özdağ, "Hükümette bunu fark ettiği için inşaata başladı. Devletleşen bir sektör haline getirdi" dedi. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön