28 / 08 / 2024

Kocaelide tarih sempozyumu

Kocaelide tarih sempozyumu

Büyük bir tarihi ve kültürel birikime sahip Kocaeli'nde şehrin tarihine sahip çıkan ve kent hafızasını oluşturmayı amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl başlattığı Kocaeli Tarihi Sempozyumlarına devam ediyor.

TOKİ Kayaşehir 2017 başvuruları son tarih!

TOKİ Kayaşehir 2017 başvurularında son tarih 20 Eylül olarak belirlendi. Projede 1+1, 2+1 ve 3+1 konutlar yer alıyor.

Vergi ödemeleri için son tarih ay sonu!

Vergi ve prim affı ödemeleri için 31 Temmuz son tarih. Vergi, trafik ve idari para cezalarını yapılandırarak taksidi seçenler ilk taksidi bu ayın sonuna kadar ödemesi gerekiyor.

Eskişehir Kent Sempozyumu gerçekleşti!

Eskişehir Kent Sempozyumu'nun son oturumu Kent, Emek, Demokrasi ve Hukuk başlıklı panel düzenlendi. Panelde konuşan TMMOB Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Muhçu, kentsel dönüşümü anlattı.

Enerji Kimlik Belgesi yeni tarih 2017!

2 Mayıs'ta yürürlüğe girmesi beklenen Enerji Kimlik Belgesi zorunluluğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ertelendi. İşte Enerji Kimlik Belgesi için yeni tarih 2017..

Çarpık yapılaşma 400 milyar dolarlık dönüşümle tarih olacak!

Miladı Van depremi kabul edilen kentsel dönüşüm hamlesi ile Türkiye'de 6 milyon konut elden geçirilecek. 400 milyar dolarlık dönüşüm ile çarpık yapılaşma tarih olacak, depreme dayanıklı konutlar yükselecek.

Şehir Hastaneleri sempozyumu düzenlendi!

Beylikdüzü TÜYAP fuar alanında gerçekleştirilen ve iki gün süren Şehir Hastaneleri sempozyumu yoğun ilgi gördü.

Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Türkiye Belediyeler Birliği ve Ankara Üniversitesi tarafından Çeşme'de imar hukuku ve kentsel dönüşüm sempozyumu düzenlendi.

1915 Çanakkale Köprüsü tarih tüpü ile ölümsüzleştirilecek!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün nirengi noktası temeline "tarih tüpü" konulacak. Yapı Merkezi Holding AŞ Kurumsal İletişim Koordinatörü Ayırga: "Amacımız yıllar sonra bölgede kazı yapacak arkeologlar tarafından eserlerin bilgilerine ulaşılmasını sağlamak" dedi.

Konutta KDV indirimindeki tarih tartışmasına son nokta!

Maliye Bakanlığı, KDV Genel Uygulama Tebliği Değişikliği kararını resmi gazetede yayınlandı. Karara göre KDV indirimi yapılan konutlardaki tarih tartışması son buldu...

İzmit Tarih Koridoru Projesi'nde son durum!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan ile AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz şehrin dikkat çeken yatırımı Tarih Koridoru Projesi’nde incelemelerde bulundu.

Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu 13 Şubat'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 13-14 Şubat 2017'de “Uluslararası Binalarda Enerji Verimliliği Sempozyumu” düzenlenecek.

Belediyelerde arkeolog ve sanat tarihçisi kadrosu açılması için teklif!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Belediye Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi. Teklif ile belediyelerde arkeolog ve sanat tarihçisi kadrosu açılması öngörülüyor..

4. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu 26 Ekim'de!

Uzmanlar, akademisyenler ve belediye başkanları “Yaşanabilir Şehirler” ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşmak üzere WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler tarafından düzenlenen Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda bir araya geliyor.

Kocaelide tarih sempozyumu Haberi

Kocaelide tarih sempozyumu

Bu yıl 3-5 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II etkinliğinde Osmanlı'nın ilk amirallerinden, Karamürsel'de ilk donanmayı kuran Karamürsel Alp ele alınacak. 



2014 yılında düzenlenen Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu, tarihçiler ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi görmüş, Türkiye çapında ses getirmişti. 


3 NİSÂN'DÂ AÇILIŞ OTURUMU 

3 Nisan Cuma günü saat 15.00'te Welborn Otel'de başlayacak sempozyumun ilk gününde protokol konuşmaları ardından Prof. Dr. Azmi Özcan'ın başkanlığında Prof. Dr. İdris Bostan, Prof. Dr. Maria Pia Pedani ve Prof. Dr. Chakib Benafri tarafından "Karamürsel'den Cebelitank'a Türk Denizcilik Tarihi" konulu açılış sempozyumu gerçekleştirilecek. 



KARAMÜRSEL İLÇESİNE ADINI VERDİ 

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesine de adını veren Kara Mürsel Alp'in kent için öneminin yanı sıra Kocaeli tarihinde denizciliğin gelişimi, kente sağladığı katkı sempozyumda ele alınacak....