15 / 05 / 2024

Kocaelide Valilik Yaya Köprüsünde gergi halatları

Kocaelide Valilik Yaya Köprüsünde gergi halatları

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Kocaeli Valiliği Kompleksi’nin önünde inşaatı devam eden, çelik asma taşıyıcı sistemli modern yaya köprüsünde çalışmalar sürdürülüyor.

Valilik duyurdu: İstanbul'da ekmek ve simide zam gelmedi! Ekmek 8 TL, simit 10 TL olmadı! Bu fiyatlardan almayın!

Sübvansiyonlu un satışının  sona ermesinden sonra ekmek fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği merak ediliyordu. Son gelen bilgilere göre ekmek 8 TL, simidin 10 TL olduğu iddiasına yönelik Valilik duyurdu. İstanbul'da ekmek ve simide zam gelmedi!

Cuma gününe dikkat! Valilik o şehirde yaşayanları uyardı; Su baskını, sel, yıldırım, dolu her risk var

Aman dikkat! Valilik, 2 Haziran Cuma günü tüm şehirde etkili olması beklenen sağanak sebebiyle vatandaşları uyardı. İşte detaylar...

Ulaşım kilitlendi! Tramvay seferleri yapılamadı, yaya ve araç trafiği durdu, vapur ve Marmaray seferleri aksadı!

Eminönü'ndeki insan yoğunluğu sebebiyle ulaşım kilitlendi. Tramvay seferleri yapılamazken, yaya ve araç trafiği neredeyse durdu. Vapur ve Marmaray seferleri de düzgün yapılamadı, aksadı.

Motokuryeler çalışıyor mu? İstanbul'da 10 ve 11 Mart'ta motokuryeler çalışacak mı? Valilik açıkladı!

İstanbul'da etkili olması beklenen Aybar Kar Fırtınası nedeniyle İstanbul Valiliği tarafından bir bir dizi önlemler alındı. Resmî ve özel okullar, üniversiteler ve daha birçok kurum, tatil edildi. Motokuryeler için de valilik tarafından açıklama yapıldı.

Endeksa'dan yaya trafiği ve ticari potansiyel endeksi analizi!

Kovid-19 salgını ile beraber bütün sektörlerde dijital dönüşüm başladı. Endeksa’nın sunduğu tüm gelişmiş lokasyon analizleriyle rakip marka konumları, bölgedeki detaylı demografik yapı gibi bilgilerin yanı sıra yaya trafiği katmanı ile tüm Türkiye'deki cadde ve sokakların trafik yoğunluğuna da erişi

Köylerde ve mezralardaki konut projelerine valilik onayı!

İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa yürürlüğe girdi. Yeni İmar Kanunu kapsamında köylerde ve mezralarda konut inşa etmek için valilik onayı gerekiyor.

Köylerdeki konut projelerine valilik onay verecek!

Değerli Konut Vergisi ile İmar Kanunu'nda önemli değişiklikler içeren yasa bugünkü 31045 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanuna göre, köylerde ve mezralarda yapılacak konut ve yapıların projeleri valilik tarafından onaylanacak.

Kent merkezlerinde taşıtlardan arındırılmış yeni yaya bölgeleri oluşturulacak!

2020 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre şehir merkezlerinde tarihi ve kültürel cazibe noktaları ile alışveriş bölgelerinde motorlu taşıtlardan arındırılmış yaya bölgeleri oluşturulacak

Gaziantep Valiliği'nden 'valilik konutu' açıklaması!

Gaziantep Valiliği, valilik konutu hakkında açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada kamu kaynaklarının verimli şekilde kullanıldığı ifade edildi.

Altunizade İstasyonu Yaya Bağlantı Yol Projesi imar planı askıda!

Altunizade İstasyonu Yaya Bağlantı Yol Projesine ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Kabataş Yaya Tüneli Projesi ertelendi!

İBB Başkanı Topbaş’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olarak tanımladığı İstanbul’un iki yakasını Boğaz’ın altından birbirine bağlayacak “Yaya Tüneli Projesi”, etüt ve proje çalışmaları devam ettiğinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi'nin ihalesi iptal!

27 Mart'ta ihale edilen Kabataş ile Üsküdar arasında yaya tüneli ile bir yürüyüş yolu oluşturma projesinin ihalesi iptal edildi. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyordu.

Manavgat Modern Yaya Köprüsü açıldı!

MANAVGAT Belediyesi tarafından yaptırılan yaya köprüsünün açılışı 15 Eylül'de şarkıcı Ferhat Göçer konseriyle yapılacak.

Kocaelide Valilik Yaya Köprüsünde gergi halatları Haberi

Kocaelide Valilik Yaya Köprüsünde gergi halatları

Asansörlü ve yürüyen merpenli olacak Valilik Yaya Köprüsü’nde gergi halatlarının montajı devam ediyor. D-100 Karayolu, demiryolu ve yan yolları kapsayan, yürüyen merpenli, engelli vatandaşlar için asansörlerin bulunduğu köprüde gergi halatların gerilme işlerine devam ediliyor.


YAYA MERDİVEN AYAKLARI TAMAMLANDI

Önümüzdeki hafta çelik gergi halatların montajının tamamlanacağı üst geçitte, ortak ayak merpen ve asansör temelleri, 4 aks yaya merpen ayak imalatlarının montajı tamamlandı. Köprü imalatlarının astar ve boyama çalışmalarının sürdüğü üst yaya köprüsünde 12 çelik gergi halatının montajın yapılacak. Yapılan çalışmalarda 6 gergi halatının montajı tamamlandı.


ŞUBAT AYI SONUNDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

120 metre uzunluğunda ki köprünün asma ve germe işlemi de tamamlandığında inşaatın büyük bir bölümü sona ermiş olacak. Köprüde engelli ve yaşlılar da unutulmadı. Onlar için yürüyen merpen ve asansörler bulunuyor. 4 adet yürüyen...