28 / 04 / 2024

Gaziantep Valiliği'nden 'valilik konutu' açıklaması!

Gaziantep Valiliği'nden 'valilik konutu' açıklaması!

Gaziantep Valiliği, valilik konutu hakkında açıklama yaptı. Valilik tarafından yapılan açıklamada kamu kaynaklarının verimli şekilde kullanıldığı ifade edildi.



Gaziantep Valiliği tarafından, valilik konutu inşaasında kamu kaynaklarının verimli şekilde kullanıldığı açıklandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; valilikten yapılan yazılı açıklamada, inşaatı süren Gaziantep Valilik konutu inşaatıyla ilgili yayımlanan haberler üzerine, açıklama yapılması gerekliliği ortaya çıktığı kaydedildi.

Şehir merkezinde bulunan arsası kıymetli olan eski valilik konutunun, 2015 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından (güncel değerlemesi ile 38 milyon lira) nakit ve gayrimenkul karşılığında satın alındığı, bedeli eğitim öğretim hizmetlerinde kullanıldığı belirtilen açıklamada, 2016 yılında başlanılan konut inşaatının ise büyük olduğu nedeniyle, yüzde 50 seviyesindeyken 3 milyon 450 bin lira bedel karşılığında Gaziantep Üniversitesi'ne satıldığı ifade edildi.

Valilik konutu olarak halen kiralık bir apartman dairesinin kullanıldığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Devam eden konut inşaatı İçişleri Bakanlığı yatırım programında olup, 9 Şubat 2018 tarihinde 4 milyon 345 bin liraya ihale edilmiştir. 400 metrekaresi konut, 400 metrekaresi misafirhane olmak üzere 800 metrekare inşaat alanıyla yapımı sürdürülmektedir. Yapılan planlama ile kamu kaynakları etkin ve verimli bir şekilde kullanılmıştır.''


Geri Dön