28 / 04 / 2024

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...



Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

Açıklamasında tüm milletimize baş sağlığı, yaralılara acil şifalar dileyen Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği, Göçük altında kalan vatandaşların kurtarma çalışmalarının devam ettiği bu acılı günlerde kamuoyunda yapılan yanlış açıklamalar ve yürütülen linç kampanyasına karşı bazı açıklamaların yapılmasının zaruri olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde cumhuriyet tarihimizin en büyük depremlerinden birinin meydana geldiğini belirten Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği, yaklaşık 9 saat sonra Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde çok büyük bir deprem daha meydana geldiğini belirterek, bu depremi yaratan fay hattının yeni keşfedildiği konusunun uzmanı yer bilimcilerin basındaki açıklamalarında yer aldığını kaydetti.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği nden Maraş Depremi açıklaması!

Açıklamasında depremlerden 10 ilin ve milyonlarca vatandaşın ciddi şekilde zarar gördüğünü belirten Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği açıklamasında "Bilindiği üzere Yapı denetim Kanunu 1999 Marmara depreminin ardından 2001 yılında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova'da 19 pilot ilde uygulamaya konmuştur." ifadelerini kullandı.

2011 yılında itibaren ise tüm ülkemizde yürürlüğe girdiğini belirten, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği, mevzuat gereğince yapı denetim kuruluşlarının görevinin Deprem Yönetmeliklerine göre hazırlanan projelerin sahada uygulanmasının sağlanması olduğunu belirtti.


Geri Dön