28 / 04 / 2024

İstanbul Valiliği'nden Kanal İstanbul açıklaması!

İstanbul Valiliği'nden Kanal İstanbul açıklaması!

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü “Kanal İstanbul ÇED raporuna yapılan itiraz başvuruları” hakkında bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada itiraz dilekçelerinin benzer içerikte olduğu ve nihai ÇED raporu kapsamında değerlendirildiği belirtildi.



İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü “Kanal İstanbul ÇED raporuna yapılan itiraz başvuruları” hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada itiraz dilekçelerinin benzer içerikte olduğu ve nihai ÇED raporu kapsamında değerlendirildiği bildirildi.

İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda, Avcılar, Küçükçekmece, Arnavutköy, Başakşehir sınırları içinde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilmesi planlanan Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği kapsamında İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne gelen halkın görüş ve önerilerinin bakanlığa aktarıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Gönderilen başvuruların projeye ilişkin son şekli verilen Nihai ÇED Raporu’nun askı sürecinde bakanlığımıza ulaşan dilekçeler ile benzer hususları içerdiği, dilekçelerde belirtilen konuların ‘ÇED olumlu’ kararına esas nihai ÇED raporunun ilgili bölümlerinde değerlendirildiği” ifadeleri yer aldı. 


İstanbul Valiliği nden Kanal İstanbul açıklaması!

Barolardan 'Kanal İstanbul' projesine iptal davası!

Kanal İstanbul ÇED Raporu’nun iptali için dava açıldı!


Geri Dön