30 / 04 / 2024

Kocaelinde zemin incelemesi

Kocaelinde zemin incelemesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Zemin Deprem İnceleme Müdürlüğü ve Başbakanlık AFAD misafiri olarak gelen Tokyo Teknoloji Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Hiroki Yamanaka deprem istasyonlarını inceledi.

Yüksek performanslı zeminlerde Baumit zemin sistemleri!

Baumit’in zemin sistemleri ürün grubunda bulunan Zemin Şapları, Kendinden Yayılan Zemin Şapları ve Hazır Beton ürünleri standardize edilmiş ürün kaliteleri ile her türlü zemine hızlı uygulama ve yüksek performans avantajı sunuyor.

Erk Zemin İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Erk Zemin İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Gülşah Çalışkan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 200 bin TL sermaye ile 3 Ekim'de Kadıköy, Bostancı Mahallesi 'nde kuruldu.

Dumankaya Zemin Etüt Mühendislik Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Dumankaya Zemin Etüt Mühendislik Sanayi Limited Şirketi, Yusuf Yağcı tarafından 50 bin TL sermaye ile 19 Ekim 'de Pendik, Yenişehir Mahallesi, Reyhan Caddesi 'nde kuruldu.

Tarih Mühendislik İnşaat Zemin Mimarlık Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tarih Mühendislik İnşaat Zemin Mimarlık Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Fatih Dindar ve Ömür Karabıyıklıoğlu ortaklığıyla 30 bin TL sermaye ile 15 Ekim'de Sultangazi, Cebeci Mahallesi'nde kuruldu.

Çanakkale Boğaz Köprüsü için zemin etüdü çalışmaları başladı!

Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan köprü için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından zemin etüdü çalışması başlatıldı. Proje dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

Koç Zemin Limited Şirketi kuruldu!

Koç Zemin Limited Şirketi, Murat Koç ve İsmail Koç ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 9 Ekim'de İstanbul İl'i, Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi, Leylek Caddesi'nde kuruldu.

Fuar İzmir'in jeoteknik ve jeolojik zemin etüdü yok mu?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Gaziemir'de 330 dönüm arazi üzerine yaklaşık 400 milyon lira harcayarak hizmete aldığı Fuar İzmir'in jeoteknik ve jeolojik zemin etüdlerinin yapılmadığı iddiaları doğru çıktı.

SPK'nın Sinpaş GYO incelemesi derinleştirildi!

SPK'nın Sinpaş GYO incelemesi derinleştirildi. Şirketin Sinpaş Yapı üzerinden gerçekleştirdiği inşaat işlerinin 'örtülü kazanç' maddesine girip girmediğine bakılıyor. İhlal tespit edilirse 5 yıl hapis cezası var.

İzmir Bornova Stadı'ndaki zemin sorunu çözülüyor!

İZMİR Bornova ilçe Stadı'nın zemin yenileme çalışmaları sırasında yapılan bir hata yüzünden kapatılması büyük yankı bulurken, belediye yetkilileri sorunu en kısa sürede çözüp, tesisin yeniden sporun hizmetine sunulacağını bildirdi.

Tokat Erbaa'da TOKİ arazisinde zemin etüdü yapıldı!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde haziran ayında kamulaştırılan TOKİ arazisinde zemin etüdü yapıldı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, 38 bin metrekarelik araziyi TOKİ yetkilileri incelemelerde bulundu.

Eskişehir Stadı'nın zemin çalışmaları bu ay başlıyor!

Eskişehirspor Kulübü Amatör Branşlar ve Stadyumdan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Arı, yeni stat için zemin çalışmalarının bu ay başlatılacağını bildirdi.

Dayı Grup Zemin Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dayı Grup Zemin Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Murat Tonka tarafından 100 bin TL sermaye ile 28 Ağustos'ta Esenyurt, Sultaniye Mahallesi, Doğanaras Bulvarı'nda kuruldu.

Danfoss, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun zemin ısıtmasını üstlendi!

AVM ve otellerin ısıtma sistemlerini gerçekleştiren Danfoss’un Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, Torku Konya Stadı’nın ardından Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun çim saha zemin ısıtmasını üstlendiklerini söyledi.

Kocaelinde zemin incelemesi Haberi

Kocaelinde zemin incelemesi

Prof. Yamanaka, Büyükşehir Belediyesi önünde kurduğu sismik sistemle 30 metredeki hareketleri ölçtü.


ZEMİN HAREKETLERİ İZLENDİ

 İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Osman Günler “Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile birlikte 27 adet deprem istasyonu işletiyoruz. Sayın Yamanaka burada yaptığı çalışmayla Kocaeli’deki depremsellik özelliklerini belirlemek üzere ölçüm yapıyor” dedi. Prof. Hiroki Yamanaka ise “Burada zemin hareketlerinin ne kadar güçlü ya da zayıf olduğunu gözlemek üzere salınımların çalışması yapılıyor. Böylece deprem istasyonunun olduğu zeminin karakteri ortaya konmuş olacak” şeklinde konuştu.


VERİLER RİSK AZALTMADA KULLANILACAK

30 metre derinlikteki yer hareketlerinin önemli olduğunu vurgulayan Prof. Yamanaka “İlk önce birinci derece önemli olan 30 metredeki hareketler izlenecek. İstasyon tarafından kaydedilen depremlerin gelecekte zeminin nasıl davranacağı konusunda hesaplaması yapılacak. Böylece elde edilen veriler risk azaltma çalışmalarında kullanılacak”...