30 / 04 / 2024

İzmir Bornova Stadı'ndaki zemin sorunu çözülüyor!

İzmir Bornova Stadı'ndaki zemin sorunu çözülüyor!

İZMİR Bornova ilçe Stadı'nın zemin yenileme çalışmaları sırasında yapılan bir hata yüzünden kapatılması büyük yankı bulurken, belediye yetkilileri sorunu en kısa sürede çözüp, tesisin yeniden sporun hizmetine sunulacağını bildirdi.



İZMİR'de amatör futbolun yükünü çeken Bornova ilçe Stadı'nın zemin yenileme çalışmaları sırasında yapılan bir hata yüzünden kapatılması büyük yankı bulurken, belediye yetkilileri sorunu en kısa sürede çözüp, tesisin yeniden sporun hizmetine sunulacağını bildirdi. Belediyeden yapılan açıklamada, "Her ne kadar kısa bir süre sonra kullanılmayacak olsa da stadyumda güvenli ve sağlıklı bir şekilde spor yapılması için gerekli düzenlemeler en kısa sürede tamamlanacak" denildi.


Doğanlar Stadı'nın tamamlanmasından sonra İlçe Stadı'nı yıkıp buraya hizmet binası yapmayı planlayan belediye, sentetik çim olan zemini tümüyle yenilemek yerine sadece ceza sahalarını değiştirmiş ancak yenilenen bölge ile eski zemin arasında 2-3 santimlik kot farkı ortaya çıkmıştı. Stadı denetleyen  İzmir  Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) yetkilileri, zeminin sporcu sağlığını olumsuz etkileyeceğini belirterek hafta sonunda oynanması gereken maçların başka statlara almıştı.


Hürriyet


Geri Dön