07 / 05 / 2024

Kocaelindeki inşaat sorunları

Kocaelindeki inşaat sorunları

Bizim Kocaeli Gazetesi'nin yazarlarından Murat Hamzaoğlu bugünkü yazısında Kocaeli'ndeki inşaat sorunlarını kaleme aldı. İşte Murat Hamzaoğlu'nun o yazısı...

İnşaat sektörü istikrarlı pazar arayışına girdi!

Giderek daha da artan ara eleman sıkıntısı dışında sürekli olarak artış gösteren inşaat maliyetleri, 2024 yılında da inşaat sektörünün en büyük sorunları arasında yer alıyor. 

İnşaat sektöründe proje, imar ve altyapı sorunlarına çözüm bekleniyor!

Adana Ticaret Odası’nda inşaat sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulunan meslek grupları, sektörün her damarından kan aktığını dile getirdi ve proje, imar, altyapı gibi sıkıntılara çözüm beklediklerinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Avrupa'da inşaat krizi! Şirketlerin yarısından fazlası projeleri durdurdu!

Belçika'da faaliyet gösteren inşaat şirketinin yüzde 53'ü, tedarik sorunları ve artan maliyetler nedeniyle projelerini askıya alma kararı aldı.

İnşaat sektöründe zam krizi! Yüzde 190 arttı!

Dünya genelinde emtia fiyatlarında, koronavirüs salgını sebebiyle yaşanan tedarik sorunları ve iç piyasadaki kur dalgalanmaları da inşaat maliyetlerinin yükselmesini sağlıyor. Çimentoya yapılan yeni zam, inşaat sektöründeki problemleri yeniden gündeme taşıdı...

Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı!

Çin inşaat ve gayrimenkul şirketlerinin hisselerinde yaşanan sorunlar sektörü olumsuz etkiliyor. Yaşanan gelişmelerin ardından, Çinli inşaat şirketlerinin kayıpları arttı. 

Kovid-19 salgını inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını sebebiyle uygulanan kısıtlamalar, yükselen hammadde fiyatları ve lojistik gibi sorunlar sektörleri olumsuz etkiledi. Peki bu süreçte inşaat sektöründe neler oldu? Sektör temsilcileri şu anki durumu değerlendirdi.

Yenişarbademli'deki sulama göleti inşaatıyla ilgili meclis araştırması önergesi verildi!

Isparta'nın Yenişarbademli ilçesindeki sulama göleti inşaatının bitirilememesinin sebeplerinin araştırılarak suya erişim konusunda yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin meclis araştırması önergesi verildi.

Küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunlar inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Pandemi sebebiyle küresel tedarik zincirinde yaşanan sorunların inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Binkar İnşaat konkordatodan çıktı!

Anahtar teslim konut inşaatları, inşaat müteahhitlik taahhüt işleri ve kat karşılığı inşaat yapım projelerine imza atan Binkar İnşaat sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirket konkordato sürecini başarıyla tamamladı. 

Konutta KDV iadesinde inşaat sınıfı neden önemli?

Konut teslimlerinden doğan KDV iadelerinde konut inşaatının sınıfıyla ilgili sorunlar yaşanıyor. Peki KDV iadesinde inşaat sınıfı ne gibi sorunlar çıkarıyor? KDV iadesinde inşaat sınıfı neden önemli?

Kayı İnşaat'ın duruşması 16 Nisan'da!

1991'de endüstriyel binaların inşaatıyla faaliyetine başlayan Kayı İnşaat, sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. Şirketin konkordato davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Bodrum'daki 150 yataklı hastane inşaatı yeniden başladı!

Bodrum'un en önemli sorunlarından biri sağlık tesislerinin yetersizliği olarak görülüyor. İlçede başlayan 150 yatak kapasiteli hastane inşaatı 2019'da durmuştu, şimdi ATR Yapı Proje tarafından yeniden başlatıldı. İnşaatın önümüzdeki yaza tamamlanması öngörülüyor. 

Binkar İnşaat'ın kesin mühleti 11 Mart'a uzatıldı!

Anahtar teslim konut inşaatları, inşaat müteahhitlik taahhüt işleri ve kat karşılığı inşaat yapım işleri hayata geçiren Binkar İnşaat sektörde yaşadığı mali sorunlarını aşamayınca konkordato talep etmişti. 

Kocaelindeki inşaat sorunları Haberi

Kocaelindeki inşaat sorunları

Kocaeli Ticarete Odası öncülüğünde 2014 yıllında kurulan, kısa adı KYMD olan Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği ilk kurulduğunda çok sevinmiştim. Sonunda inşaat sektörü bir araya gelip sorunları çözecek diye. Sorunlar yerinde duruyor ama KYMD yerinde durmuyor. Hep ziyaret, hep ziyaret…

Belki ben kaçırmışım diye resmi web sayfalarına girdim, sayfalarındaki haberlerin hepsi yine ziyaret…

Ne oldu bizim kentsel dönüşüm?

Ne oldu bizim kat sorunumuz?

Ne oldu bizim kaliteli müteahhit sorunumuz?

Ne oldu belediyelerin, inşaat firmalarına çıkardıkları sorunlar?

Ve daha birçok sorun…

Her zaman söylüyorum birliğin bir önceki başkanı Metin Alan çok akıllı adam. Gördü bu sorunları çözemeyeceğini, bıraktı…

Sadece Metin Alan değil, hiçbir inşaat firması sahibi bu sorunları çözemez. Çözmek istese de çözemez. Neden mi?

Diyelim ki Kocaeli Müteahhitleri Derneği başkanı, yönetim kurulu üyesi veya normal bir üye, ortaya çıkıp,...