15 / 05 / 2024

Kocasinanda çevreci enerji üretimi

Kocasinanda çevreci enerji üretimi

Mustafa Çelik, Kayçev Genel Kurulu'na katıldı. Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri için büyük bir ekonomik değer gördükleri hayvancılık sektörünün atıklarını toplayıp enerji üreteceklerini söyledi.

Tema İstanbul en çevreci ve enerji tasarruflu proje seçildi!

Tema İstanbul, projede sağladığı enerji tasarrufu ve düşük karbon salınımı ile TuREEFF tarafından ödüle layık görüldü...

İzmir Yarımadası'nın imar kararı yargıya taşınıyor!

Çevreci Enerji Derneği, Çeşme, Karaburun ve Urla’da SİT alanlarının konut ve turizme açılmasını sağlayacak düzenlemeyi yargıya götürüyor.

Çevreci örgütler RES'lere neden dava açıyor?

Çeşme ve Karaburun’da son bir yılda RES yani ‘Rüzgar Enerji Santrali’ sayısı tam anlamıyla patladı. En temiz enerji olmasına rağmen, çevreci örgütler ve köylüler, RES’lere karşı dava açıyor. Peki ama neden?

Aksa, Dentur Avrasya’nın enerji ihtiyacını karşılayacak!

Kesintisiz enerjinin adresi Aksa Jeneratör, Dentur Avrasya’nın yeni yolcu gemilerinin enerji ihtiyacını karşılayacak. Dentur Avrasya, sessiz ve emisyon oranı çok düşük çevreci Aksa Jeneratörler ile seyahat edecek.

Polisan Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası aldı!

Polisan Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası aldı. Çevreci ve sürdürülebilir üretim prensibiyle sektörüne ve ülkeye katkılarına devam eden Polisan, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi sertifikasını aldı.

İbrahim Tuza: Çevreci ürünlerle geleceğe yatırım yapıyoruz!

Enerji Verimliliği Haftası'nda enerji tasarrufunun, ithalatta bağımlı bir ülke olan Türkiye'nin önemini belirten Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar için fırsat olduğunu söyledi.

Mustafa Serdar Ataseven: RES, çevreci enerji kaynağıdır!

Mustafa Serdar Ataseven: 'RES, çevreci enerji kaynağıdır' dedi. Urla'nın Ovacık Mahallesi'ndeki projenin yürütmesinin, Danıştay 14. Dairesince durdurulması, RES'lerin doğaya ve çevreye etkilerini yeniden gündeme getirdi

İbrahim Tuza: Kentsel dönüşüm çevreci binalar için fırsat!

Enerji Verimliliği Haftası’nda enerji tasarrufunun, ithalatta dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye için önemine dikkat çeken İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Çevreci binalara faizsiz kredi desteği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, A sınıfı enerji performansı, yağmur suyu toplama ve gri su sistemi, kendi parselinde otopark gibi "çevreci bina" için tüm şartları yerine getirenlere faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor.

Çevreci binalara faizsiz kredi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, A sınıfı enerji performansı, yağmur suyu toplama ve gri su sistemi, kendi parselinde otopark gibi "çevreci bina" için tüm şartları yerine getirenlere faizsiz kredi desteği vermeyi planlıyor.

Palmet Enerji, Eriç Barajı ve Hes Kompleksi'ni 4 yıl içinde tamamlayacak!

Palmet Enerji, Türkiye'nin en çevreci projelerinden biri olan Eriç Barajı ve Hes Kompleksi'nin yapımı için gerekli tüm izinleri aldı. Maliyeti yaklaşık 600 milyon doları bulacak proje 4 yıl içinde tamamlanacak...

Danimarka çevreci enerji teknolojileri alanında dünya lideri!

Vikinglerin ülkesi 35 yıl içinde her tür fosil yakıt kullanımına son verecek. Enerji ihtiyacını tamamen yenilenebilir kaynaklardan karşılayacak olan Danimarka çevreci enerji teknolojileri alanında da dünya lideri...

ISK-Sodex 2014’te tasarruf, çevre duyarlılığı ve enerji verimliliği öne çıkacak!

Erensan, çevreci ve enerji verimliliği sağlayan ürünleri ile ‘ISK-Sodex 2014 Fuarı’na damga vurmaya hazırlanıyor. ISK - Sodex 2014’te tasarruf, çevre duyarlılığı ve enerji verimliliği öne çıkacak.

Kocasinanda çevreci enerji üretimi Haberi

Kocasinanda çevreci enerji üretimi

Yeni yönetimini belirlemek için toplanan Kayçev Genel Kurulu'na katılan Başkan Mustafa Çelik, "İşin özü şu: Elimizde zarar eden, verimli kullanılamayan bir tesis var. Uzman ekibimizle hayvan atıklarını toplayıp hem çevreyi temizleyecek hem de biyogazla elektrik üreteceğiz. Evsel ambalaj atıkları geri dönüşüm tesisi, yenilenebilir enerji yatırımları, biyogaz enerji tesisi ve güneş enerji santralleri kuracağız" dedi. 


Başkan Mustafa Çelik konuşmasına şöyle devam etti; "Göreve başladığımızda Kocasinan için neler yaparız, imkanlarımız, kabiliyetlerimiz neler, bölgemizdeki ekonomik, ticari, tarımsal ve hayvansal faaliyetler nelerdir diye fizibilite çalışması yaptık. Çevre temizliği kaygısıyla yapmamız gereken işler olduğunu da biliyorduk, bunları inceledik. Hayvancılık faaliyetlerinden doğan atıkların bertaraf edilmesini önümüzde dağ gibi a duran bir iş olarak gördük. Bu kaygılarla başladık. Kocasinan'ın doğu kısmında; Elagöz, Hasanarpa ve Akin bölgesindeki yoğunlukla...