30 / 04 / 2024

Kolombiya maden su baskını

Kolombiya maden su baskını

Kolombiya'da madeni su bastı. Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya' nın kuzey doğusunda bir kömür madeninde aniden meydana gelen su baskını sonucu 12 madencinin mahsur kaldığı bildirildi.

Prime Anadolu İnşaat Ve Maden Anonim Şirketi kuruldu!

Prime Anadolu İnşaat Ve Maden Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta Ebru Esra Yakut, Engin Kutluk, Su Erdem ve Eda Medya Reklamcılık Hizmetleri İnşaat Sanayi ortaklığında kuruldu.

Kocaeli Maden ve Yukarı dereleri ıslah ediliyor!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Eşme bölgesindeki yerleşim alanları içerisinden geçen Maden ve Yukarı Derelerinin ıslahına başladı. İki derede yapılacak toplam 600 metre ıslah çalışması 1.5 milyon TL’ye mal olacak.

1.628 adet maden sahası rehabilite edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı “Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı” ile maden sahalarında bozulan alanları ıslah ederek tabiata yeniden kazandıracak. Toplam 1.628 adet maden sahasında 58.000 dekar alan rehabilite edilecek.

Maden sahaları rehabilitasyonu eylem planı hazırlanıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı “Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı” ile maden sahalarında bozulan alanları ıslah ederek tabiata yeniden kazandıracak. Proje 2014-2018 dönemini kapsıyor.

Maden sahaları yeniden tabiata kazandırılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, 2014 - 2018 dönemini kapsayan Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı ile bin 628 maden sahasında, 58 bin dekar alanın rehabilitasyonu gerçekleştirilecek.

Trakya'nın ilk jeotermal su kaynağı Kırklareli'nde!

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ekipleri, Trakya'nın ilk jeotermal su kaynağını Kırklareli'nde buldu. Geçen yıl Asilbeyli köyünde Ferudun Çilli'ye ait arazide yürüttüğü çalışmalarda bin 500 metrede jeotermal bulguya ulaşıldı.

Soma'daki maden kazası ile ilgili hazırlanan fezleke yayınlandı!

Soma'daki maden kazası ile ilgili hazırlanan fezleke yayınlandı. Soma'yla ilgili fezlekede, tutuklu 8 şüphelinin, ne pahasına olursa olsun madeni işlettikleri gerekçesiyle 301 kez ''olası kastla adam öldürme" suçundan cezalandırılması istendi.

Sarıyer su kesintisi 4 Kasım 2014!

İstanbul Avrupa Yakası Sarıyer ilçesinin Garipçe, Maden, Rumeli Kavağı ve Zekeriyeköy mahallesinde enerji kesintisi problemi nedeni ile 4 Kasım tarihinde su kesintisi yapılacak. Çalışmanın saat 20:30 civarında bitirilmesi öngörülüyor...

Kolombiya'da madeni su bastı!

Kolombiya'da madeni su bastı. Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya' nın kuzey doğusunda bir kömür madeninde aniden meydana gelen su baskını sonucu 12 madencinin mahsur kaldığı bildirildi.

Kolombiya'da madeni su bastı: 12 işçi mahsur!

Kolombiya'da madeni su bastı. Madencilik ve Enerji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre yetkililerin Antioquia eyaletindeki Antioquia eyaletindeki kömür madenine dolan suyu pompalarla boşaltmaya çalıştığı belirtildi.

Maden ocağında mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor!

Has Şekerler Madencilik’e ait maden ocağındaki kazanın ardından mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Bu bölümde çalışan işçilerden bazıları kendi çabalarıyla kurtulmayı başarırken, 18 işçi su ile dolan bölümü geçemedi.

Başbakan Davutoğlu Karaman'daki maden ocağında incelemelerde bulundu!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman'ın Ermenek ilçesinde su baskını nedeniyle 18 işçinin mahsur kaldığı maden ocağında incelemelerde bulundu. Ahmet Davutoğlu maden ocağının girişine giderek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Ermenek'te madendeki su seviyesi azalıyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( AFAD ), Ermenek'te maden ocağında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmalarının sürdüğünü ve madendeki su seviyesinin azalma eğilimine geçtiğini bildirdi.

Kolombiya maden su baskını Haberi

Kolombiya maden su baskını

Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya'nın kuzeydoğusunda bir kömür madeninde aniden meydana gelen su baskını sonucu 12 madencinin mahsur kaldığı bildirildi.  


Madencilik ve Enerji Bakanlığından yapılan açıklamada yetkililerin Antioquia eyaletindeki Antioquia eyaletindeki kömür madenine dolan suyu pompalarla boşaltmaya çalıştığı belirtildi. 


Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi gönderildiği kaydedildi. 


Antioquia Valisi Sergio Fajardo, mahsur kalan madencilere ancak 3 gün sonra ulaşabileceklerini söyledi. 


Aynı bölgede Haziran 2010'da meydana gelen kazada 60'tan fazla madenci yaşamını...