25 / 07 / 2024

Kolombiya türk okulu

Kolombiya türk okulu

TİKA'nın, Kolombiya'daki barış sürecinin pilot bölgesi olan Orejon'da yaptırdığı Türk okulu, bölgedeki birçok köye de hizmet verecek.

Peru, Şili ve Kolombiya Türk müteahhitlerinin takibinde!

Türkiye Müteahhitler Birliği, "zorluklara rağmen potansiyel pazar" olarak nitelediği Latin Amerika ve UNASUR'u önemsiyor, özellikle Peru, Şili ve Kolombiya'nın sektörel potansiyelini yakından izliyor.

TİKA, Kolombiya Orejon'da okul yaptırıyor!

TİKA'nın, Kolombiya'daki barış sürecinin pilot bölgesi olan Orejon'da yaptırdığı Türk okulu, bölgedeki birçok köye de hizmet verecek.

Katar'daki ilk Türk okulu açıldı!

Katar'daki ilk Türk okulu açıldı. Karatosun, Türk Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ve Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği gözetiminde faaliyet gösterecek Türk Okulu'nun diğer özel okullara kıyasla daha ucuz olduğunu belirtti.

Katar'daki ilk Türk okulu bugün açılıyor!

Katar'da eğitim verecek ilk Türk Okulu, başkent Doha'da bugün açılacak. Okul, 11 bin metrekarelik bir alanda 2 yılda inşa edildi.

Gürcistan Batum'da ilk Türk devlet okulu açıldı!

Gürcistan'ın Batum kentinde Türk vatandaşlarının çocukları için ilk Türk devlet okulu açıldı.

Kolombiya, Türk yatırımcıları bekliyor!

Kolombiya Büyükelçisi Juan Alfredo Pinto, ülke ekonomosinin çok açık olduğuna vurgu yaparak Türk yatırımcıları beklediklerini söyledi.

Kolombiya'daki ilk Türk mağazasını Çilek açtı!

Kolombiya'daki ilk Türk mağazasını Çilek açtı. Dünyada 3 milyondan fazla çocuğun odasını süsleyen Çilek, Güney Amerika’nın en önemli ülkelerinden olan Kolombiya’da, ilk Türk markası olarak üçüncü mağazasını açtı.

Kolombiya, Türk yatırımcıları çağırıyor!

Son yıllarda enerji ihracatçısı konumuna gelen, hidroelektrik santralleri, petrol ve doğalgaz kaynakları sayesinde ithalata ihtiyaç duymayan, Latin Amerika’nın en istikrarlı ekonomik verilerine sahip ülkesi Kolombiya, Türk yatırımcıları çağırıyor.

Rodos'taki Türk Okulu'nun yeniden açılması isteniyor!

Rodos'taki Türk Okulu'nun yeniden açılması isteniyor. Osmanlı İmparatorluğu'nun yaklaşık 400 yıl hüküm sürdüğü Rodos'ta yaşayan Müslümanlar, 42 yıl önce restorasyon gerekçesiyle kapatılan Türk Okulu'nun yeniden açılmasını istiyor.

Türk askerleri Bosna-Hersek'te okul tadilatı yaptırıyor!

Bosna-Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı, sivil-asker işbirliği ile Vitez İlköğretim Okulu'nu tamir ettiriyor. Proje ile söz konusu okulun ikinci katına beş sınıf yapılacağı, dış cephenin belli bir bölümünün tadilata alınacağı ifade edildi....

Türk inşaat firmaları Kolombiya’yı yeniden inşa etmeye talip oldu!

Türk firmaları kentsel dönüşüm sürecinde olan Kolombiya’daki konut ve altyapı projelerine talip... Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da bu amaçla Kolombiya’nın 2 önemli şehri olan Medellin ve Bogota’ya dün çıkarma yaptı...

Heybeliada Ruhban Okulu'nda Türk ve Yunan sanatçılar bir araya geliyor!

Demokratikleşme paketiyle eğitime açılması beklenen Heybeliada Ruhban Okulu'nda bugün Türk ve Yunan sanatçılar konser veriyor. Yunan sanatçı Vassiliki Papageorgiou okulun açılması için önümüzdeki hafta açıklanacak demokratikleşme paketinden umutlu...

Türk çelik ihracatına Kolombiya'dan da üç koruma önlemi soruşturması geldi!

Amerika kıtasındaki bölgesel ülke üreticilerinin, tehdit olarak gördükleri Türk çelik sektörü ve ihracatını engelleme çalışmaları artarak devam ediyor. Türk çelik sektörüne Kolombiya'dan da üç yeni koruma önlemi soruşturması geldi...

Kolombiya türk okulu Haberi

Kolombiya türk okulu

Kolombiya'daki barış sürecinin en önemli uygulama bölgelerinden biri olan Orejon'da, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yaptırılan okulun inşaatı hızla devam ediyor.



Orejon topluluğunun lideri ve bölgenin ilk öğretmeni olan Bernardo de Jesus Pelaes Correa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Buraya çok sayıda kişinin eğitim almak için gelmesine vesile olacak bu harika yapı için Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum." dedi.



Correa, eğitimi, toplumun gelişmesinin motoru olarak nitelendirerek TİKA'nın yaptırdığı okulun, Orejon'da önemli bir hizmet sunacağını belirtti. Halkının yıllardır, "marjinalleşmenin, şiddetin, cehaletin ve hastalıkların kurbanı” olduğunu söyleyen Correa, bu okulda verilecek eğitimle toplumun kardeşliği hatırlayacağını ifade etti.



Okulun aynı zamanda Orejonlulara, barış ve uyum içinde yaşamanın önemini hatırlatacağını Correa, sözlerini şöyle sürdürdü:


"Ben, Türk halkıyla hiç tanışmadım ama Türkiye'nin gelişmiş bir...