04 / 05 / 2024

komisyon bedeli

komisyon bedeli

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, bankaların verdikleri konut kredilerinde yeniden yapılandırma isteyen müşterilerden, "komisyon bedeli", " kredi tahsis ücreti" adı altında ek ücret almasını haksız buldu...

Ticaret mahkemesinden bildiri! Kredi çekerken ödenen komisyonlar iade edilecek! 

Bankaların müşterilerine yönelik olarak 'masraf ve komisyon alacağı' adını verdiği ve kredi sözleşmelerinde belirtilmeyen komisyon tahsilatları konusunda, mahkeme tarihi bir karar verdi. Çeşitli komisyon bedeli altında tahsil eden bankalara bu haber üzücü bir nitelik taşıyor. İşte bildiri detayları.

Tarlasına traktör alacak çiftçiler şimdi bakın! Ziraat Bankası peş peşe açıkladı! Traktör kredilerinde son dakika!

Ziraat Bankası’nın sübvansiyonlu traktör kredilerinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Traktör kredilerinde komisyon bedeli yükseltildi. Peki çiftçiler artık daha çok mu komisyon ödeyecek? 

Yüzde 8 emlakçı komisyon bedeli yüksek mi?

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte yer alan yeni yönetmeliğe göre, yetki belgesi olmayan kişiler emlakçılık yapamayacak. Sabah Gazetesi yazarlarından Mevlüt Tezel bugünkü yazısında yeni yönetmeliği değerlendirdi. 

Gayrimenkul alım satımda komisyon bedeli yüzde 4’ü geçemeyecek!

Gayrimenkul alım  satımda komisyon bedeli yüzde 4’ü geçemeyecek. Gayrimenkul kiralamalarında ise komisyon 1 aylık kira bedelini aşamayacak. Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Mehmet Aslan, her iki yönetmeliği tüm yönleriyle anlatıyor...

Emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder?

Emlakçı aracılığı ile ev satın alan kimselerin, emlakçıya ödeyeceği komisyon bedeli nedeniyle toplam masrafları artıyor. Peki, emlakçıdan ev alanlar ne kadar tapu masrafı öder?

Yeni emlakçılık yasası!

Yeni Emlakçılık Yasası olan "Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı" yayınlandı. Yönetmelik ile emlakçı komisyon bedeli sınırlandırılıyor..

Emlak kiralama komisyon bedeli 2015!

Kiracı olarak bir mesken aradığınızı ve emlakçı aracılığı sayesinde bir ev kiraladığınızı düşünelim. Bu durumda emlakçıya ne kadar ücret ödeyeceksiniz? Emlak kiralama komisyon bedeli 2015 ne kadar?

Emlak komisyon sözleşmesi cayma bedeli!

Emlakçı aracılığı ile yapılan alım satım ve kiralama işlemleri için emlakçı komisyonu ödeniyor. Peki, yapılan işlemden vazgeçilmesi halinde ne olur? Emlak komisyon sözleşmesi cayma bedeli nedir?

Emlakçı komisyon oranları 2015!

Anlaşma sağlanması halinde alınan emlakçı komisyonu, alım satım işlemi ile kiralama işlemlerinde farklı oranlarda hesaplanıyor. Hesaplama satış değeri veya kira bedeli üzerinden yapılıyor. İşte emlakçı komisyon oranları 2015...

Emlakçıya verilen komisyon nasıl geri alınır?

Alıcı ve satıcılar arasında aracılık görevini üstlenen emlakçıların aldığı komisyon, gayrimenkulün satış bedeli üzerinde hesaplanıyor. Peki, emlakçıya verilen komisyon nasıl geri alınır?

Ev kiralarken emlakçıya ne kadar komisyon ödenir?

Emlakçılar taşınmaz mal alım satım işlemleri sırasında satış bedeli üzerinden, alıcı ve satıcıdan yüzde 2’şer + KDV alınıyor. Peki, ev kiralarken emlakçıya ne kadar komisyon ödenir?

Bomonti Elektrik bağlantı hattının yatırım bedeli dava sürecini yayınladı!

Bomonti Elektrik Mühendislik Müşavirlik İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Bomonti Elektrik bağlantı hattının yatırım bedeli dava sürecini yayınladı.

İstimlak bedeli nasıl tespit edilir?

İstimlak ile, özel kişilere ait taşınmaz malların devlet veya kamu tüzel kişilerince kamu yararı gereğince kanunla gösterilen esaslar çerçevesinde parası peşin ödenmek kaydıyla mülkiyetini alınıyor. Peki, istimlak bedeli nasıl tespit edilir?

komisyon bedeli Haberi

komisyon bedeli

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, bankaların verdikleri konut kredilerinde yeniden yapılandırma isteyen müşterilerden, "komisyon bedeli", "kredi tahsis ücreti" adı altında ek ücret almasını haksız buldu. 


İzmirli avukat Tacettin Çolak'ın açtığı davada mahkeme, bu ücretlerin müşteriye iadesine karar verdi. 

Çolak, konut kredisi aldığı ve yeniden yapılandırma için başvurduğu bankanın kendisinden, çeşitli bedeller adı altında kesinti yapması üzerine yargıya başvurdu. 


Dosya, süreç içinde Yargıtay 13. Hukuk Dairesi'nin önüne geldi. Yüksek mahkeme, konut kredisi sözleşmesine dayalı olarak kullandırılan kredinin yapılandırılmasında, "komisyon bedeli", "kredi tahsis ücreti" gibi başlıklar altında kesinti yapılamayacağına hükmetti. 


Kendisinden bu yolla yapılan kesinti toplamının 7 bin 328 liraya karşılık geldiğini, şimdi parayı geri almaya hak kazandığını belirten Çolak, "Bu dava diğer yurttaşlar için de emsal oluşturacak nitelikte"...