06 / 05 / 2024

Ticaret mahkemesinden bildiri! Kredi çekerken ödenen komisyonlar iade edilecek! 

Ticaret mahkemesinden bildiri! Kredi çekerken ödenen komisyonlar iade edilecek! 

Bankaların müşterilerine yönelik olarak 'masraf ve komisyon alacağı' adını verdiği ve kredi sözleşmelerinde belirtilmeyen komisyon tahsilatları konusunda, mahkeme tarihi bir karar verdi. Çeşitli komisyon bedeli altında tahsil eden bankalara bu haber üzücü bir nitelik taşıyor. İşte bildiri detayları.



1 milyon TL kredi kullanan bir firmanın banka hesabından 'Periyodik Hizmet Komisyonu' adı altında 4 bin 200 TL para kesintisi yapıldı. Haksız yere kesilen bu komisyonun iadesini istedi ancak çözümü bulamadı. Bunun için çareyi İcra Müdürlüğü'ne başvurarak buldu. Bu kesilen komisyonun hukuka aykırı olarak tahsil edildiğini öne süren firma, yazılı belge ile bedel kanıtını istedi. Ancak buna rağmen komisyon kesintisi yapan bankadan yanıt dahi gelmedi.

Ticaret mahkemesinden bildiri! Kredi çekerken ödenen komisyonlar iade edilecek! 

Bankadan itiraz

Şirket sahibi 2. İcra Müdürlüğü'nde icra takibi başlattı. Ancak iddiaya göre bankanın itirazı üzerine takip durduruldu. Davalı banka şubesinin komisyon konusunda bir dayanak ve belge gibi ispat sunmadığını öne sürdü. Şirket, bahsi geçen icra takibinin, davalının haksız bir borç itirazı sonucunda durdurulduğunu belirtti. Ayrıca, yapılan itirazın haksız bir temele dayandığını iddia ederek, itirazın kaldırılmasını ve icra takibinin sürdürülmesini talep etti. Bununla birlikte davalının haksız itirazı nedeniyle icra inkar tazminatına hükmedilmesini, yargılama masrafları ve avukatlık ücretinin davalıdan talep edilmesini istedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön