17 / 05 / 2024

KOMÜT macaristan ziyareti

KOMÜT macaristan ziyareti

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) ticari hacmi, potansiyeli görme ve analiz etmek için 12-18 Ekim arasında Avrupa ülkelerini ziyaret etti. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye müteahhitlik hizmeti ve mimari yapıları incelemek için ziyaretler yaptı.

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

ABD'den üst düzey yaptırım ziyareti!

Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları görüştüğü bugünlerde ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarının Türkiye ziyareti dikkat çekti.

BMW Türklerle el ele veriyor! Otomobil devinin Macaristan'daki fabrikasını Türk kurumu yapacak

Lüks otomobil üretiminde dünya devleri arasında ilk sıralarda yer alan BMV, Macaristan’da yeni kurmayı planladığı fabrika için Türk kamu şirketiyle el sıkıştı.

Morgan Stanley'den yeni Türkiye'ye not!

Morgan Stanley ekonomistleri, Türkiye ziyareti sonrasında paylaşılan bir notta, politika yolu görünürlüğü sorunları nedeniyle seçim sonrasında makro dengesizliklerin azalma ihtimalinin `sınırlı' olduğunun altını çizdi.

Kom Yatırım Turizm İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Kom Yatırım Turizm İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Bayrampaşa'da 1 milyon 410 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Çelik tarafından açıldı.

Türk müteahhitlerin Libya'daki sorunları çözülüyor! 

Libya’nın geniş katılımlı Türkiye ziyareti, yurt dışında iş yapan müteahhitlerin sorunlarını büyük anlamda çözüme kavuşturacak. Yapılan görüşme ile müteahhitlerin 5 milyar dolara yakın alacağı için önemli adımlar atıldı.

Libya, Türk iş insanlarının müteahhitlikteki başarısını diğer sektörlere de taşımasını istiyor!

DEİK/Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Dibeybe hükümetinin Türkiye ziyareti, Libya’nın kalkınmasında Türkiye’nin desteğinin görülmek istendiğinin en açık kanıtıdır" dedi.

Konutta stoklar bitiyor! Fiyatlar artacak!

KOMÜT Başkanı Adem Bulut, müteahhitlerin ellerindeki konut stokunun bitme noktasına geldiğini belirtti. Bulut, stokalrın bitmesine bağlı olarak fiyatların artacağına dikkat çekti.

Kötü komşuyla mücadele yolları!

Gürültü yapan, rahatsız eden komşunuzun bu hareketleri Kat Mülkiyetleri Kanunu’ndaki sınırları aşıyorsa ve ‘çekilmez bir hal’ aldıysa katlanmak zorunda değilsiniz. İşte kötü komşuyla mücadele yolları...

Ev almadan önce komşularınızı araştırın!

Türkiye Gazetesi yazarı Salim Köklü, bugünkü yazısında İslamiyete göre ev almadan önce dikkat edilmesi gerekenleri ve hadislere göre komşuluğun önemini anlattı. 

Konyalı müteahhitler inşaat sektörünü değerlendirdi!

Konya Müteahhitler Birliği (KOMÜT) Başkanı Adem Bulut ve (KOMÜT) yönetim kurulu üyeleri gerçekleştirdikleri basın toplantısında inşaat sektörünün durumu ve geleceği üzerine değerlendirmeler yaptı.

ABD'li Bakan Ross'un Türkiye ziyareti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın iki ülke ticaret hacmi hedefini 100 milyar dolara çıkarmasının ardından Türkiye'ye gelen ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross bir dizi görüşme gerçekleştirdi, iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi.

İnşaat sektöründe sorunlar aşılabilir!

KOMÜT Başkanı Şaban Topal fuar ve inşaat sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Topal, 'İstişare ederek bütün zorlukları aşabiliriz' ifadelerini kullandı.

KOMÜT macaristan ziyareti Haberi

KOMÜT macaristan ziyareti

KOMÜT Başkanı Ekrem Demirci ve Genel Sekreter Şaban Topal ve üyeleri 30 kişilik heyet ile yurtdışı iş hacimlerini arttırmak için ve ticari hacmi, potansiyeli görme ve analiz etmek için 12-18 Ekim arasında Avrupa ülkelerini ziyaret ettiler. 6 ülkeyi gezen heyet elçilikler ve ticari ateşeler ile görüşmeler de bulunarak hem müteahhitlik hizmeti hemde mimari yapıları inceleyerek bilgi aldılar ayrıca gelişmeler ve potansiyeli değerlendirdiler. 


Ziyaretlerin çok verimli olduğunu söyleyen heyet bir çok ülkede daha arge ve tespitler yaptı. Heyet, Konya'yı ve ülkemizi geleceğe daha iyi hazırlayacaklarım söyledi. Heyet hem ticari görüşmelerin yaııı sıra tarihi yeri eri de gezerek Osmanlı'nın izine rastlayarak Avrupa'ya bir çok konuda yaptırımlarını gördüler ve oradaki rehberlerden tarihi olayları...