28 / 07 / 2024

konak alanyalı konağı

konak alanyalı konağı

Alanyalı Konağı 'nın yenileme çalışmaları için harekete geçildi. 19'uncu yüzyılın sonlarında inşa edilen 1838 metrekarelik alana sahip 3 katlı tarihi bina, geçmişin tanıklığını geleceğe taşıyacak

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

Kahramanmaraş Selçuklu Millet Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu Mahallesi’nde inşa edilen Millet Konağı inşaatında son aşamaya gelindi. 420 metrekare alan üzerine inşa edilen konak yakın zaman içerisinde hizmete girecek.  

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

Tarihi Alanyalı Konağı, Kurtuluş Müzesi'ne dönüşecek!

Restorasyonu Konak Belediyesi tarafından yapılan tarihi Alanyalı Konağı'nın Kurtuluş Müzesi'ne dönüşmesi için çalışmalar başladı...

Andırın Millet Konağı için geri sayım başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Andırın'da inşa edilen Millet Konağı projesinde son aşamaya gelindi. Konak yakın zamanda hizmete açılacak. 

Esenler Belediyesi'nden kadınlara Hanımlar Konağı!

Esenler Belediyesi, ilçede yaşayan kadınların kendilerini geliştirebilmeleri için Hanımlar Konağı inşa etti. Konak yakın zaman içerisinde hizmete açılacak.

Tokat Vali Konağı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

Tokat'ta 1933 ile 1945 yılları arasında 6 valiye ev sahipliğinde bulunan tarihi Vali Konağı, yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Yıllardır atıl durumda bekleyen konak restore edilmeyi bekliyor.

İzmit'te yarım kalan konak inşaatı madde bağımlılarının yuvası oldu!

İzmit Belediyesi tarafından yarım bırakılan mahalle konağı alkol ve uyuşturucu kullananların yuvası haline dönüştü. Mahalle sakinleri akşam saatlerinde konak inşaatının içinde yer alan çıkanlardan rahatsız olduğunu belirtti.

İzmir Çakırağa Konağı restorasyon bekliyor!

İzmir bulunan 250 yıllık Çakırağa Konağı 90'lı yılların başında restore edilerek müzeye çevrilmişti. Konak tekrar restore edilmek için kapatıldı. Vatandaşlar konağın tekrar hizmete girmesini istiyor.

İzmir Vali Konağı 9 Eylül müzesi olsun önerisi!

İzmir Konak’ta Mithatpaşa Caddesi ile Mustafa Kemal Sahil Bulvarı arasında yer alan ve Vali Konağı olarak kullanılan tarihi bina evsizlere kaldı.

Çanakkale'deki Hadımoğlu Konağı kurtarılmayı bekliyor!

Çanakkale’deki tarihi Hadımoğlu Konağı müze olması için 1996’da Bayramiç Kaymakamlığı’na devredildi. Devrinden bir süre sonra ziyarete kapatılan tarihi konak yıllardır kurtarılmayı bekliyor.

Nevşehir'deki 106 yıllık taş konak turizme kazandırıldı!

Nevşehir'in Kaymaklı Beldesi'nde bulunan 106 yıllık konak yeniden inşa edildi. Tarihi kona, restore edilerek, turizme kazandırıldı.

Kastamonu Atabey Konağı millet kıraathanesi oldu!

Kastamonu'da yer alan Atabey Konağı Kastamonu Belediyesi tarafından daha önce satın alınarak restore edilmişti. Tarihi konak, millet kıraathanesi olarak hizmet vermeye başladı.

konak alanyalı konağı Haberi

konak alanyalı konağı


Konak Belediyesi, Alanyalı Konağı'nın yenileme çalışmaları için harekete geçti. Uzun yıllardır bakım görmediği için çürümeye yüz tutan Alanyalı Konağı ayağa kaldırılacak. 19'uncu yüzyılın sonlarında inşa edilen 1838 metrekarelik alana sahip 3 katlı tarihi bina, geçmişin tanıklığını geleceğe taşıyacak. Saadet Mirci, Ayla Ökmen ve Basmane Semt Merkezi binaları, Sarmaşıklı ev, Kadın Müzesi, Tekel Tütün Deposu, Kavaflar Çarşısı, Selvili Han, Mülkiyeliler Birliği, Abacıoğlu Hanı gibi tarihi binaları restore ederek tarihi, çağdaş kent anlayışıyla buluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Hakan Tartan, çalışmalarının süreceğini belirtti. 


Yeni...