16 / 06 / 2024

Konak Belediye Meclis toplantısı

Konak Belediye Meclis toplantısı

Konak Belediye Meclis toplantısına geçtiğimiz yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan imar değişikliği ile dini tesis alanına çevrilen Çınarlı'daki eski Özel İdare binasıyla ilgili yaşanan tartışmalar damga vurdu.

Antalya'da belediye Meclis Üyesi, imar müdürünü savcıya şikayet etti!

Antalya'nın Akseki ilçesi MHP’li Belediye Meclis Üyesi Cenk Doğru, Akseki’nin Cevizli ve Bademli Mahalleleri sınırlarında yer alan kaçak yapılaşmayla ilgili işlem yapmadığı ididalarıyla Belediye İmar Müdürü İbrahim Yıldız hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet etti.

Konak, kentsel dönüşümle modern bir görünüm kazanacak!

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Gürçeşme bölgesinin imar planları Konak Belediyesi Meclis İmar ve Kentsel Dönüşüm komisyonlarından geçti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, projelerin hayata geçirilmesinin ardından ilçenin modern bir görünüm kazanacağını söyledi.

Abdül Batur'dan Konak kentsel dönüşüm açıklaması!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 2022 senesinin ilk meclis toplantısında Konak'ın kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirtti.

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için yargı kararları bekleniyor!

İzmir Konak'ı dönüştürmek için yoğun mesai harcayan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi verdi. 

Zorlu Konak kaç katlı olacak?

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Zorlu Holding'in gökdelen projesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Konak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükşehir belediyesinin emsal artış kararını desteklediklerine de dikkat çeken Batur, "Kolları sıvadık, 6 aylık kısa sürede Gültepe planlarını bitirdik. Beştepeler planlarını yaptık" dedi.

Abdül Batur’dan kentsel dönüşüm çağrısı!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nun ekim ayı olağan meclis toplantısında kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Abdül Batur: Konak'ın en büyük sorunu yapı stokunun eski olması!

 Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki yatırımlarla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Batur, Konak'ın en büyük sorununun yapı stokunun eski olması olduğunu belirtti.

İzmir Konak’a kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Hatay bölgesinde yer alan riskli yapıların dönüşümüne ilişkin kararı bir sonraki aya bırakmadı ve belediye meclisini olağanüstü topladı.

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri ile görsel kirliliğin ortadan kaldırılacağını dile getirdi.

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm için planlamalar hız kesmiyor!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, görevi sırasında ilçede gerçekleştirdiği projelere ilişkin konuştu. Gelecek planlarını da paylaşan Batur, İzmir Konak'taki dönüşüm çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler verdi.

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

Konak Beştepeler bölgesinin imar planları meclisten geçti!

Konak Belediye Meclisi mart ayı birinci oturumu Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un yönetiminde toplanan mecliste, 200 hektarlık alanı ve 14 mahalleyi kapsayan Beştepeler Bölgesi planları oy birliği ile onaylandı. 

Konak Belediye Meclis toplantısı Haberi

Konak Belediye Meclis toplantısı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Çınarlı'ya yapılmak istenen camiye CHP'li meclis üyeleri karşı çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ardından Konak Belediyesi de taşınmazlardaki mevcut plan kararlarını koruyarak Milli Emlak tarafından gelen itirazları reddetti. Belediye meclisinin onayına sunulan talep CHP'li üyelerin ret oyları ile geri çevrildi. AK Partili Tevfik Erdoğan, Defterdarlık Milli Emlak Dairesi tarafından sunulan itirazların kabul edilmesini istedi ve belediyenin tutumunu eleştirdi. AK Partili Tevfik Erdoğan'a yanıt veren Başkan Sema Pekdaş, "Burada konu plan değil. Elbette İzmir'in böyle bir camiye ihtiyacı var. Ancak Maliye'nin elinde başka arsalar da var. Hakkaniyet sağlanmalı. Onaylı planlarda burası ibadet alanı değil, belediye hizmet alanı, park ve yol. Defterdarlık tarafından sunulan itirazlar hukuka aykırı" dedi. Çınarlı Mahallesi'ne yapılması planlanan caminin İzmir'in ve Konak'ın çok önemli...