28 / 04 / 2024

konak camii projeleri

konak camii projeleri

İzmir Konak'ta belediyeden alınan onayla inşaatı tamamlanan 6 katlı apartmanın girişi, imar kayıtlarına göre yol görünmesine rağmen kaçak yapılmış cami misafirhanesi

İzmir Konak'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçede hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri ile görsel kirliliğin ortadan kaldırılacağını dile getirdi.

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

Hacı Mahmut Camii yıkılmanın eşiğinde!

1716 yılında inşa edildiği tahmin edilen Konak'taki tarihi Hacı Mahmut Camii, ilgisizlik yüzünden yıkılmanın eşiğine geldi

İzmir Konak'ta 2017 temel atma yılı olacak!

Konak Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Belediye Başkanı Sema Pekdaş başkanlığında gerçekleştirildi, toplantıda 2017 projeleri masaya yatırıldı.

Taksim ve Çamlıca Camii projeleri şehri kurtaracak!

İstanbul araştırmalarıyla tanınan Mehmet Kamil Berse, Taksim ve Çamlıca cami projelerinden bahsetti. Berse, cami projeleriyle şehrin bir ayıptan kurtarıldığını söyledi.

Karşıyaka ve Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, 2015'te temelini attığı Karşıyaka ve Konak Tramvay Projeleri'nde ray döşeme çalışmaları bugün başlıyor.

Mersin Konak Camii'nin inşaatı başladı!

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi tarafından Ergenekon Mahallesi’nde yaptırılan Konak (Ay Yıldızlı) Camii’nin temeli törenle atıldı.

Tahtalı Köyü Camii restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaran projeleri kapsamında 2 asırlık Tahtalı Köyü Camii’nin de orijinaline uygun olarak restore edildiğini söyledi.

Konak Belediyesi'ne TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan ödül!

Konak Belediyesi, hazırladığı ‘Saadet Mirci Evi’ ve ‘Radyo ve Demokrasi Müzesi’ projeleri ile TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen ‘Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü’nün sahibi oldu.

Topçu Kışlası ve Taksim Camii planı yeniden gündemde!

Beyoğlu Belediyesi iptal edilen planı uygulamaya geçti. Topçu Kışlası, Taksim Camii, Galatasaray otoparkı ve ihya projeleri yeniden gündeme geldi.

İzmir Aliağa Camii'nin istinat duvarı yeniden yapılıyor!

İZMİR’de Hisar Camii’nin ardından en eski cami olarak bilinen 350 yıllık Aliağa Camii’nin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken Konak Belediyesi’de tarihi yapıyı koruyan 40 metrelik istinat duvarını yeniden yapıyor.

Konak Aliağa Camii aslına uygun olarak restore ediliyor!

İzmir Konak'ta bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii'nin yıkılan istinat duvarı, aslına uygun olarak onarılıyor. İzmir'in en önemli yapılarından biri olarak gösterilen 350 yıllık Aliağa Camii'ni yeniden ayağa kaldıracak çalışmalar başladı.

İzmir tarihi Aliağa Camii koruma altına alındı!

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii’nin yıkılan istinat duvarı, Konak Belediyesi ekiplerince aslına uygun olarak onarılıyor.

konak camii projeleri Haberi

konak camii projeleri

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, belediyeden alınan onayla inşaatı tamamlanan 6 katlı apartmanın girişi, imar kayıtlarına göre yol görünmesine rağmen kaçak yapılmış cami misafirhanesiyle kapatılınca ruhsat alınamadı. İnşaat tamamlanalı 6 ay olmasına rağmen, cami derneğinin mahkemeden aldığı yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle yapılamayan ve birkaç kez ertelenmek zorunda kalınan yıkım, mahkemenin durdurma kararını kaldırmasıyla, gerçekleştirildi. 


Kentte müteahitlik yapan Bahattin Saraç, yaklaşık 2.5 yıl önce belediyeden aldığı onayla Gültepe semtinde, 6 katlı bina inşaatına başladı. İmar planlarında ve kadastroda yol görünen bölüme de apartmanın otopark girişini yaptı. 6 ay önce apartmanın inşaatını tamamlayan Bahattin Saraç, dairelerine taşınan ev sahiplerine oturma izni alabilmek için Konak Belediyesi'ne başvurdu.


DAHA ÖNCE YIKIM YAPILAMADI

Belediye ekiplerinin adresteki incelemesinde, imar planlarında yol olarak görünen bölüme apartmanın otopark girişinin yapıldığı, ancak önünün...