28 / 04 / 2024

Konak Belediyesi'ne TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan ödül!

Konak Belediyesi'ne TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan ödül!

Konak Belediyesi, hazırladığı ‘Saadet Mirci Evi’ ve ‘Radyo ve Demokrasi Müzesi’ projeleri ile TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen ‘Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü’nün sahibi oldu.




TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü Yarışması’nda ödül kazanan projeler belli oldu. Kent planlama ve şehircilik konularında uygulamaya konulmuş, sorunların çözümünde başarılı olan plan ve projelerin tanıtımı ve örnek uygulamaların ortaya çıkarılarak değerlendirilmesi amacıyla 2003 yılından beri iki yılda bir düzenlenen yarışmada jüri değerlendirmesi sonucunda; Konak Belediyesi tarihi kent dokusunu koruma çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği  ‘Saadet Mirci Semt Merkezi’ ve ‘Radyo ve Demokrasi Müzesi’ projeleri ile 2015 Yılı ‘Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü’nün sahibi oldu. Restorasyonu ve uygulamaları binaların bağışçılarıyla yapılan işbirliği ile tamamlanan Konak Belediyesi ‘Saadet Mirci Semt Merkezi’ ile ‘Radyo ve Demokrasi Müzesi’ yerel kültürel mirasın korunmasına sağladığı katkı, bölgeye Belediye hizmetlerinin götürülmesinde üstlendiği rol ve çevre güvenliğinin sağlanması, dezavantajlı grupların eğitimine, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine sağladığı katkı ile bölge halkı ve kent için oldukça yararlı ve örnek uygulamalar olarak gösterildi.



ULUSLARARASI YARIŞMALARA KATILACAKLAR


Konak Belediyesi’nin özendirme ödülü aldığı yarışmada Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü ise  İzmir  Büyükşehir Belediyesi’nin oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlattığı İzmirdeniz - Kıyı Tasarım Projesi ile ödüle layık görüldü. Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülleri 5 Kasım 2015 tarihinde Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü nedeniyle düzenlenen kolokyumda verilecek. Yarışmaya katılan projeler de, 5- 8 Kasım tarihleri arasında aynı kongre merkezinde sergilenecek. Ödül kazanan projeler, TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın üyesi olduğu Avrupa Şehir Plancıları Konseyi (The European Council of Spatial Planners) tarafından 2 yılda bir düzenlenen Avrupa Şehir ve Bölge Planlama Başarı Ödülleri (The European Urban and Regional Planning Achievement Awards) yarışmasına ve diğer benzer uluslararası yarışma, sergi ve organizasyonlara gönderilecek.



Konak Belediyesi


Geri Dön