12 / 05 / 2024

Konak Belediyesinin aldığı ödüller

Konak Belediyesinin aldığı ödüller

Konak Belediyesi, hazırladığı ‘Saadet Mirci Evi’ ve ‘Radyo ve Demokrasi Müzesi’ projeleri ile TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen ‘Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü’nün sahibi oldu.

İzmir'deki Zorlu Gökdeleni yine gündemde: ŞPO'dan izin vermeyin uyarısı! 

ŞPO İzmir Şubesi, imar planlarına aykırı olduğu mahkeme kararıyla belirtilen Zorlu Projesine ilişkin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesinin mahkeme kararının uygulanmasını talep etti. İşte ayrıntılar...

Folkart Konak 18 soruda tüm detaylarıyla!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Folkart, yeni projesi için düğmeye bastı! 292 konut ve 398 rezidansın yer aldığı proje İzmir Konak'ta yükselecek! İşte 18 soruda tüm detaylarıyla Folkart Konak...

Folkart Konak projesi için düğmeye bastı! İzmir Konak'a 292 konut ve 398 rezidans geliyor! 

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Folkart, yeni projesi için düğmeye bastı. 292 konut ve 398 rezidansın yer aldığı proje İzmir Konak'ta yükselecek. İşte detaylar...

Konak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükşehir belediyesinin emsal artış kararını desteklediklerine de dikkat çeken Batur, "Kolları sıvadık, 6 aylık kısa sürede Gültepe planlarını bitirdik. Beştepeler planlarını yaptık" dedi.

Tom Brady ve Gisele Bundchen, Miami'de malikane satın aldı!

Amerikan futbolunun efsaneleri Tom Brady ve Gisele Bundchen, Ivanka Trump ve Jared Kushner çiftinin de konut aldığı Miami'de bir konak satın aldı. Çift, Kushner ailesiyle komşu olduğu için çok mutlu. 

Ankara'daki tarihi konak yıkılma tehlikesi altında!

Ankara'da Mangal Et Lokantası’nın bulunduğu tarihi konak kaderine terk edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Tekeci söz konusu konağın akıbetini kaleme aldı. 

İzmir Konak'ta hasarlı ve riskli yapıların dönüşümünde hak kaybı yaşanmayacak! 

İzmir Konak Belediye Meclisi olağanüstü toplantısında alınan karar doğrultusunda kentteki hasarlı ve riskli yapıların hak kaybına uğramadan dönüşümüne ilişkin önerge kabul edildi. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Selim Türsen, bugünkü köşe yazısında söz konusu önergeyi kaleme aldı. 

Vakıf GYO İzmir Konak Karma Projesi için yapı ruhsatı aldı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından İzmir İli, Konak İlçesi, Mersinli Mahallesi, 8601 Ada 1 Parsel'de bulunan arsa üzerinde yapılacak olan İzmir Konak Karma Projesi'nin Yapı Ruhsatı 16 Nisan 2020 tarihinde alındı.

Jeff Bezos, Kaliforniya'da 165 milyon dolara konak satın aldı!

Dünyanın en büyük alışveriş sitesinden olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, Kaliforniya Beverly Hills'te 165 milyon dolara yeni bir konak satın aldı. Bezos, tüm zamanların en pahalı ev satış rekorunu kırdı.

Volkan Konak Kıbrıs'tan rezidans daire aldı!

Kıbrıs’ta yapımı süren bir rezidanstan daire satın alan Volkan Konak, önceki gün inşaatı incelemeye gitti.

Volkan Konak Kıbrıs'tan daire aldı!

Şarkıcı Volkan Konak Kıbrıs'ta yapımı devam eden bir rezidanstan daire satın aldı. 

Öner Erkan İzmir'den 1.1 milyon liraya Rum evi aldı!

Oyuncu Öner Erkan, İzmir Konak'a bağlı Karataş'tan tarihi bir Rum evi aldı. Yeni evini 1 milyon 150 bin liraya alan oyuncu evini internetten günlük kiraya vermeye başladı. 

Konak'ta inşaat halindeki bölgenin akıbeti TBMM'de!

İzmir'in Konak ilçesinde temelinde arkeolojik kalıntılar bulunan inşaat halindeki bir bölgenin akıbeti TBMM gündeminde yer aldı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konak Belediyesinin aldığı ödüller Haberi

Konak Belediyesinin aldığı ödüller


TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen Raci Bademli İyi Uygulamalar Ödülü Yarışması’nda ödül kazanan projeler belli oldu. Kent planlama ve şehircilik konularında uygulamaya konulmuş, sorunların çözümünde başarılı olan plan ve projelerin tanıtımı ve örnek uygulamaların ortaya çıkarılarak değerlendirilmesi amacıyla 2003 yılından beri iki yılda bir düzenlenen yarışmada jüri değerlendirmesi sonucunda; Konak Belediyesi tarihi kent dokusunu koruma çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği  ‘Saadet Mirci Semt Merkezi’ ve ‘Radyo ve Demokrasi Müzesi’ projeleri ile 2015 Yılı ‘Raci Bademli İyi Uygulamalar Özendirme Ödülü’nün sahibi oldu. Restorasyonu ve uygulamaları binaların bağışçılarıyla yapılan işbirliği ile tamamlanan Konak Belediyesi ‘Saadet Mirci Semt Merkezi’ ile ‘Radyo ve Demokrasi Müzesi’ yerel kültürel mirasın korunmasına sağladığı katkı, bölgeye Belediye hizmetlerinin götürülmesinde üstlendiği rol ve çevre güvenliğinin sağlanması,...