16 / 05 / 2024

konak çınarlı kent park açılış

konak çınarlı kent park açılış

İzmir’in yeşille buluşması tüm hızıyla devam ediyor. Konak Belediyesi’nin kente nefes aldıran projeleri birbiri ardına hayata geçiyor. Konak Belediyesi’nin doğa dostu projesi ‘Çınarlı Kent Parkı’ İzmir halkıyla buluşuyor...

İtalya'dan Folkart Narlıdere'ye ödül!

İtalya’da düzenlenen “EcoTech Green Awards” yarışmasında, Folkart Narlıdere “Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları” kategorisinde 2.’lik ödülünün sahibi oldu...

Narlıdere'ye kentsel dönüşüm müjdesi!

31 Mart yerel seçimlerinde Konak Belediye Başkanı seçilen Mimar Abdül Batur, kentsel dönüşüm planlarını anlattı. Batur, Narlıdere'ye kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

Konak'ta öncelik kentsel dönüşüm!

CHP’nin Konak Belediyesi başkan adayı, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, seçilmesi durumunda önceliğinin, kentin çeperlerindeki çarpık yapılaşma bölgelerinde kentsel dönüşüm olduğunu söyledi. 

Tepetaklak Konak mimarisiyle dikkat çekiyor!

Karabük Safranbolu'da bulunan Tepetaklak Konak mimarisyle dikkat çekiyor. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ters ev ‘En iyi korunan 20 kent’ arasında bulunuyor.

Çınarlıkent Konutları 3. etapta hayat başladı!

Kocaeli Derince'de hayata geçirilen Çınarlıkent Konutları 3. etapta hayat başladı...

Samsun Abdullah Derici Konağı kent müzesine dönüştürüldü!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan ve 25 yıldır kullanılmadığı için büyük oranda tahrip olan 250 yıllık ahşap konak, restore edildikten sonra kent müzesine dönüştürüldü.

Derince Çınarlıkent 3. etapta teslimler başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut tarafından inşaatı tamamlanan Derince Çınarlıkent 3. etap projesinde teslimler başladı. Konutlar 4 blok,166 daire ve 3 işyerinden oluşuyor.

Konak'ta kent yenileme çalışmaları sürüyor!

İzmir’in Konak ilçesinde çeşitli nedenlerden dolayı yıpranmış ve bozulmuş yollar belediye ekipleri tarafından onarılarak yepyeni bir görünüme kavuşturuluyor.

Konak ve Karşıyaka tramvayında süre doldu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent ulaşımına yeni bir soluk kazandıracak önemli projeleri arasında gösterilen Konak ve Karşıyaka tramvay projesinde firmaya tanınan 3 yıllık süre doldu. Proje zamanında tamamlanmadı.

Konak Yeni Kent Merkezi plan notları onaylandı!

İzmir Yeni Kent Merkezi'nin Konak ilçesi sınırlarını kapsayan kesiminde Konak Belediye Meclisi'nde tıkanan plan notları krizi aşıldı.

Kocaeli Çınarlıkent Konutları teslim edildi!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Derince'deki Çınarlıkent projesinin birinci ve ikinci etap hak sahiplerine anahtarlarını teslim etti

Derince Çınarlıkent Konutları'ndan anahtarlar teslim edildi!

Kocaeli'de hayata geçirilen Kent Konut Derince Çınarlıkent projesindeki birinci ve ikinci etap ev sahiplerine teslim edildi. Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gerçekleşen törene katıldı.

Konak'taki 'Yeni Kent' krizi çözüldü!

İzmir'de uzun süredir merakla beklenen ve tartışmalara neden olan Yeni Kent Merkezi imar planı krizi çözüldü.

konak çınarlı kent park açılış Haberi

konak çınarlı kent park açılış


İzmir’in yeşille buluşması tüm hızıyla devam ediyor. Konak Belediyesi’nin kente nefes aldıran projeleri birbiri ardına hayata geçiyor. 7 bin ağaçlık Çınartepe Kent Ormanı açılışının hemen sonrasında Konak Belediyesi’nin doğa dostu projesi ‘Çınarlı Kent Parkı’ da İzmir halkıyla buluşuyor.


15 dönüm alana yayılan, zengin bitki çeşitliliği ve ağaçlarıyla yıllardır bir köşede bekleyen Çınarlı’daki alan Konak Belediyesi’nin çalışmalarıyla İzmir’e yakışan, çağdaş, nefes aldıran, doğayla buluşturan Çınarlı Kent Parkı’na dönüştü. Çınarlı Kent Parkı çalışmalarında yol ve bina yapmak için ağaçları kesmek yerine parkta gerçekleştirilen tüm mimari çalışmalar ağaçların konumuna göre düzenlendi. Şehrin ortasında yer alan ve ulaşımı çok kolay olan Çınarlı Kent Parkı Metro Stadyum İstasyonunun tam karşısında yer alıyor.


Doğayı şehrin ortasına taşıyan Çınarlı Kent Parkı açılışı 15 Mart Cumartesi günü İzmir halkının...