07 / 05 / 2024

Konak kazı alanı inşaatı

Konak kazı alanı inşaatı

İzmir'in Konak ilçesinde temelinde arkeolojik kalıntılar bulunan inşaat halindeki bir bölgenin akıbeti TBMM gündeminde yer aldı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Beykoz'da sit alanına yapılan kafeye tepki! 

Beykoz halkının çivi çakamadığı bir bölgede SİT ve 1. Derece Arkeolojik Kazı alanı olan araziye yasalara aykırı olarak yapılan cafe tepkilere sebep oldu. 

Gaziantep'te kazı alanı inşaatında kaza!

Gaziantep'te bir inşaatın kazı alanında çalışırken üzerine briket devrilen işçi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Hastaneye kaldırılan işçinin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Konak'ta yapılan define kazıları mecliste konu oldu!

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan ve kamulaştırılan bazı binalarda yapılan define kazıları meclis gündemine taşındı..

Martı Projesi inşaat alanındaki eserlere kazıklı koruma!

Kabataş'ta Martı Projesi kapsamında inşaat alanı içinde kalan çeşme, türbe ve tarihi çınar ağacı kazıklı ada yöntemiyle yerleri değiştirilmeden korunacak.

2. Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım Zirvesi 10 Maysı'ta!

‘Dönüşümde Kartal Modeli’ ile Türkiye’nin en kapsamlı dönüşüm çalışmalarına imza atan Kartal Belediyesi, “2. Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım” zirvesini 10 Mayıs’ta Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nda düzenliyor.

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı örenyerine dönüştürülecek!

İzmir'in Eski Smyrna Kazı Alanı, örenyerine dönüştürülecek. 3 kazı alanını gezenler, 8 bin 500 yıllık tarihte kesintisiz yolculuk yapabilecek.

Cihangir'deki Roma Parkı yeşil alan kalacak!

Beyoğlu Belediyesi, İBB'nin Cihangir'deki Roma Parkı'nda başlattığı çalışmaların detaylarını HT İstanbul'a açıkladı: "Sosyal tesis Roma Parkı'na değil, parkın üst kısmında yer alan arkeolojik kazı alanından bağımsız otopark bölümüne yapılacak".

İTO'dan Smyrna restorasyon çalışmalarına 100 bin TL destek!

İzmir Ticaret Odası, Bayraklı'daki Smyrna kazı ve restorasyon çalışmalarına 100 bin lira destek verecek. Bayraklı'daki kazı alanında Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İzmir Ticaret Odası arasında sponsorluk protokolü imza töreni düzenlendi.

Alanya'da sit alanında kaçak kazı yapan 6 kişiye gözaltı!

Antalya'nın Alanya ilçesinde sit alanında kaçak kazı yapan 6 kişi, suçüstü yakalandı.Şüphelilerin kazı yaparken kullandıkları detektör, kazma ve küreğe el konuldu, şüpheliler işlemleri için karakola götürüldü.

Konya Alaaddin Tepesi arkeolojik park olacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaeddin Tepesi’nde yürütülen II. Kılıçarslan Köşkü arkeolojik Kazı Alanı ve Kentsel Tasarım projesi kapsamında, köşkü koruyan beton şemsiye yıkılma tehlikesi olduğu için kaldırılıyor.

Palandöken Kazımyurdalan Mahallesi riskli alan ilan edildi!

Erzurum'un Palandöken İlçesinin, Kazımyurdalan Mahallesi'nde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Konak Belediyesi protokol cami için alan gösterdi!

Konak Belediyesi, yapılması planlanan protokol cami için Çınarlı'da Özel İdare'den kalan taşınmazlara karşılık yine aynı bölgede bulunan ve özelleştirme ile satılan Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait eski muayene istasyonunun bulunduğu alanı gösterdi.

Konak kazı alanı inşaatı Haberi

Konak kazı alanı inşaatı

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Konak ilçesinde temelinde arkeolojik kalıntılar bulunan inşaat halindeki bir bölgenin akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Konak, sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Bakan, önergesinde ''İzmir’in Konak ilçesinde mülkiyeti Vakıflar Müdürlüğü’ne ait olan 120 yıllık Kaptan Mustafa Paşa İş Merkezi için 2016 yılında yap-işlet-devret modeliyle çalışmalara başlanmış, iş makineleriyle yapılan kazı çalışmaları sırasında binanın zemininde tarihi kalıntılara rastlanılmış ve 3’üncü derece arkeolojik sit alanında kalan bölgede inşaat çalışmaları durdurulmuştur.

Geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya çıkan tarihi kalıntılarla ilgili İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarım Koruma Bölge Kurulu tarafından verilen kararla bölgede sondaj yapılmış, kalıntılar incelenmiş ve taşınmaz üzerinde yapılan incelemeler sonucunda, Roma dönemine ait liman, hamam yapısı olduğu düşünülen kalıntıların ortaya çıktığı belirtilmiştir.

Söz...