30 / 04 / 2024

Konak Pier kapanıyor mu

Konak Pier kapanıyor mu

Konak Pier’deki işyeri sahipleri ve çalışanlar, ruhsat sorunu nedeniyle bir kez daha mühürlenme korkusu yaşarken sorunun çözümü için elinden geleni yapacağını söyleyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, “Orayı ben de çok seviyorum” dedi

Okullar ne zaman kapanıyor? 2023 karneler ne zaman verilecek, yaz tatili iptal mi? 2023 MEB okulların kapanış tarihi!

2022-2023 öğretim yılında, Milli Eğitim Bakanlığı'nın akademik takvimine göre, okulların kapanacağı tarih ve karnelerin öğrencilerle buluşacağı zaman dilimi merak ediliyor. Peki, 2022-2023 okullar ne zaman kapanıyor?

Artık  20-30 katlı bina devri kapanıyor! Açıklama ilk ağızdan geldi... İşte imarda yeni dönem!

Kahramanmaraş’ta 10 ili birden vuran deprem, bir an önce önlem alınması gerektiğini tekrar yüzlere çarparken,  hükümet kanadından da yeni önlemler geliyor.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, alınacak önlemleri tek tek açıkladı. Bundan sonra bir devir kapanıyor. İşte detaylar…

Ortak Netflix devri resmen kapanıyor! Tek tek açıklandı!

ABD Netflix resmi internet sitesinde yayınlanan yeni bilgiler, şifre paylaşımını engellemeye yönelik yeni özelliğin nasıl çalıştığına dair bazı bilgiler paylaşıyor.

Elektrik gaz un derken fırınlar bir bir kapanıyor

Belçika'da son süreçte hızla artan elektrik ve doğalgaz fiyatları fırınları zor durumda bırakırken, bazı işletmeler de ortaya çıkan zor koşullar altında maliyetlerini karşılayamadıkları için bir bir kapanmak zorunda kalıyor.

İstanbul’un tarihi çarşılarında dükkanlar kapanıyor!

Mısır Çarşısı, Mahmutpaşa, Sultanhamam, Mercan ve Kapalıçarşı; tarihi yarımada denilen Eminönü ve Beyazıt bölgesinde Osmanlı döneminden bugüne faaliyette bulunan tarihi çarşılardaki dükkanlar kapanıyor. Çarşı esnafı içinde bulundukları durumu anlattı...

Özel okullar satılıyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle öğrenci kaybeden ve gelirleri düşen okullarda devirler yaşanıyor. Gücü kalmayanlar ise tek tek kapanıyor. Kira ve personel giderleri başta olmak üzere masraflarını karşılayamayan birçok okul sahibi, çareyi okulu öğrencileriyle beraber devretmekte buldu. 

 ABD'de bu sene sonuna kadar kapanan restoran sayısının 100 bini bulacağı tahmin ediliyor!

Birçok ülke mutfağını barındıran, her sokağında farklı bir tat ve lezzet sunan New York'ta restoranlar, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını yüzünden birer birer kapanıyor.

Rize'de tarihi konak paylaşılamıyor! 120 varisi var!

Rize Çamlıhemşin'de, dede yadigarı, kültür varlığı tescilli 183 yıllık konak, varisçileri birbirine düşürdü. 

Kadıköy'deki Öykü Sahne kira borçları sebebiyle kapanıyor!

2010 yılının Mayıs ayında Tiyatro Açıkça tarafından İstanbul Kadıköy’de açılan tiyatro sahnesi Öykü Sahne, koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde birikmiş kira borçları sebebiyle kapanma kararı aldı.

İran'daki emlak ofisleri 26 Ekim'de kapanıyor!

İran'da, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında 26 Ekim- 20 Kasım tarihlerinde emlak ofisleri ve diğer zorunlu olmayan tüm iş yerleri kapanacak.

Hilton İzmir kapanıyor! Hissedarlar arasında kriz!

Hissedarları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ata İnşaat ile Vakıflar Bankası’nın yer aldığı İzmir Enternasyonel Otelcilik A.Ş.’nin sahibi olduğu Hilton İzmir, kapanıyor. Hissedarlar ile işletmeci Hilton Grubu’nun yolları ayrıldı.

Park Adana AVM kapanıyor!

Adana'da 3 sene önce büyük umutlarla açılan Park Adana AVM 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle faaliyetlerine son verme kararı aldı.

Kadıköy Rexx Sineması yüksek kira nedeniyle kapanıyor!

59 sene önce Reks adı altında kapılarını açan, 1996'dan bu yana da Rexx ismiyle binlerce filmi izleyicilerle bir araya getiren sinema, kapılarını yüksek kira nedeniyle kapatıyor.

Konak Pier kapanıyor mu Haberi

Konak Pier kapanıyor mu


İzmir'deki tanınmış AVM'lerinin başında gelen Konak Pier'deki ruhsat sorununa 12 yıldır bir çözüm bulunamazken, İzmir İdare Mahkemesi tarafından ruhsatsız faaliyet gösteren bütün işletmelerin kapatılması yönünde karar alındı. 

İşyerlerinin mühürleneceği endişesiyle yıllardır diken üstünde yaşadıklarını belirten işletmeciler ve çalışanlar sorunun çözümü için Konak Belediyesi'nden ruhsat istiyor. Mühürlenme endişesiyle AVM'deki pekçok dükkan sahibi şimdiden işyerlerini başka yerlere taşırken Konak Pier'in kapanmaması için her türlü girişimde bulunacağını belirten Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise, "Orayı çok seviyorum ve kapanmasını ben de istemiyorum" dedi.


2002'de restore edildi

Paris'teki Eyfel Kulesi'nin mimarı Gustave Eiffel tarafından yaklaşık 160 yıl önce iskeleti yapılan ve alışveriş merkezi olarak 2002 yılında 100 milyon lira masrafla restore edilerek hizmete açılan Konak Pier'deki ruhsat sorunu halen çözülemedi. Bakanlıktan imar planı onayı olmayan alışveriş...